- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Κορωνοϊός: Πώς εφαρμόζεται η ψηφιακή αλληλεγγύη στην Ιταλία
Η κυβέρνηση της Ιταλίας δημιούργησε μία διαδικτυακή πλατφόρμα με δωρεάν υπηρεσίες, e-learning και παροχές για τους ανθρώπους που μένουν σπίτι.
Ψηφιακή αλληλεγγύη από την ιταλική κυβέρνηση: Η διαδικτυακή πλατφόρμα με δωρεάν υπηρεσίες και e-learning για τον κόσμο που μένει σπίτι λόγω του κορωναϊού.
Η Ιταλία βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας, είναι η χώρα που δοκιμάζεται όσο καμία άλλη από την πανδημία κορωναϊού COVID-19, με 1.810 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής και πάνω από 25 χιλιάδες κρούσματα. Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας βρίσκεται σε ολική καραντίνα, με εκατομμύρια ανθρώπους να μένουν στα σπίτια τους προσπαθώντας να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού. Μην ξεχνάμε πως ο πληθυσμός της Ιταλίας είναι 60 εκατομμύρια, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες χώρες και οικονομίες της Ευρώπης.
Στις πρωτόγνωρες συνθήκες απομόνωσης και καραντίνας που πρέπει να ζήσουμε αυτές τις μέρες, υπάρχουν πολλές ψυχολογικές πιέσεις, άγχος και ανησυχία. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνολογίας της Ιταλίας δημιούργησε τη διαδικτυακή πλατφόρμα Solidarie Digitale όπου μεγάλοι τεχνολογικοί οργανισμοί και εταιρίες της χώρας, πάροχοι ίντερνετ και τηλεφωνίας και διάφορες άλλες επιχειρήσεις, προσφέρουν διάφορες δωρεάν υπηρεσίες στους πολίτες σαν ένα είδος «ψηφιακής αλληλεγγύης».
Αυτές οι δωρεάν υπηρεσίες και παροχές μπορεί να είναι από απεριόριστα data ίντερνετ και τηλεφωνίας μέχρι δωρεάν πρόσβαση σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων, on-line μαθήματα και e-learning, χρήσιμες πληροφορίες, δωρεάν ψηφιακά παιχνίδια και συνδρομητικά πακέτα τηλεόρασης, υπηρεσίες για smart working και πιο εύκολη δουλειά από το σπίτι, ακόμα και ψυχολογική υποστήριξη μέσω βιντεοκλήσεων.
Η ανταπόκριση των εταιριών είναι εντυπωσιακή, δείχνοντας το δρόμο πως η αλληλεγγύη μπορεί να «μεταφραστεί» και ψηφιακά. Ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατάφεραν να το αποτυπώσουν οι αστρονόμοι
«Ένα είδος Google Maps για την κυτταρική βιολογία»
Συνέντευξη με τη Δρ. Ζωή Αικατερινίδη C.E.O. Software Competitiveness International
Επανέρχεται το ζήτημα της δεσπόζουσας θέσης του κολοσσού της τεχνολογίας - Τι σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ
Τι σημασία έχει να αναπτυχθεί η ΤΝ, το διαδίκτυο ή η γενετική μηχανική αν δεν οδηγήσουν στην ευημερία των ανθρώπων και των άλλων έμβιων όντων;
Ο Μαρίνος Σιαπάνης, CEO & Co-Founder της κορυφαίας εταιρείας iGaming, μας εξηγεί τα σχέδια της επόμενης μέρας
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε βασικά Κλίνγκον, ίσα για να συνεννοείστε στο εστιατόριο;
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα αυτή από απατεώνες
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.