Μια παρέα Ελλήνων φοιτητών βάζει τέλος στις ουρές αναμονής
Έφτιαξαν μια εφαρμογή στο κινητό που σε ενημερώνει για την ουρά που θα αντικρίσεις στις υπηρεσίες
Timejack: H εφαρμογή Ελλήνων φοιτητών στο κινητό που σε ενημερώνει για τις ουρές και την ώρα αναμονής στις υπηρεσίες
Oι ατελείωτες ουρές στις υπηρεσίες έχουν καταλήξει να αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας των Ελλήνων σαν κάτι αναπόφευκτο, αφού πλέον το υποψιάζονται και ξεκινούν χάραμα για να προλάβουν θέση μπροστά στο γκισέ. Άλλοι πάλι παίρνουν άδεια ακόμη κι από τις δουλειές τους για να μη ρισκάρουν τη καθυστέρηση από την πολύωρη αναμονή. Αυτό το πρόβλημα όμως υπόσχεται να λύσει μια παρέα αποφοίτων του ΕΚΠΑ και του Πολυτεχνείου καθώς δημιούργησαν το Timejack. Πρόκειται για ένα Progressive Web App (PWA) που βοηθά τους πολίτες να αποφεύγουν τις ουρές αναμονής σχεδόν σε κάθε περίσταση, από την συναυλία, στο ΙΚΑ, στην ιατρική κλινική, στα εκδοτήρια, στα μουσεία κτλ. Οι δημιουργοί του, Γιάννης Πάχος, Αναστάσης Μπλέτσης, Πέτρος Δημητρακόπουλος και Κωνσταντίνος Τσιλιβαράκος εξηγούν στην ATHENS VOICE πώς γεννήθηκε η ιδέα.
«Το Timejack προέκυψε μέσα από το EU-XCEL, έναν Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στον οποίο η ομάδα μας ανέπτυξε αρχικά μια εφαρμογή η οποία είχε σαν στόχο να επιλύσει το πρόβλημα των ουρών αναμονής σε όλα τα λουνα παρκ της Ευρώπης. Αφού κατακτήσαμε το 1ο βραβείο και καταφέραμε να τεστάρουμε την εφαρμογή στο Allou Fun Park, ήρθαμε σε επαφή με επιχειρηματικούς συμβούλους και από το feedback που πήραμε, διαπιστώσαμε πως η αγορά ψάχνει κάτι πιο καθολικό» εξηγούν τα παιδιά.
Με ποιον τρόπο ακριβώς όμως λειτουργεί το timejack; Η χρήση της εφαρμογής είναι πολύ εύκολη καθώς σύμφωνα με τα παιδιά ο χρήστης δεν έχει παρά να ακολουθήσει μερικά απλά βήματα όπως να επισκεφθεί το timejack.gr και να εγγραφεί δωρεάν. Έπειτα επιλέγει την επιχείρηση/Δήμο που επιθυμεί και βλέπει το μέσο χρόνο αναμονής για εκείνη τη στιγμή ενώ επιλέγοντας στη συνέχεια “Join Queue” ενημερώνεται για το πότε ακριβώς είναι η σειρά του. Στο τέλος πρέπει απλά να προσέρθει μέσα στο χρόνο που θα του έχει δοθεί από την εφαρμογή και εξυπηρετείται χωρίς ουρά. Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερο χρόνο δίνεται η δυνατότητα να μεταβεί σε μια θέση (ψηφιακή) στην ουρά πιο μετά.
Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή, η Timejack συνεργάζεται με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπου η εφαρμογή λειτουργεί πιλοτικά στην υπηρεσία του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και είναι άμεσα διαθέσιμη όλες τις μέρες και ώρες λειτουργίας του ΤΑΠ μέχρι το καλοκαίρι. Οι συνεργάτες του Timejack είναι οι δημόσιες υπηρεσίες/Δήμοι και οι επιχειρήσεις συνεπώς τα έσοδα του προέρχονται κυρίως από τις επιχειρήσεις με βάση ένα subscription fee αλλά και με ένα μικρό κόστος επι των χρηστών που εξυπηρετούνται καθημερινά στους χώρους τους.
«Οι αντιδράσεις που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής είναι πολύ ενθαρρυντικές και μας έχουν βοηθήσει να βελτιώσουμε την εφαρμογή, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στα πρώτα βήματα κάθε startup γι’ αυτό και ετοιμαζόμαστε να το υλοποιήσουμε και σε μια ακόμη υπηρεσία του ίδιου Δήμου και είμαστε σε συζητήσεις με διάφορες άλλες εταιρίες και Δήμους για πιθανή συνεργασία. Σκοπεύουμε να εστιάσουμε αρκετά στο marketing και την προώθηση της εφαρμογής ενώ ευελπιστούμε οτι μέχρι τον Σεπτέμβρη θα έχουμε τουλάχιστον 2 ακόμα εγγεγραμμένες επιχειρήσεις ή Δήμους στην πλατφόρμα μας, καθώς και μερικές εκατοντάδες χρήστες» μας λέει ο Αναστάσης, ο product manager του Timejack.
Kατά πόσο εύκολο όμως είναι για ένα νέο άτομο να ασχοληθεί με την επιχειρηματικότητα στην ελληνική πραγματικότητα όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα ή να φτιάξει τη δική του startup ή εφαρμογή; Σύμφωνα με την ομάδα του Τimejack, το να ασχοληθεί κάποιος με την επιχειρηματικότητα και δη στην ελληνική πραγματικότητα ακούγεται δυσοίωνο, αλλά στην πράξη τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν γίνει πιο εύκολα για όλους τους νέους που έχουν την όρεξη να το κάνουν.
«Τα πανεπιστήμια έχουν οργανώσει τις κατάλληλες δομές ώστε να στηρίζουν τους νέους ανθρώπους στα πρώτα τους βήματα, οι επιχειρήσεις έχουν ανοίξει τις πόρτες τους δημιουργώντας τους δικούς τους διαγωνισμούς και το οικοσύστημα των startups έχει οργανωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μία ακόμη πολύ σημαντική ευκαιρία για όσους προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά τελευταία στη χώρα μας είναι και τα επενδυτικά κεφάλαια που δίνονται από το EquiFund, και στηρίζουν πολλές νεοφυείς αλλά και υφιστάμενες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν τόσο εντός της Ελλάδας όσο και εκτός των συνόρων αυτής».
Περισσότερα για το Timejack μπορείτε να βρείτε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάρωσαν στα Social Media Awards 2024 σε πληθώρα κατηγοριών
Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Communications Chemistry»
Δωρεάν για 15 λεπτά ανά μήνα
Δύο από τους αστροναύτες της «περπάτησαν» στο διάστημα για εννιά ώρες
Θέλοντας να τεστάρω τις δυνατότητες και τα όρια του εργαλείου, άρχισα να ζητάω συμβουλές θεωρώντας μάλλον απίθανο (και ηθικά απωθητικό) το να το χρησιμοποιήσω. Μέσα σε μισή ώρα είχα αγοράσει μηνιαία συνδρομή.
ΗΠΑ και Κίνα ανταγωνίζονται για τη Σελήνη αλλά εκεί θέλει να φτάσει και η Ινδία
Υπογράφεται το μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία Αστεροσκοπίου στις Αψηλές με τοποθέτηση και τηλεσκοπίου
Η νέα επικεφαλής θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής ΕΜΕΑ με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, σε μια κρίσιμη εποχή
Η κυβέρνηση στρέφει για πρώτη φορά το ενδιαφέρον της στην προστασία από τον ψηφιακό εθισμό
Το Αστεροσχολείο Υπάτης φέρνει τους μαθητές σε επαφή με την επιστήμη της Αστρονομίας και ταξιδεύει τον ανυποψίαστο επισκέπτη στα όρια του Σύμπαντος
Το συνολικό αποτύπωμα της πλατφόρμας είναι περίπου 50 εκατ. μετρικοί τόνοι CO2e
Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για την τεχνολογική εκπαίδευση
Τα τεχνικά προβλήματα όσον αφορά τη σύνδεση και παραμονή στα εν λόγω μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρατηρούνται μάλιστα και στην Ελλάδα.
Το design και οι επιδόσεις του μέλλοντος στο σήμερα
Από τη θεραπεία αυτοάνοσων νοσημάτων με Τ-κύτταρα μέχρι δείγματα χώματος από τη Σελήνη
Οι επιστήμονες το 1998 αποκάλυψαν ότι αυτή η διαστολή επιταχύνεται, με την υποτιθέμενη αιτία να είναι η σκοτεινή ενέργεια
Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα προήλθαν από ένα νέο τσιπ που ονομάζεται Willow
Πάνω από 15 εκατομμύρια διαδικτυακές απειλές το 2024 - Ανάγκη για ενισχυμένα μέτρα προστασίας
Τα ευρήματα μεγάλης έρευνας
Είναι τόσο μεγάλο κομμάτι της ζωής μας πια, που όταν δεν υπάρχει σύνδεση, κάτι μας πιάνει…
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.