Ταξιδια

Έλενα Ράπτη: «Σε κάθε γωνιά της Χαλκιδικής κρύβονται θησαυροί»

Τα γραφικά χωριά, η νυχτερινή ζωή, αλλά και η πιο ήσυχη πλευρά της αποζημιώνουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 924
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Χαλκιδική της Έλενας Ράπτη
Η Χαλκιδική της Έλενας Ράπτη

Η υφυπουργός Τουρισμού γράφει για τη Χαλκιδική των δικών της καλοκαιριών, αλλά και των επισκεπτών που μαγεύονται

Η Ελλάδα είναι –αδιαμφισβήτητα– ευλογημένος τόπος. Σε κάθε γωνιά της συναντά κανείς τοπία που κρύβουν αμέτρητες ομορφιές, θησαυρούς, ξεχωριστές ιστορίες. Δεν είναι τυχαίο που διαχρονικά η χώρα μας αποτελεί προορισμό, όχι μόνο καλοκαιρινό αλλά και χειμερινό, για ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο. Ένας από αυτούς τους προορισμούς, που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, είναι η Χαλκιδική. Από τα παιδικά μου χρόνια, αποτελεί τον πυρήνα των πιο αξέχαστων αναμνήσεων, το μέρος όπου περνούσα και περνώ ακόμη τα καλοκαίρια μου. Ένα μέρος συνδεδεμένο με ξεγνοιασιά, αμέτρητα μπάνια στα υπέροχα νερά της, χαρές, φιλίες και όμορφες οικογενειακές στιγμές!

Η Χαλκιδική συνδυάζει πολλές και διαφορετικές ειδικές μορφές τουρισμού, οι οποίες ανήκουν στην αρμοδιότητά μου ως υφυπουργού Τουρισμού, ικανοποιώντας ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων των επισκεπτών της. Είναι διαχρονικά ένας must προορισμός για όλες τις ηλικίες, προσφέροντας ποικιλία φυσικής ομορφιάς, με τα καταπράσινα τοπία και τις εξωτικές παραλίες, ενώ παράλληλα ενδείκνυται και για πολιτιστική, ιστορική και γαστρονομική εξερεύνηση.

Διαδρομές στη Χαλκιδική

Τα γραφικά χωριά, η νυχτερινή ζωή, αλλά και η πιο ήσυχη πλευρά της είναι σίγουρο πως αποζημιώνουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, χαρίζοντας μία μοναδική εμπειρία διακοπών. Από την κοσμοπολίτικη Κασσάνδρα, στη γραφική Σιθωνία και την ιερή γωνιά του Αγίου Όρους, η Χαλκιδική είναι ένας μοναδικός προορισμός που όσο τον ανακαλύπτεις τόσο σε μαγεύει. Και η αλήθεια είναι ότι κυρίως για εμάς, τους Θεσσαλονικείς, αποτελεί την πρώτη και σταθερή επιλογή για διακοπές ή για μικρές αποδράσεις.

Η Χαλκιδική είναι πραγματικά ένα μέρος που χαρακτηρίζεται από την αυθεντική ελληνική φιλοξενία. Ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μοναδικές εμπειρίες, από τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες στις παραλίες μέχρι τις χειμωνιάτικες αποδράσεις στα βουνά. Ένα μέρος ορόσημο για την ελληνική τουριστική βιομηχανία και αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους προορισμούς της Μεσογείου. Δεν είναι τυχαίο πως όσοι την έχουν επισκεφθεί έστω και μια φορά, τους κερδίζει και την επισκέπτονται ξανά και ξανά!

* Η Έλενα Ράπτη είναι υφυπουργός Τουρισμού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.