- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Νέα emojis: Για να μπορούν να μιλούν οι χρήστες για την έμμηνο ρύση και την αναπηρία (εικόνες)
Θα είναι διαθέσιμα σύντομα στα smartphone
Μια σταγόνα αίμα που αντιπροσωπεύει την έμμηνο ρύση... Το εικονόγραμμα θα είναι διαθέσιμο σύντομα στα smartphone, όπως ανακοίνωσε με ικανοποίηση η μη κυβερνητική οργάνωση Plan International, μετά τη δημοσιοποίηση της νέας λίστας διαθέσιμων emojis, όπου περιλαμβάνονται και πολλά εικονογράμματα που αντιπροσωπεύουν την αναπηρία.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι από την ιδέα ότι θα υπάρχει ένα emoji που θα δείχνει την περίοδο στα πληκτρολόγιά μας σε ολόκληρο τον κόσμο, τον Μάρτιο του 2019» ανέφερε σήμερα με μήνυμά της στο Twitter η μη κυβερνητική οργάνωση, που διεξάγει εκστρατεία για την άρση των ταμπού που περιβάλλουν το θέμα της γυναικείας περιόδου.
Σε αυτό το πλαίσιο και οι γυναίκες και τα κορίτσια θα μπορούν να χρησιμοποιούν ένα emoji για να συζητήσουν για την περίοδό τους.
«Το να συμπεριληφθεί ένα (τέτοιο) emoji... συνιστά ένα τεράστιο βήμα προς την κανονικοποίηση του θέματος της περιόδου και της κατάρριψης του στίγματος που το περιβάλλει» δήλωσε η Λούσι Ράσελ, η επικεφαλής για τα δικαιώματα των κοριτσιών της Plan International UK.
«Ένα emoji δεν θα το επιλύσει, αλλά μπορεί να συμβάλει στο να αλλάξει η συζήτηση. Το τέλος της ντροπής σχετικά με την έμμηνο ρύση ξεκινά από τη δυνατότητα του να το συζητά κανείς» επισήμανε σε μια ανακοίνωση.
🆕📲 230 new emojis coming to phones in 2019 https://t.co/40lHKWeBFj pic.twitter.com/GKGJvS1dJf
— Emojipedia 🇺🇦🌻 (@Emojipedia) February 5, 2019
Η Plan International ξεκίνησε έναν διαγωνισμό την Άνοιξη του 2017 για τον σχεδιασμό ενός εικονογράμματος που θα αντιπροσωπεύει καλύτερα την έμμηνο ρύση. Μεταξύ των προτάσεων βρίσκονταν εκείνο με μικρές σταγόνες αίματος αλλά κι ένα άλλο που απεικόνιζε μια μήτρα. Οι 50.000 συμμετέχοντες είχαν επιλέξει ένα εσώρουχο και δύο σταγόνες αίμα, μια επιλογή, ωστόσο, που δεν υιοθέτησε η Unicode, η οποία αποφασίζει για τα emojis, τα οποία περιλαμβάνονται στα τηλέφωνά μας.
Η ιδέα ήταν να υπενθυμίσουμε ότι «δεν πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να αποκρύπτουμε», εξήγησε η ΜΚΟ, η οποία έχει ως αποστολή την πρόσβαση σε ξεχωριστές τουαλέτες στα σχολεία και προϊόντα υγιεινής περιβαλλοντικά ασφαλή στις φτωχότερες περιοχές.
Η Unicode, τελικά, αποφάσισε να εντάξει ένα emoji με μια σταγόνα αίματος στον κατάλογό της.
New emojis approved in #emoji12 will come to operating systems (iOS, Android, Windows), apps (WhatsApp) and web platforms (Twitter, Facebook) throughout 2019. Appearance and release dates will vary by platform vendor. pic.twitter.com/PtCKuf2URY
— Emojipedia 🇺🇦🌻 (@Emojipedia) February 5, 2019
Στη λίστα, που δημοσιεύτηκε χθες, περιλαμβάνονται 59 νέα εικονογράμματα, 230 λαμβάνοντας υπόψη τα διαφορετικά χρώματα δέρματος. Μεταξύ των νέων emojis βρίσκονται εκείνα με αναπηρικό αμαξίδιο, σκύλους συντροφιάς για τυφλούς, προσθετικά μέλη και ανθρώπους που περπατούν με μπαστούνι, μια ένδειξη καλύτερης αναπαράστασης των αναπηριών.
Επιπλέον, οι λάτρεις της γαστρονομίας θα ικανοποιηθούν με τα emojis που δείχνουν βάφλες, μπίρα και στρείδια. Από την άλλη, οι φίλοι των ζώων θα χαρούν με νέα είδη, όπως τα ροζ φλαμένγκο, τον ουρακοτάνγκο και το κουνάβι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μεγαλύτερο συνέδριο για την Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη επιστρέφει στις 18 Νοεμβρίου 2024 στο ΚΠΙΣΝ
Το επόμενο βήμα στη σύγχρονη εκπαίδευση
Το Amazon Haul υπηρετεί ακριβώς το ίδιο μοτίβο με τους ανταγωνιστές του
Βροχή οι 70+ σε κατάστημα τεχνολογίας. Κουνούσαν με απελπισία τις έξυπνες συσκευές που τους έκαναν να νιώθουν βλάκες
Το viral μήνυμα της καμπάνιας της Telekom που μοιράστηκε η COSMOTE με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις online δημοσιεύσεις παιδικών φωτογραφιών
Το πορτρέτο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ δημιουργήθηκε από το Ai-Da, ένα από τα πιο προηγμένα ρομπότ στον κόσμο
Για τη Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται λόγος ήδη από το 1950
Το διαστημικό σκάφος απέχει περίπου 24 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη
Ευχάριστα τα νέα από την αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία
Όλος ο χρόνος του σύμπαντος δεν αρκεί σε έναν χιμπατζή για να γράψει τυχαία έργο του Σαίξπηρ
Μια συζήτηση για τη σημασία του Τηλεσκοπίου Ορίζοντα Γεγονότων και το ποια θα μπορούσε να είναι η μελλοντική κατεύθυνση της Αστρονομίας
Πρωταγωνίστρια και πάλι η Momo
Πώς η τελευταία έκδοση συνέβαλε να χαθούν...όλα τα δεδομένα
Εντυπωσιακά ευρήματα - Πάνω από 6.500 κτίρια θαμμένα κάτω από τη βλάστηση
Ρωγμές και διαρροές συνιστούν κορυφαίο κίνδυνο ασφάλειας
Λίγο πριν λανσάρει το ιδιωτικό cloud τεχνητής νοημοσύνης
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη επαναπροσδιορίζει τη συγγραφή βιβλίων;
Πάνω από 2.000 φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα κληθούν μέσα στο 2025 να συμμορφωθούν
Μία προσωπική εμπειρία και πολλά ερωτήματα
O Σουηδός πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας εξηγεί τι συμβαίνει με τα ψηφιακά ίχνη κάθε χρήστη του διαδικτύου όταν αυτός φύγει από τη ζωή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.