Ταξιδια

August Voice: Αύγουστος είναι...

«Η ευλογημένη αυτή στιγμή μπορεί να συμβεί μια δύο φορές κάθε καλοκαίρι, μπορεί και καμία»

102206-718213.jpg
Ιστορικός Του Παρόντος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
August Voice - Ημερολόγια Αυγούστου: Οι συνεργάτες της Athens Voice γράφουν για το δικό τους καλοκαίρι
Ημερολόγια Αυγούστου: Ιστορικός του Παρόντος

August Voice - Ημερολόγια Αυγούστου: Οι συνεργάτες της Athens Voice γράφουν για το δικό τους καλοκαίρι.

Αύγουστος είναι αυτή η στιγμή της τέλειας ακινησίας, που καμιά φορά φέρνει η ζέστη και η απόλυτη άπνοια. Κάποια στιγμή που δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα, καθώς κάθε ελαφρύς ήχος σκεπάζεται από το «πέπλο της ζέστης».

Ο Αύγουστος στην Αθήνα μας είναι μερικές φορές μαγευτικός. Ανεκτίμητη η στιγμή που είσαι σε έναν πεζόδρομο στα Εξάρχεια και πίνεις με καλή παρέα την πρώτη μπίρα του πολύ ζεστού απογεύματος. Ελάχιστοι τουρίστες και ακόμα λιγότεροι ντόπιοι περπατάνε στα στενά, αναζητώντας προστασία από τον καυτό ακόμα ήλιο, αποφεύγοντας βέβαια τις φαρδιές λεωφόρους με τα άνετα (;) πεζοδρόμια. Το βράδυ συνεχίζεται με giro de copa, τον γύρο (με τα τσουγκρίσματα) των ποτηριών, καθώς σταδιακά η γεύση και η ένταση των ποτών ανεβαίνουν.

Αύγουστος είναι η βουτιά σε μία από τις παραλίες της Αττικής μας νωρίς, πριν καν σηκωθεί το μελτέμι. Πρωί πρωί, πριν έρθει κόσμος στην παραλία, καμιά φορά υπάρχει το προνόμιο της στιγμής με την τέλεια ακινησία. Τούτη τη στιγμή πραγματικά αισθάνομαι μία εσωτερική γαλήνη και ολοκλήρωση. Η ευλογημένη αυτή στιγμή μπορεί να συμβεί μια δύο φορές κάθε καλοκαίρι, μπορεί και καμία. Δεν την παραγγέλνεις, προκύπτει μόνη της, αρκεί να είσαι έτοιμος να τη δεχθείς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.