Τεχνολογια - Επιστημη

Η NASA ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει τις αποστολές στον πλανήτη Άρη

Σήμερα αποκάλυψε πώς σχεδιάζει το επόμενο μεγάλο βήμα στην εξευρεύνηση του διαστήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
110285-218741.jpg

«Μέσα στην επόμενη δεκαετία, η NASA θα κάνει σημαντικά βήματα για την δημιουργία μιας βιώσιμης ανθρώπινης βάσης πέρα από τη Γη, όχι μόνο για να την επισκεπτόμαστε αλλά και για να μένουμε. Συγκεντρώνουμε τις προσπάθειες μας ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε τις ανθρώπινες δυνατότητες εκτός της γήινης ατμόσφαιρας. Να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε, να εργαστούμε και να ζήσουμε στο διάστημα. Παράλληλα θα αναζητούμε μελλοντικούς βιώσιμους προορισμούς, με ρομποτικές αποστολές» αναφέρει η NASA στην ανάλυση 36 σελίδων που δημοσιοποίησε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι προς τον Άρη.

Είναι πλέον γεγονός ότι η NASA έχει βάλει τον Άρη για τα καλά στο πρόγραμμα της και σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι η σημερινή δημοσιοποίηση του σχεδιασμού της, γίνεται μόλις λίγες μέρες μετα την ανακάλυψη τρεχούμενου νερού στον Κόκκινο Πλανήτη.

image

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στη σχετική έκθεση ετοιμάζονται για αποστολές μικρής διάρκειας μέσα στην επόμενη δεκαετία, με σκοπό να γίνει αποστολή μακράς διάρκειας το 2030.

image

Όπως τονίζουν στόχος είναι η επέκταση της ανθρώπινης δραστηριότητας μέσα στο διάστημα και κορυφώνουν τις προσπάθειες τους ώστε «να μεταφερόμαστε στο διάστημα, να εργαζόμαστε και να μένουμε υγιείς ταυτόχρονα. Θέλουμε στα επόμενα χρόνια να λύσουμε τα εναπομείναντα προβλήματα και να διασφαλίσουμε πως μπορούμε να ταξιδέψουμε στον Αρη, να εργαστούμε και να γυρίσουμε με ασφάλεια. Η NASA αυτή τη στιγμή επενδύει για την επίτευξη του κοινού μας στόχου: την επέκταση της ανθρώπινης παρουσίας στο ηλιακό σύστημα και στο έδαφος του Άρη». Πάτηστε εδώ για να διαβάσετε πώς γίνεται ο σχεδιασμός.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.