Η Toyota κατασκευάζει την πόλη του μέλλοντος
Αυτόνομα αυτοκίνητα, τεχνητή νοημοσύνη, νέες τεχνολογίες, ρομποτική και άνθρωποι, σε μία φουτουριστική πόλη κάτω από το όρος Φούτζι
Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota θα κατασκευάσει τα επόμενα χρόνια, στη βάση του όρους Φούτζι στην Ιαπωνία, μία νέα φουτουριστική πόλη.
Ο ιαπωνικός αυτοκινητιστικός κολοσσός Toyota έχει στα σχέδιά του την κατασκευή μίας νέας «έξυπνης πόλης» («smart city») στη βάση του όρους Φούτζι, 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο. Η νέα αυτή πόλη θα ονομάζεται «Woven City», το όλο πλάνο βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, με περισσότερες ανακοινώσεις να αναμένονται προς τα τέλη του 2020.
Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι η πόλη θα χτιστεί πάνω σε μία τοποθεσία όπου βρισκόταν ένα παλιό εργοστάσιο της Toyota, το οποίο έχει κλείσει εδώ και χρόνια. Η πρωτότυπη αυτή πόλη θα είναι η τοποθεσία όπου θα «τεστάρονται» για πρώτη φορά όλες οι νέες τεχνολογίες της Toyota, όχι μόνο ότι έχει να κάνει με την αυτοκινητοβιομηχανία.
Η «Woven City» θα είναι ένα «ζωντανό εργαστήριο» με μόνιμους κάτοικους και ερευνητές, όπου θα δουλεύουν πάνω στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence), αυτονομία, ρομποτική, κινητικότητα, «έξυπνα σπίτια», σε ένα αληθινό περιβάλλον πόλης – όχι σε ένα εικονικό. Όλα αυτά μας φέρνουν στο μυαλό σκηνές μέσα από την τηλεοπτική σειρά καρτούν «Futurama». Άλλωστε, «Futurama» ονομαζόταν μία σχετική φουτουριστική έκθεση της General Motors στο διάσημο New York’s World Fair το 1939. Στην «Woven City» θα κυκλοφορούν μόνο αυτόνομα αυτοκίνητα.
«Κατασκευάζοντας μία νέα πόλη από την αρχή, ακόμα και αν είναι μικρή, είναι μία μοναδική ευκαιρία για όλους εμάς να αναπτύξουμε τεχνολογίες του μέλλοντος, όπως ένα ψηφιακό σύστημα λειτουργίας που θα ελέγχει ολόκληρη την υποδομή της πόλης. Με συνδεδεμένους όλους τους ανθρώπους, κτίρια και οχήματα, όλους και όλα να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσα από data και αισθητήρες, θα μπορούμε να «τεστάρουμε» την συνδεδεμένη Τεχνητή Νοημοσύνη σε εικονικό και φυσικό περιβάλλον, μεγιστοποιώντας τις δυνατότητες και προοπτικές» τονίζει ο Aiko Toyoda, πρόεδρος της Toyota Motor Corporation, καλώντας ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο να δουλέψουν και να ζήσουν στη νέα πόλη του μέλλοντος. Εμείς μόνο μία φράση μπορούμε να πούμε για την ώρα, «σε καλό να μας βγει».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάρωσαν στα Social Media Awards 2024 σε πληθώρα κατηγοριών
Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Communications Chemistry»
Δωρεάν για 15 λεπτά ανά μήνα
Δύο από τους αστροναύτες της «περπάτησαν» στο διάστημα για εννιά ώρες
Θέλοντας να τεστάρω τις δυνατότητες και τα όρια του εργαλείου, άρχισα να ζητάω συμβουλές θεωρώντας μάλλον απίθανο (και ηθικά απωθητικό) το να το χρησιμοποιήσω. Μέσα σε μισή ώρα είχα αγοράσει μηνιαία συνδρομή.
ΗΠΑ και Κίνα ανταγωνίζονται για τη Σελήνη αλλά εκεί θέλει να φτάσει και η Ινδία
Υπογράφεται το μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία Αστεροσκοπίου στις Αψηλές με τοποθέτηση και τηλεσκοπίου
Η νέα επικεφαλής θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής ΕΜΕΑ με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, σε μια κρίσιμη εποχή
Η κυβέρνηση στρέφει για πρώτη φορά το ενδιαφέρον της στην προστασία από τον ψηφιακό εθισμό
Το Αστεροσχολείο Υπάτης φέρνει τους μαθητές σε επαφή με την επιστήμη της Αστρονομίας και ταξιδεύει τον ανυποψίαστο επισκέπτη στα όρια του Σύμπαντος
Το συνολικό αποτύπωμα της πλατφόρμας είναι περίπου 50 εκατ. μετρικοί τόνοι CO2e
Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για την τεχνολογική εκπαίδευση
Τα τεχνικά προβλήματα όσον αφορά τη σύνδεση και παραμονή στα εν λόγω μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρατηρούνται μάλιστα και στην Ελλάδα.
Το design και οι επιδόσεις του μέλλοντος στο σήμερα
Από τη θεραπεία αυτοάνοσων νοσημάτων με Τ-κύτταρα μέχρι δείγματα χώματος από τη Σελήνη
Οι επιστήμονες το 1998 αποκάλυψαν ότι αυτή η διαστολή επιταχύνεται, με την υποτιθέμενη αιτία να είναι η σκοτεινή ενέργεια
Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα προήλθαν από ένα νέο τσιπ που ονομάζεται Willow
Πάνω από 15 εκατομμύρια διαδικτυακές απειλές το 2024 - Ανάγκη για ενισχυμένα μέτρα προστασίας
Τα ευρήματα μεγάλης έρευνας
Είναι τόσο μεγάλο κομμάτι της ζωής μας πια, που όταν δεν υπάρχει σύνδεση, κάτι μας πιάνει…
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.