Ταξιδια

Νέα Ηρακλείτσα: Στο παραδεισένιο κάμπινγκ Paradiso

18 στρέμματα, 80 τροχόσπιτα, 60 σκηνές, ντουζιέρες, τουαλέτες, κουζίνες, καφέ, ταβέρνα, beach bar και χώρο εκδηλώσεων

Μανίνα Ζουμπουλάκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κάμπινγκ Paradiso: Ένα τεράστιο κάμπινγκ στην Νέα Ηρακλείτσα που βασιλεύει στην περιοχή από τα ‘90ς μέχρι σήμερα

Έχω αδυναμία στα κάμπινγκ, οργανωμένα και μη, από την εποχή που χωρούσα όλη μου την προίκα σε ένα σακίδιο ΚΑΙ άντεχα το κουβάλημα. ΚΑΙ ήμουν πολύ νέα… Μπάι δε γουέη όταν ήμουν πολύ νέα πήγαινα στην καταπληκτικότερη ντίσκο όλων των εποχών, τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα: την ντίσκο «Salina», του Νίκου Νικολαίδη, του οποίου είχα κάνει μια μεγάλη συνέντευξη στο αγαπημένο μας περιοδικό «Πρόσωπα».

Κάμπινγκ Paradiso

Η ντίσκο του έσκιζε τα καλοκαιρινά βράδια από τα ‘70ς μέχρι τα προχωρημένα ‘90ς, και είναι θαύμα πως δεν φάγαμε το κεφάλι μας, επιστρέφοντας στην Καβάλα χαράματα, ντίρλες, από βραδιές τρελού κεφιού που οργάνωνε ο θρυλικός για την περιοχή dj Χρήστος Καφάς.

Κάμπινγκ Paradiso

Η Νέα Ηρακλείτσα, όπου ανθούσε η «Salina», απέχει 15 χιλιόμετρα από την Καβάλα – και όλοι ξέρουμε πόσο ατελείωτα είναι τα 15 χιλιόμετρα όταν είσαι νέος, πιωμένος και στρυμωγμένος με άλλους εφτά σε (μικρό) αμάξι. Ή σε μηχανή. Τέλος πάντων πέρασε η μόδα των ντίσκο και ο Νικολαίδης, που δεν έχει σχέση με τον Ντέμη, σκέφτηκε μια άλλη ιδέα: να φτιάξει κάμπινγκ πάνω σε έναν τεράστιο σκουπιδότοπο, τσακ-μπαμ στο χείλος της μεγάλης παραλίας της Νέας Ηρακλείτσας.

Κάμπινγκ Paradiso

Ο σκουπιδότοπος ανήκει στον Δήμο Παγγαίου, από όπου τον μίσθωσε ο (ντόπιος) επιχειρηματίας, και μέσα σε ένα χρόνο, πριν καλά-καλά κλείσουν τα ΄90ς, η έκταση είχε μπαζωθεί, σενιαριστεί, αλλαξοπιστήσει και μετατραπεί σε ωραιότατο κάμπινγκ.

Κάμπινγκ Paradiso

Το «Κάμπινγκ Paradiso» είναι τεράστιο: πιάνει 18 στρέμματα, χωράει 80 τροχόσπιτα, 60 σκηνές, έχει εγκαταστάσεις με ντουζιέρες, τουαλέτες, κουζίνες, καφέ, ταβέρνα, beach bar και χώρο εκδηλώσεων εκτός από φοινικόδεντρα, σκιές και δροσιές, όλα αυτά απλωμένα κι όχι στριμόκωλα το ένα πάνω στο άλλο.

Κάμπινγκ Paradiso

Απασχολεί 40 υπαλλήλους κάθε σαιζόν, και τον σταρ Χρήστο Καφά, στενό συνεργάτη του Νικολαίδη εδώ και 40 καλοκαίρια. Το μεγάλο προσόν του κάμπινγκ όμως είναι η παραλία του, με την άσπρη άμμο και την λαμπερή θάλασσα. Στην οποία έχω κάνει νυχτερινό ή μάλλον ξημερωματιανό μπάνιο, και είναι θαύμα πως δεν πήγα στον πάτο να με φάνε τα μαύρα τα ψάρια παρά επέζησα, μαζί με την επίσης καρα-πιωμένη παρέα μου…

Κάμπινγκ Paradiso

Αλλά ας αφήσουμε απέξω την νοσταλγία. Η πλαζ είναι υπέροχη, το κάμπινγκ σφυράει, αν σκέφτεστε οικονομικές διακοπές κι αν το σηκώνει ο οργανισμός σας το αντίσκηνο, τσεκάρετε οπωσδήποτε το χαλαρό και κουλ «Κάμπινγκ Paradiso».

Info: «Κάμπινγκ Paradiso», επαρχιακή οδός Νέας Ηρακλείτσας-Νέας Περάμου, Νέα Ηρακλείτσα ΤΚ. 64007 - Τ. 2594021595. Ανοιχτά όλο το 24ωρο.