Ταξιδια

Grand Elis Luxury 5 star Resort: Το νέο υπερπολυτελές ξενοδοχείο για ονειρεμένες διακοπές στην παραθαλάσσια Ηλεία

Πεντάστερη διαμονή στη Δυτική Πελοπόννησο

62222-137653.jpg
A.V. Team
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dji_0751_post_hr_prosopsi

Grand Elis Luxury 5 star Resort: Το νέο υπερπολυτελές ξενοδοχείο για ονειρεμένες διακοπές στην παραθαλάσσια  Ηλεία - Πεντάστερη διαμονή στη Δυτική Πελοπόννησο 

Σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά σημεία της Δυτικής Πελοποννήσου, που αγκαλιάζει η θάλασσα του Ιονίου, στην περιοχή Σαβαλίων του νομού Ηλείας ορθώνεται το περίφημο Grand Elis. Το νέο υπερπολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων του ομίλου Ολύμπιον άνοιξε τις πόρτες του τον Μάιο για να προσφέρει αναβαθμισμένη εμπειρία φιλοξενίας. Το όνομά του, σημείο αναφοράς στην Ήλιδα, κουβαλά τη συναρπαστική ιστορία του τόπου η οποία απλώνεται στα βάθη των αιώνων. Η Ήλιδα υπήρξε κατά την αρχαιότητα πόλη-κράτος στην Ηλεία. Κατοικήθηκε από τα προϊστορικά χρόνια και στους αιώνες που ακολούθησαν γνώρισε σημαντική άνθιση. Πολύ κοντά στην αρχαία Ολυμπία, έγινε ανεξάρτητο βασίλειο κατά τη διάρκεια της μυκηναϊκής περιόδου και αναδείχθηκε σε μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της περιοχής σύμφωνα με την αρχαία ιστοριογραφία. Η πλούσια ιστορία συνοδεύεται από την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, την οποία μπορεί κανείς να απολαύσει στο έπακρο κατά τη διαμονή του στο ξενοδοχείο Grand Elis. Μπροστά στη θάλασσα, με εκπληκτική θέα στη Ζάκυνθο και σε απόσταση αναπνοής από ένα πευκοδάσος 85.000 τμ. αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για αναζωογόνηση και μοναδικές στιγμές χαλάρωσης.

5f8d3ecca4b67d12a45fbb7e2e0b0eb7_this

Το μαγευτικό τοπίο συμπληρώνουν θαυμάσια οι εξαιρετικής αρχιτεκτονικής eco-friendly εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται τα 82 υψηλής αισθητικής δωμάτια και σουίτες, λουσμένα σε φυσικό φως με υπέροχη θέα και όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Εδώ η εμπειρία διαμονής χαρακτηρίζεται από πολυτέλεια χάρη στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που εξασφαλίζουν ότι κάθε επισκέπτης θα νιώσει άνετα από την πρώτη στιγμή απολαμβάνοντας αυθεντική φιλοξενία. Στους εξωτερικούς χώρους η ομορφιά της φύσης δημιουργεί το τέλειο σκηνικό για αξέχαστες διακοπές. Οι επισκέπτες μπορούν να χορτάσουν τη βόλτα τους στους καταπράσινους κήπους, να χαρούν τον ήλιο δίπλα στην πισίνα με ένα δροσιστικό cocktail αλλά και να περάσουν τις μέρες τους απολαμβάνοντας τη θάλασσα στην ιδιωτική παραλία του ξενοδοχείου με τη χρυσή άμμο. Για όσους επιθυμούν να νιώσουν μοναδική αίσθηση ευεξίας, στο σύγχρονο Spa του ξενοδοχείου θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από μία μεγάλη ποικιλία αναζωογονητικών εμπειριών, όπως χαλαρωτικά μασάζ, θεραπείες και υπηρεσίες ομορφιάς, ενώ το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο περιμένει εκείνους που αναζητούν την αγαπημένη τους συνήθεια και στις διακοπές τους.

dji_0462_12_4

Η ασύγκριτη Grand Elis φιλοξενία κορυφώνεται στο εστιατόριο που προσφέρει ένα υψηλών προδιαγραφών μενού με την υπογραφή του chef Βασίλη Σιαράβα βασισμένο στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, αναδεικνύοντας στο έπακρο την τοπική γαστρονομία, την παράδοση και τις πρώτες ύλες κάθε εποχής. Στα πιάτα η φρεσκάδα των καλύτερων τοπικών προϊόντων συναντά τη δημιουργικότητα και το γευστικό αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον συναρπαστικό. Στο προσεκτικά σχεδιασμένο μενού θα ανακαλύψει κανείς πεντανόστιμα ορεκτικά, όπως Ταλαγάνι με ψητές πιπεριές σχάρας, σταφύλι και χειροποίητο παστέλι, τα Κρύα Γεμιστά Elis με φιλέτο φρέσκιας αφύης (ο παραδοσιακός γαύρος), τα όξινα φιλετάκια τσιπούρας μέσα σε φρέσκα λαχανικά, μυρωδικά της Ήλιδας και μηλόξυδο γάρου, καθώς και δροσερές σαλάτες, όπως η Παραδοσιακή Σαβαλίων με ντομάτα βελανίδι, ψητές πιπεριές, καπαρόφυλλα, ρόκα, αγγουράκι, χωριάτικα κρουτόν και μους φέτας με φιστίκι Αιγίνης. Στα κυρίως πιάτα η Τσιπούρα Ήλιδας ψημένη σε αρωματικό βούτυρο με αμύγδαλο, φιστίκι Αιγίνης, λεμόνι και γύρο μανιταριών με ψητή ντομάτα, συναρπάζει με την ισορροπία των φρέσκων αρωμάτων. Εξαιρετικές επιλογές αποτελούν τα Γεμιστά Στριφτάρια με κρασάτο κόκορα, γραβιέρα, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και ψητό κρεμμύδι, αλλά και το Αρνάκι Ήλιδα με πάστα μυρωδικών, γάρο και αλμυρά μπισκότα τυριού πάνω σε ψητές πιπεριές. Ο επίλογος είναι γλυκός, με το Βελανίδι του Δία, τη σύγχρονη εκδοχή ενός σιροπιαστού γλυκού που το χαρακτηρίζει η σπιρτάδα των φρεσκοτριμμένων μπαχαρικών και η τραγανότητα των ξηρών καρπών συνδυασμένων με σιρόπι σουλτανίνας αρωματισμένο με αρμπαρόριζα. Τις ευφάνταστες προτάσεις του μενού συνοδεύει η εκλεπτυσμένη wine list με τις καλύτερες επιλογές από τους τοπικούς αμπελώνες. Το πρωινό είναι επίσης εμπνευσμένο από την ελληνική παράδοση και έτσι η μέρα θα ξεκινήσει με τα πιο εκλεκτά προϊόντα και τις πιο νόστιμες τοπικές συνταγές.

fsi02683-hdr

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου και συγκεκριμένα η παραλία, η πισίνα, το Spa, καθώς και το εστιατόριο δεν είναι αποκλειστικά και μόνο για τους φιλοξενούμενους, αλλά είναι δυνατόν να τις απολαύσουν σε προσιτές τιμές και όσοι δεν διαμένουν σε αυτό, με σκοπό περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίσουν την αξεπέραστη εμπειρία Grand Elis. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου βρίσκονται οι γνωστές μονάδες τεχνητού νεφρού «ΟΛΥΜΠΙΟΝ», που ανήκουν στον ίδιο όμιλο εταιριών, και εξυπηρετούν όσους επισκέπτες από την Ελλάδα ή το εξωτερικό χρειάζονται τις υπηρεσίες τους, ώστε να νιώθουν ασφαλείς ακόμα και στις διακοπές τους. 

fsi02848

Το Grand Elis, τέλος, αποτελεί ιδανική επιλογή ακόμα και για συνεδριακό τουρισμό, καθώς στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνεται ένα υπερσύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο συνεδριακό κέντρο με τα πλέον σύγχρονα οπτικοακουστικά συστήματα και σημαντικές παροχές, όπως μενού coffee break, γραμματειακή υποστήριξη και ενδιάμεσα γεύματα.

fsi02951

Σαβάλια - Ηλεία – Πελοπόννησος, τηλ. 2622440100
www.grandelishotel.gr
Fb: Grand Elis Hotel & Spa Resort
Insta: grandelishotel

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.