Ταξιδια

Πού βρίσκονται μερικά από τα πιο «Emily in Paris» σημεία στη Γαλλία;

Ένα τραπέζι για δύο στο εστιατόριο του Gabriel, παρακαλώ!

Ελένη Βαρδάκη
40’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Emily in Paris: Ένας οδηγός για το πού θα βρείτε τα καφέ, τα εστιατόρια και τα αξιοθέατα που ξεχώρισαν στη σειρά 

Καφές και ατελείωτες συζητήσεις ανάμεσα σε Emily και Mindy, ρομαντικές βόλτες και γαλλική κουζίνα από τον αγαπημένο σεφ Gabriel. Η σειρά «Emily in Paris» επέστρεψε με την 4η σεζόν και οφείλουμε να παραδεχτούμε, ότι μας ταξίδεψε για μια ακόμα φορά στην πόλη του φωτός με πλάνα που εντυπωσίασαν, γοήτευσαν και ίσως έβαλαν μερικούς από εμάς σε σκέψεις για απευθείας πτήση. Αν βρίσκεστε ήδη στο Παρίσι ή ετοιμάζετε βαλίτσες, ήρθε η στιγμή για τις δικές σας «Emily in Paris» αναμνήσεις. Εντοπίσαμε μερικά από τα πιο δημοφιλή spots της σειράς και είμαστε έτοιμοι να μεταφερθούμε από τη Γαλλία του Netflix, στην πραγματικότητα.

Για φαγητό και καφέ στα «Emily in Paris» μέρη 

© Netflix/ Stephanie Branchu

Gabriel’s Restaurant 
Υπάρχει τελικά αυτό το εστιατόριο ή είναι ένα ακόμα σκηνικό; Βάλτε τα καλά σας και κλείστε τραπέζι στο Terra Nera, στο ιταλικό εστιατόριο που είδαμε να ανθίζει ο έρωτας της Emily και του Gabriel. Βρίσκεται στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού, σχεδόν δίπλα από το Πάνθεον και θα το εντοπίστε εύκολα χάρη στην διάσημη πλέον κόκκινη πρόσοψή του. Το κτήριο υπήρξε κρεοπωλείο που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, ενώ σήμερα είναι το παριζιάνικο μέρος που δίνουν ραντεβού οι ιταλικές γεύσεις. Όπως συμβαίνει στη σειρά, έτσι και στην πραγματικότητα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το γεύμα τους στα τραπεζάκια μπροστά στο δρόμο, ωστόσο η ανοιχτή κουζίνα δεν υπάρχει. Στη θέση της θα βρείτε μια μεγάλη συλλογή από κρασιά.

Boulangerie Moderne
Πρώτη σεζόν, πρώτο επεισόδιο και η Emily προσπαθεί να αγοράσει ένα αυθεντικό, λαχταριστό Pain Au Chocolat. Μια αρκετά δύσκολη αποστολή όπως φάνηκε, μια και οι Γάλλοι δεν είναι πάντοτε ιδιαίτερα πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν επισκέπτες που δεν μιλάνε άπταιστα τη γλώσσα τους. Ωστόσο, όλος αυτός ο κόπος άξιζε, μια και το πρόσωπο της πρωταγωνίστριας φωτίζεται με το που δοκιμάσει το γλυκό που τόσο προσπαθούσε να κάνει δικό της. Αυτή η σοκολατένια ιστορία συνέβη στο Boulangerie Moderne, στην οδό «Fossés Saint-Jacques», στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού. Ιδρύθηκε από τον Thierry Rabineau, μοσχοβολάει φρέσκο κρουασάν και πλέον το Pain Au Chocolat αποτελεί το viral γλυκό του. 

La Maison Rose
Αγαπάνε το λευκό κρασί, την κομψότητα και τις ατελείωτες συζητήσεις. Emily και Mindy συναντιούνται στο La Maison Rose, το φινετσάτο σε παστέλ ροζ αποχρώσεις εστιατόριο και μας βάζουν στην παρέα τους. Το εστιατόριο βρίσκεται στη Μονμάρτη, στην οδό «L’Abreuvoir» και η ιστορία του πριν και κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είναι ένα μυστήριο. Από μερικές φωτογραφίες φαίνεται να υπήρξε καμπαρέ, ωστόσο σήμερα είναι ένα από τα πιο γνωστά συνοικιακά μαγαζιά του Παρισιού, το οποίο προσφέρει ένα μικρό αλλά υψηλής ποιότητας μενού. Η ομάδα του La Maison Rose θέλει να φιλέψει με αγνά εποχιακά προϊόντα κάθε ταξιδιώτη, χαρίζοντάς του ένα ξεχωριστό γεύμα στη γειτονιά της Μονμάρτης.

Le Flore en L’ile
Η προσαρμογή της Emily στο Παρίσι ήταν αρκετά δύσκολη στο ξεκίνημά της, όμως ήδη από τα πρώτα επεισόδια την είδαμε να απολαμβάνει τις συζητήσεις της με τον Luc, στο εστιατόριο Le Flore en L’ile. Ένα κλασικό παριζιάνικο μαγαζί με θέα τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, στο κέντρο του νησιού Île Saint-Louis. Το κόκκινο χρώμα κυριαρχεί και σε αυτό το μαγαζί, είναι το μέρος που θα δοκιμάσετε παραδοσιακή γαλλική κουζίνα και δεν πρέπει να παραλείψετε το φημισμένο παγωτό Berthillon.

Bouillon Chartier 
Στην τέταρτη σεζόν η Emily επισκέπτεται το αγαπημένο μέρος του Gabriel και των σεφ φίλων του, εκεί που μαζεύονται μετά τη δουλειά, χαλαρώνουν, συζητάνε, βρίσκονται πλέον στη δική τους λέσχη. Πρόκειται για το Bouillon Chartier, το μαγαζί με τα παραδοσιακά γαλλικά πιάτα, το γευστικό μενού ημέρας, το μέρος που συνδυάζει φιλοσοφία μπιστρό και μπρασερί. Σε στυλ Art Nouveau, και μια δόση Belle Époque, το Bouillon Chartier έχει ιστορία από το 1896, βρίσκεται στην οδό «Montparnasse» 59 και υπόσχεται να προσφέρει ένα γεύμα χαμηλού κόστους, σε ένα υπέροχο περιβάλλον.

Για τέχνη και χαλάρωση στα «Emily in Paris» μέρη 

© Netflix

L'Atelier des Lumières
Emily, Camille και Gabriel μαγεμένοι από την έκθεση του Van Gogh στο L'Atelier des Lumières. Πρόκειται για τον χώρο ψηφιακής τέχνης που παρουσιάζει κλασικά έργα με τον δικό του σύγχρονο τρόπο. Βρίσκεται στην οδό «Saint-Maur», οι πόρτες του άνοιξαν τον Απρίλιο του 2018 και από τότε προσπαθεί να δίνει βήμα σε νέους καλλιτέχνες κάθε χρόνο. Μετά την προβολή του στη σειρά έχει γίνει ήδη ένα από τα πιο αγαπημένα μέρη του Παρισιού, ιδανικό για ραντεβού, για όσους αγαπάνε την τέχνη και για τις ημέρες που θέλουμε να ξεφύγουμε από το αστικό τοπίο.

Palais Garnier
Φορώντας ένα κλασικό Christian Siriano μαύρο midi φόρεμα, έχοντας μια αψεγάδιαστη sleek κοτσίδα και θυμίζοντας την εντυπωσιακή Natalie Portman στην ταινία Μαύρος κύκνος, η Emily κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο Palais Garnier. Βρίσκεται στο 9ο διαμέρισμα του Παρισιού, αρχικά ήταν γνωστό ως η 
«νέα Όπερα του Παρισιού» και έπειτα μετονομάστηκε σε Palais Garnier, ως φόρος τιμής των σχεδίων του αρχιτέκτονα Charles Garnier. Μπαλέτο, θέατρο και μουσική αναδεικνύονται σε ένα από τα πιο χλιδάτα κτήρια της Γαλλίας, το οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε, να θαυμάσετε και να βγάλετε τις πιο αριστοκρατικές φωτογραφίες,  αρκεί να έχετε βρει εγκαίρως εισιτήριο. 

Jardin du Luxembourg
Η μέρα της Emily ξεκινάει με τρέξιμο στα όμορφα μονοπάτια του Jardin du Luxembourg, δηλαδή στον σαν από παραμύθι κήπου του Λουξεμβούργου. Βρίσκεται στην οδό «Vaugirard», έχει έκταση 23 στρέμματα, τα οποία κοσμούνται από λίμνες, αγάλματα, πολύχρωμα λουλούδια και το γραφικό σιντριβάνι που χτίστηκε το 1620. Θα μπορούσατε να το χαρακτηρίσετε και επίγειο παράδεισο. Είτε είστε πρωινοί αθλητικοί τύποι όπως η Emily, είτε πιο χαλαροί και ψάχνετε ένα νέο μέρος για πικνίκ και ηρεμία, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Jardin du Luxembourg. 

Claude Monet Maison
Ένα από τα επεισόδια που ξεχωρίσαμε στην τέταρτη σεζόν ήταν αναμφίβολα τα δεύτερο, κυρίως για τα πλάνα που μας χάρισε στο σπίτι και τους κήπους του Claude Monet. Οι πρωταγωνιστές βρίσκονται στο χωριό Giverny, απολαμβάνοντας την επίσκεψή τους στο σπίτι του ταλαντούχου Γάλλου ζωγράφου, θυμίζοντας το ίδιο, έργο τέχνης. Το σπίτι ανακαινίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και σήμερα διατίθεται στο κοινό, όπου μπορεί κανείς να εξερευνήσει το στούντιο του Claude Monet, τα ιδιωτικά υπνοδωμάτια, τη δημοφιλή μπλε κουζίνα με τα κεραμικά πλακάκια και πολλά από τα υπόλοιπα δωμάτια.

Galerie-Musée Baccarat
Κλείνουμε με ένα μυστηριώδες μασκέ πάρτι στην γκαλερί-μουσείο Baccarat. Χτίστηκε από μια πλούσια γαλλική οικογένεια το 1800, βρίσκεται στην καρδιά του Παρισιού, στο 16ο διαμέρισμα και υπήρξε ένα ξεχωριστό αρχοντικό. Σήμερα λειτουργεί ως γκαλερί-μουσείο παρουσιάζοντας μια συλλογή από κομμάτια του εργοστασίου κρυστάλλων, έχει έκταση πάνω από 3.000 τ.μ. και στεγάζει ταυτόχρονα μία μπουτίκ και ένα εστιατόριο. Πλάνα από την κατοικία «Baccarat» είδαμε στην τέταρτη σεζόν, στο δημοφιλές μασκέ πάρτι που διοργάνωσε η Emily, κάνοντας μια εντυπωσιακή είσοδο με την μαύρη κάπα της.