Ταξιδια

Η παραλία Πράσσα στην Κίμωλο διακρίθηκε ως «η πιο καθαρή παραλία στον κόσμο»

«Η παραλία που δεν πιστεύεις ότι είναι αληθινή» - Οι διθυραμβικές κριτικές

62224-137655.jpg
Newsroom
12’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η παραλία Πράσσα στην Κίμωλο, η πιο καθαρή παραλία στο κόσμο
Η παραλία Πράσσα στην Κίμωλο, η πιο καθαρή παραλία στο κόσμο © Youtube / Dream and Fly aerial cinematography

Παραλία Πράσσα στην Κίμωλο: Η τιμητική διάκριση και το μοναδικό φυσικό τοπίο

Η παραλία Πράσσα στην Κίμωλο πριν από δύο μήνες κατάφερε να αποσπάσει την τιμητική διάκριση «της πιο καθαρής παραλίας στον κόσμο», από το αμερικανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Florida Panhandle. Η αναγνώριση ήρθε όταν στα τέλη του 2023, το πρακτορείο αναζήτησε στο διαδίκτυο αξιολογήσεις ταξιδιωτών για παραλίες από όλο τον κόσμο.

Μέσα από 2,4 εκατομμύρια κριτικές το παραθαλάσσιο τμήμα που κοσμεί το βόρειο τμήμα της Κιμώλου βρέθηκε στην κορυφή, με το 43,56% να αναφέρει τη φράση «καθαρά νερά». Πεντακάθαρα ήρεμα και ρηχά γαλαζοπράσινα νερά, ολόλευκη χοντρή άμμος από λευκά πετρώματα και θαλάσσιες σπηλιές συνθέτουν ένα σκηνικό παραδεισένιο. Οι κριτικές για την παραλία Πράσσα ήταν διθυραμβικές. 

Η γοητεία της παραλίας Πράσσα της Κιμώλου

«Το λευκό της άμμου και τα απίστευτα νερά της δημιουργούν ένα τοπίο που κόβει την ανάσα και προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου» υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπεύθυνη του δικτυακού τόπου, που ενημερώνει νέους, αλλά και πιο έμπειρους γονείς, για θέματα, που έχουν να κάνουν με τα παιδιά, αλλά και τους ίδιους - mama Sou, Σωτηρία Γκαλαμέλου η οποία υπέκυψε στη γοητεία του νησιού και μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Κιμώλου και συμπληρώνει: «Η αίσθηση απομόνωσης και ηρεμίας που προσφέρει, την καθιστούν ιδανικό προορισμό για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τη φύση μακριά από την πολυκοσμία. Η πρόσβαση είναι εύκολη είτε με αυτοκίνητο είτε με σκάφος».

«Η παραλία που δεν πιστεύεις ότι είναι αληθινή» ή «η καλύτερη παραλία με μεγάλη διαφορά», ήταν κάποιες από τις διθυραμβικές κριτικές που απέσπασε η Πράσσα από τους επισκέπτες της σύμφωνα με την έρευνα του πρακτορείου. «Η αναγνώριση της παραλίας στα Πράσσα ως η πιο καθαρή παγκοσμίως δεν είναι μόνο μια τιμή για την Κίμωλο, αλλά και μια υπενθύμιση της σημασίας της περιβαλλοντικής συνείδησης και της προστασίας των φυσικών πόρων» αναφέρει η μπλόγκερ.

Αν επισκεφθείτε την παραλία το φετινό καλοκαίρι, να έχετε προμηθευτεί ομπρέλα, υπάρχουν αρμυρίκια για σκιά, αλλά δεν φτάνουν για όλους, νερό και σνακ, καθώς δεν λειτουργεί η καντίνα. Όμως μπορεί να είστε από τους τυχερούς και να παρακολουθήσετε κάποια από τις προβολές του «Cine Καλησπερίτης». Ο κινηματογράφος της Κιμώλου, που δημιούργησε και επιμελείται η εθελοντική ομάδα «Κιμωλίστες», προσφέρει εντελώς δωρεάν προβολές σε μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες κάτω από το έναστρο ουρανό του νησιού. Την ονομασία του την οφείλει στο πρώτο αστέρι που γίνεται ορατό κατά τη δύση του ήλιου, το οποίο στο νησί ονομάζεται «Καλησπερίτης». Εγκαινιάστηκε το 2014 και λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες, με μία ή δύο προβολές τη εβδομάδα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Μάλιστα το 2021 απέσπασε το πρώτο βραβείο στα ΕCTN Awards, στην κατηγορία «Βιώσιμος Πολιτιστικός Τουρισμός».

«Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το σημείο προβολής των ταινιών δεν είναι σταθερό, αλλά εναλλάσσεται μεταξύ των πιο όμορφων σημείων του νησιού» καταλήγει η κα Γκαλαμέλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.