Η σπουδαιότητα των Digital Meetings
Mπορούμε να αξιοποιήσουμε όλα όσα μας προσφέρει η τεχνολογία
Ο Γεράσιμος Τζαμαρέλος εξηγεί τρία σπουδαία πλεονεκτήματα των digital meetings στις επιχειρήσεις και τα θετικά που έφερε η ψηφιοποίηση ορισμένων υπηρεσιών.
Όλοι μας λίγο ή πολύ θυμόμαστε τα δια ζώσης ραντεβού-meetings που κάναμε. Τότε που υπήρχε και η σχετική καθυστέρηση στο να ξεκινήσουν. Λίγο το «χάος» της κίνησης στην Κηφισίας, λίγο η καθυστέρηση (κλασσικό 10λεπτο) στο να μαζευτούμε όλοι στο meeting room ή όπου αλλού. Και ένας Covid-19, ήρθε τελικά για να αποδείξει ότι όλα μπορούν να είναι on time – ή τουλάχιστον αυτό έδειξε σε πολλούς.
Ας δούμε κάποια από τα θετικά που έφερε η ψηφιοποίηση ορισμένων υπηρεσιών, όχι μόνο από τις πλατφόρμες, αλλά και από τις Επιχειρήσεις. Και αυτό δεν είναι άλλο σε αυτό το άρθρο, από τη διεξαγωγή των συναντήσεων μέσω Digital καναλιών.
Ας ξεκινήσουμε:
Χωρίς καθυστέρηση η έναρξη των meetings μας. Φανταστείτε ότι το δια ζώσης ραντεβού μας ξεκινούσε στις 10 το πρωί. Μέχρι να μαζευτούμε, να πούμε λίγο τα «δικά» μας, να αποφασίσουμε εάν τελικά είναι σωστό να ζητήσουμε καφέ ή όχι, ο χρόνος είχε ήδη περάσει. Στα digital meetings όμως όλα είναι δίπλα μας. Ο καφές, η παρουσίασή μας και όλα είναι on time.
To the point αναφορές. Ας υποθέσουμε ότι σε ένα ραντεβού θα έπρεπε να μιλήσουν 4 άτομα. Από τουλάχιστον 10 λεπτά το καθένα και ενδεχομένως με διακοπές για συζήτηση παραπάνω, θα χρειαζόμασταν περίπου – πλέον των 40 λεπτών για τα 4 άτομα – και άλλα περίπου 45’ μέχρι να ολοκληρώσουμε κάτι. Μέσω digital πλατφορμών έχουμε επικεντρωθεί στην ουσία. Στη σωστή ίσως χρήση του χρόνου και τόπου.
Διαχείριση χρόνου – κόστους. Κατά τα δια ζώσης ραντεβού μας χρειαζόμασταν έξοδα μετακίνησης, κάτι που ορισμένες επιχειρήσεις έβλεπαν ως πονοκέφαλο στο budget τους. Πλέον χωρίς κανένα κόστος, πέραν μιας απλής συνδρομής στην οποιαδήποτε πλατφόρμα, μπορούν να κάνουν μείωση του budget τους. Όμως και το στέλεχος είναι σίγουρα πιο έτοιμο να παρουσιάσει αυτό που πρέπει. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει η επιπλέον κούραση των μετακινήσεων.
Σίγουρα είναι και πολλά παραπάνω τα θετικά (και τα αρνητικά όμως) – ενδεχομένως να μιλούσαμε ή να γράφαμε για ώρες, όμως υπάρχει και η εξής πλέον ερώτηση: θα είναι κάποια στιγμή όλα όπως παλιά; Απάντηση σίγουρα δίνει κάποιος, «ότι κάποια στιγμή, ναι, θα είναι», αλλά ακόμα αργεί να γίνει αυτό.
Άρα μπορούμε να αξιοποιήσουμε όλα όσα μας προσφέρει η τεχνολογία, να μειώσουμε τα κόστη μας, τα επιπλέον ίσως έξοδα. Ασφαλώς δεν μπορεί τίποτα να συγκριθεί με τις διά ζώσης συναντήσεις. Εκεί υπάρχει άλλωστε και η γλώσσα του σώματος, που ποτέ δεν λέει ψέματα. Μέχρι όμως να γίνει αυτό, επενδύουμε στην τεχνολογία και προσπαθούμε πραγματικά να δούμε τα οφέλη από τα digital meetings.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Πώς η τελευταία έκδοση συνέβαλε να χαθούν...όλα τα δεδομένα
Εντυπωσιακά ευρήματα - Πάνω από 6.500 κτίρια θαμμένα κάτω από τη βλάστηση
Ρωγμές και διαρροές συνιστούν κορυφαίο κίνδυνο ασφάλειας
Λίγο πριν λανσάρει το ιδιωτικό cloud τεχνητής νοημοσύνης
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη επαναπροσδιορίζει τη συγγραφή βιβλίων;
Πάνω από 2.000 φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα κληθούν μέσα στο 2025 να συμμορφωθούν
Μία προσωπική εμπειρία και πολλά ερωτήματα
O Σουηδός πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας εξηγεί τι συμβαίνει με τα ψηφιακά ίχνη κάθε χρήστη του διαδικτύου όταν αυτός φύγει από τη ζωή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.