
Γιατρέ μου, θα πρότεινες σε κάποιον να αγοράσει ένα TabletPC; Oι φορητοί έχουν απίστευτο βάρος για να είναι πραγματικά φορητοί και η μπαταρία τους δεν αρκεί ούτε για 2 ώρες.
Aυτή η ιστορία έχει αρχίσει να με εκνευρίζει. Στην αρχή η Intel βγάζει τους επεξεργαστές Cen-trino και μας βάζει να πληρώνουμε απίστευτες τιμές για έναν ελαφρά εξελιγμένο Pentium 3 που λειτουργεί στη μισή ταχύτητα από τους σημερινούς επεξεργαστές, αλλά ποιος ενδιαφέρεται, αφού έτσι κι αλλιώς όλες οι εργασίες γραφείου γίνονται και στο 1/3 της ταχύτητας των σημερινών υπολογιστών; Aφού το καταπίνουμε αυτό, έρχονται τώρα οι εταιρείες που φτιάχνουν φορητούς υπολογιστές και μας πουλάνε 40% ακριβότερα ένα φορητό υπολογιστή με μικρή οθόνη (10 ίντσες συνήθως), που απλά αυτή η οθόνη γυρίζει ανάποδα και έρχεται καπάκι στο πληκτρολόγιο. Έτσι έχουμε στη διάθεσή μας ένα υπερμέγεθες PDA που, όταν το επιθυμούμε (γύρω γύρω η οθόνη), μετατρέπεται σε μικρός φορητός. Kαι κοστίζει γύρω στα 1.500 ευρά στα φτηνά μοντέλα. Δεν λέω, καλή ιδέα να έχετε έναν φορητό που να μπορείτε να τον κουβαλήσετε χωρίς να σας φεύγει ο ώμος και χωρίς να πρέπει να βρίσκεστε συνεχώς δίπλα σε μια πρίζα, αλλά γιατί πρέπει να πληρώνουμε όλο και μεγαλύτερα ποσά για πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα στη λέξη φορητός υπολογιστής;
H ερώτηση είναι ρητορική, αλλά στην απάντηση κρύβεται όλο το ζουμί. Eδώ και 16 μήνες σχεδόν τόσο η AMD όσο και η Intel αδυνατούν να βγάλουν πιο γρήγορους επεξεργαστές. O μεγάλος ανταγωνισμός πέταξε τις ταχύτητες στα ύψη από το 1 GHz στα 3,5 και βλέπουμε, αλλά τώρα έχουν φτάσει σε έναν τοίχο. Έτσι, μην μπορώντας να βγάλουν κάτι καινούργιο έχουν αρχίσει τα best of. Nα τα 64bit, να οι πολλοί επεξεργαστές σε ένα τσιπάκι, να οι φορητοί με χαμηλή κατανάλωση. Kαι σε κάθε καινούργιο περιτύλιγμα ανεβάζουν τις τιμές.
Όσο για εκείνο το ταλαίπωρο Tablet PC που λέγαμε, η συμβουλή μου είναι να περιμένετε καμιά 40ριά μέρες μέχρι να βγουν και τα πρώτα φορητά με τον επεξεργαστή της AMD για χαμηλή κατανάλωση (χαϊδευτικά Turion), μήπως και πέσουν οι τιμές. Διότι 1.500 ευρώ για έναν ελαφρά βελτιωμένο Pentium3 με 10ιντση οθονούλα είναι κομματάκι πολλά.
YΓ. Ο, ναι, και μην ξεχνάτε τη μάντρα του techie για τα φορητά. Oτιδήποτε είναι φορητό πέφτει, κι οτιδήποτε πέφτει σπάει. Πώς σας φαίνονται 1.500 ευρώ σε κομματάκια υγρού κρυστάλλου;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε αναμένεται η επόμενη ολική έκλειψη Ηλίου
Νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Ubisoft - Η Tencent αποκτά μερίδιο
Οι γιατροί και οι δάσκαλοι του μέλλοντος θα είναι… τεχνητή νοημοσύνη
Με τη συμμετοχή έγκριτων εισηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό - Δείτε το πρόγραμμα
Τα τρία επαγγέλματα που, κατά τον Μπιλ Γκέιτς, δεν κινδυνεύουν από το ΑΙ
Ένας από τους πρωτοπόρους Έλληνες Venture Capitalists μιλά για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της νέας εποχής κι εξηγεί γιατί η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει παράγοντας, όχι ουραγός.
Το ιστορικό κτίριο όπου θα τοποθετηθεί και τα οφέλη για την Ελλάδα
Δεν είναι η πρώτη φορά που η διάσημη πλατφόρμα αντιμετωπίζει τεχνικά ζητήματα
Τι αναφέρουν οι ειδικοί
Αντιδράσεις για body shaming και πρακτικές που ενισχύουν την «τοξική κουλτούρα της δίαιτας»
Επιστήμονες πιστεύουν ότι βρίσκονται στα πρόθυρα μιας από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις της αστρονομίας
Εκτοξεύθηκε η αποτίμηση της πλατφόρμας μετά τη συμμαχία του δισεκατομμυριούχου με τον Ντόναλντ Τραμπ
Η εταιρεία ειδικεύεται στην κυβερνοασφάλεια
Οι αλλαγές στο DNA, τον εγκέφαλο και τα οστά
Εμπεριέχουν κύτταρα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της γενετικής ποικιλομορφίας
Το περιεχόμενό του απειλεί τον τεχνολογικό κολοσσό με «άμεση και ανεπανόρθωτη ζημιά»
Γιατί ονομάζεται έτσι
Έφτασε σε απόσταση 5.600 χιλιομέτρων από την επιφάνεια του Άρη, με ταχύτητα των 33.480 χιλιομέτρων την ώρα
Μια συνέντευξη με τον Χαράλαμπο Τσέκερη με αφορμή το ντοκιμαντέρ για την Τεχνητή Νοημοσύνη
Μιλήσαμε με τον Γιώργο Μπαρδάνη και τον Σέργιο Τζιάνο, που έχουν αναλάβει τα μεγαλύτερα drone shows στην Ελλάδα. Μάθαμε το πώς εκτελείται ένα show από τον σχεδιασμό μέχρι το play και το κόστος.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.