Ταξιδια

Το Elissa Adults-Only Lifestyle Beach Resort μας ξεναγεί στη φιλοσοφία της απόλυτης χαλάρωσης και του slow living

"Ella" και ζήσε μια ολοκληρωμένη εμπειρία αναζωογόνησης στα "Ella Resorts"

Χαρά Αλεξανδροπούλου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πώς να εκμεταλλευτείς τις ημέρες των διακοπών σου με τον καλύτερο τρόπο 

Στη Ρόδο, το νησί των ιπποτών και της αριστοκρατικής αρχιτεκτονικής, αξίζει να ζήσεις την αρχοντική εμπειρία διαμονής στο έπακρον. Δεν είναι τυχαίο που η Ρόδος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα καθώς κι ένα από τα πιο ιστορικά νησιά της Μεσογείου. Κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της είναι φυσικά και η ιδιαίτερη φιλοξενία της που κάνει να ξεχωρίζει και να αποτελεί επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν την απόλυτη εμπειρία αναζωογονητικών διακοπών. Δεν είναι τυχαίο που εκεί θα βρεις τα Ella Resorts, τον απόλυτο προορισμό χαλάρωσης και αναψυχής.

Φτάνοντας στα Ella Resorts ξέρεις πως είσαι στην αρχή των ονειρεμένων aesthetic vacation που περίμενες να ζήσεις. Το όνομά τους, "Ella", ηχεί σαν καλωσόρισμα και ο τρόπος γραφής του φανερώνει την Ελληνική φιλοσοφία της φιλοξενίας που πρόκειται να απολαύσεις. Το γήινο μπεζ και το ζωντανό πράσινο επικρατούν στο εσωτερικό των resorts και εναρμονίζονται απόλυτα με το φυσικό τοπίο του νησιού σε μια minimal και elegant  αισθητική.

Στην οικογένεια των Ella Resorts της Ρόδου συμπεριλαμβάνονται το Helea και το Elissa. Στο Elissa Adults-Only Lifestyle Beach Resort, οι μέρες κυλούν "αυστηρώς" stress free και η φιλοσοφία του slow living σε καλεί να αφυπνίσεις τις αισθήσεις σου ώστε να απολαύσεις τους αργούς και χαλαρωτικούς ρυθμούς της ζωής με έναν πιο ουσιαστικό τρόπο.

Στην είσοδο του Elissa, αυθεντικά χαμόγελα σε υποδέχονται στον εντυπωσιακό χώρο του resort και σε καλωσορίζουν σε μια εμπειρία πολυτελούς διαμονής, υψηλής γαστρονομίας, άνεσης και περιποίησης που αξίζεις. Περνώντας την Reception, φτάνεις στο Siana, ένα υπερυψωμένο bar με θέα τις καταγάλανες πισίνες του resort και την απέραντη θάλασσα "στο πιάτο", ιδανικό για ένα απολαυστικό welcome drink.

Έπειτα θα μεταφερθείς στη σουίτα σου. Calm and clean αισθητική και κομψότητα απογειώνονται σε αποχρώσεις του φυσικού ιβουάρ και του αρχοντικού υπόλευκου με το βαθύ γαλάζιο να δεσπόζει στη θέα από τις τζαμαρίες και να δίνει τη δική του πινελιά στο δωμάτιο. Φυσικά, όσο κι αν θες να παραμείνεις ξαπλωμένος σε αυτό το ακαταμάχητο στρώμα -που μακάρι να μπορούσες να πάρεις μαζί σου φεύγοντας- τα Ella Resorts σου επιφυλάσσουν ακόμα τόσες πολλές εκπλήξεις.

Επόμενη στάση, λοιπόν, το Ella Wellness Spa. Θεραπείες μασάζ και περιποίησης σε περιμένουν σε ένα απόλυτα χαλαρωτικό σκηνικό με εσωτερική πισίνα, σάουνες και πολλά ακόμα που θα προσπαθήσουν να σε κρατήσουν μαγεμένο στο νησί της Ρόδου, σα σύγχρονο Οδυσσέα που περνάει από τις Σειρήνες. Μόνο που στην περίπτωση των Ella Resorts, οι Σειρήνες έχουν ως μοναδικό σκοπό να σου προσφέρουν την εμπειρία της απόλυτης χαλάρωσης...και τα καταφέρνουν.

Το μόνο που λείπει για να ολοκληρωθεί η εμπειρία της πρώτης ημέρας σου στα Ella Resorts είναι ένα γεύμα αντάξιο των προσδοκιών που σου έχουν δημιουργηθεί. Στο Kavos, à la carte Restaurant, o Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Cosultant Chef των Ella Resorts, επιμελείται ένα μενού που θα σου μείνει αξέχαστο. Όταν το ορεκτικό περιλαμβάνει αχνιστά μύδια με βούτυρο Nduja και φρυγανισμένο στα κάρβουνα ψωμί ξέρεις πως η συνέχεια έπεται λαχταριστή.  Θαλασσινές γεύσεις από Καλαμάρι στη σχάρα με πράσινα φασόλια, ημίλιαστα ντοματίνια, βασιλικό, κουκουνάρι και παρμεζάνα αλλά και απολαυστικές comfort επιλογές όπως Παραδοσιακές χυλοπίτες με αστακό, καπνιστή πιπεριά, κρέμα από γραβιέρα Πάρου και λεμονόχορτο, είναι μόνο μια ματιά στο μενού με τις μοναδικές προτάσεις από τον μισελενάτο chef. Όλα τα πιάτα συνοδεύονται άψογα με την πλούσια γκάμα ετικετών κρασιού που διαθέτουν τα resorts, μία εκ των οποίων είναι τα εκλεκτά κρασιά του Κτήματος ΑΛΦΑ, τα οποία μπορεί, φυσικά να απολαύσει κανείς με ή χωρίς συνοδευτικό, σε μια ευρεία ποικιλία well curated επιλογών, ιδανικών για όλες τις προτιμήσεις. Η ισορροπημένη γλύκα από το Γαλακτομπούρεκο αρωματισμένο με lemongrass και παγωτό βανίλια είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί το δείπνο με τον καλύτερο και πιο δροσερό τρόπο.

Φυσικά, μοναδικές γεύσεις μπορείς να απολαύσεις και στα εστιατόρια  Fourni, à la carte Grill Restaurant, με μενού που επιμελείται επίσης ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και με την κορυφαία επιλογή των Dumplings στιφάδο: γεμιστά πιττάκια με ραγού από μοσχαρίσιο μάγουλο, κρέμα παρμεζάνας και crumble μαϊντανού αλλά και και στο εστιατόριο Masari με τις ιαπωνικές γεύσεις του ονείρου που επιμελείται ο chef Θάνος Στασινός, όπως Νιγκίρι  με λαυράκι, ταρτάρ μάνγκο και σάλτσα με πράσινο τσάι ή ρολό με φρέσκο τόνο και σάλτσα τσίλι  από φρέσκες ρίζες wasabi. Οι προτάσεις πολλές και οι γευστικές επιλογές ατέλειωτες.

Οι παροχές, φυσικά δε σταματούν εκεί. Τα Ella Resorts διοργανώνουν συνεχώς events κι εξορμήσεις για τους φιλοξενούμενούς τους. Γευσιγνωσία κρασιού ή λαδιού και εκδρομές με σκάφη σε παραλίες του νησιού είναι μόνο κάποια από αυτά και σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

Άνεση, κομψότητα και κορυφαία φιλοξενία. Τα Ella Resorts και η φιλοσοφία του slow living που πρεσβεύουν, έχουν αγαπηθεί από το κοινό και είναι στην κορυφή των προτιμήσεων για τις πιο ξέγνοιαστες και πολυτελείς διακοπές. Η Κρήτη και η Κέρκυρα περιμένουν ήδη με ανυπομονησία την προσθήκη των δύο νέων resorts μέσα στο 2025, για νέες εμπειρίες υψηλής ποιότητας διαμονής που μένουν αξέχαστες για πάντα. Μην αφήνεις τις ημέρες των διακοπών σου ανεκμετάλλευτες. Επισκέψου τα Ella Resorts, τον προορισμό της ολικής αναζωογόνησης και δώσε στον εαυτό σου τη χαλάρωση που του αξίζει με ένα είδος φιλοξενίας που θα μείνει για πάντα στο μυαλό και στην καρδιά σου.