Τεχνολογια - Επιστημη

Σχεδόν μία στις δύο γυναίκες πέφτει σε κατάθλιψη μετά το σεξ

Την εκδηλώνουν με δάκρυα, άγχος, μελαγχολία ή και επιθετικότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
109908-218033.jpg

«Περίπου το 150μ.Χ. ο Κλαύδιος Γαληνός, ο δεύτερος σπουδαιότερος Έλληνας ιατρός της Αρχαιότητας είχε γράψει: 'Όλα τα ζώα αισθάνονται μια θλίψη μετά τη σεξουαλική συνεύρεση εκτός από τον κόκορα και τη γυναίκα'. Με κάθε σεβασμό στον Γαληνό η σύγχρονη ιατρική αποδεικνύει ότι το συναίσθημα της μελαγχολίας μετά το σεξ δεν είναι τόσο σπάνιο όσο πιστευόταν κάποτε», γράφει η βρετανική εφημερίδα Independent.

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής το 46% των γυναικών που συμμετείχε σε πανεπιστημιακή έρευνα παραδέχθηκε ότι έχει βιώσει συμπτώματα διαταραχής μετατραυματικού στρες (PCD) μετά τη σεξουαλική πράξη. Ποσοστό μεγαλύτερο του 5% των 230 γυναικών που συμμετείχε στην έρευνα απάντησε ότι παρουσίασε συμπτώματα PCD «αρκετές φορές» τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Η κατάθλιψή τους, μάλιστα, δεν σχετίζεται με την ικανοποίηση από την πράξη, ούτε με το πόσο οικείο ήταν το άτομο με το οποίο συνευρέθηκαν. Άλλες μελέτες εκτιμούν ότι το 10% των γυναικών πέφτει σε κατάθλιψη μετά το σεξ, η οποία εκδηλώνεται με κλάμα, άγχος, μελαγχολία ή και με επιθετικότητα.

Παρόμοια έρευνα που διενεργήθηκε στην Αυστραλία το 2011 διαπίστωσε ότι μεγάλο ποσοστό των γυναικών μελαγχολεί ακόμα και μετά από μια ικανοποιητική σεξουαλική συνεύρεση. Ορισμένοι επιστήμονες αποδίδουν αυτό το συναίσθημα στις ορμονικές αλλαγές συμβαίνουν στη γυναίκα μετά τον οργασμό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.