Ταξιδια

Βernina Express

Οι ράγες των Άλπεων

87978-190857.jpg
Καλλιστώ Γούναρη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
99140-198360.jpg

Αδιαπραγμάτευτα θέση παράθυρο. Μάλιστα όσο τα γρανάζια του Bernina Express θα τρικλίζουν ανεβοκατεβαίνοντας στο αλπικό τοπίο και απέξω θα περνούν παγετώνες, φαράγγια, παγωμένες (ή όχι) λίμνες, οι κοιλάδες της Χάιντι, θα εύχεστε να έχετε θέση στη σωστή πλευρά. Οι 196 γέφυρες και οι 55 σήραγγες της διαδρομής είναι απλώς ένα συν στο 4ωρο υπερθέαμα.

• Τα χωριουδάκια του Engandine που ακολουθούν την γραμμή του ποταμού Ιnn είναι σαν παραμύθι.

• Το κομμάτι Thusis - Tirano ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

• Στο ψηλότερο σημείο (2.253 μ.) ο σταθμός Βernina Ηospiz θυμίζει ταινία εποχής. Επίσης ατμοσφαιρικός και ο Alp Grüm (2.091 μ.) με εκθαμβωτική θέα στις πλαγιές.

• Τα φυσικά τοπία είναι αμέτρητα και εντυπωσιακά. Από τα κορυφαία είναι ο παγετώνας Morteratsch Glacier και το φαράγγι Schyn.

• Η γέφυρα Landwasser ύψους 65 μ. προκαλεί δέος και η σπειροειδής (360°) επικλινής γέφυρα στο Brusio εντυπωσιάζει.

• Στα 2.223 μ. βρίσκονται οι λίμνες Lej Nair (Μαύρη Λίμνη) και Lago Bianco (Λευκή Λίμνη) χαρακτηριστικές του χρώματός τους. Ενώ είναι σχεδόν αντικριστά εκβάλλουν στη Μαύρη Θάλασσα στην Αδριατική αντίστοιχα.

• Η θέα προς την κοιλάδα του Poschiavo και την ομώνυμη λίμνη Poschiavo σηματοδοτεί ότι το τρένο σε λίγο «μεταμορφώνεται» σε τραμ καθώς περνά δίπλα από τα σπίτια.

Κόστος μονής διαδρομής: €58, Α θέση €115 Β΄ Θέση (έπειτα από κράτηση). Το καλοκαίρι υπάρχει μικρή επιβάρυνση.

Λειτουργεί όλο το χρόνο και συνδέει το ελβετικό Chur (ή το Davos) με το ιταλικό Tirano μέσω του Saint Moritz. Το ίδιο δρομολόγιο κάνει το τρένο της γραμμής, όμως στο Bernina έχει πανοραμικά παράθυρα.

Για εισιτήρια: rhb.ch

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.