Ταξιδια

Γιάννης Φουντούλης: «Στα Χανιά δεν πας μια φορά, επιστρέφεις για πάντα»

Βουτιές στα Φαλάσαρνα, το Ελαφονήσι, τον Μπάλο και το Μαράθι, αλλά και ραντεβού σε ωραία στέκια για φαγητό και ποτό

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 924
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο διεθνής πολίστας Γιάννης Φουντούλης
Ο διεθνής πολίστας Γιάννης Φουντούλης στα Χανιά

Ο διεθνής πολίστας γράφει στην Athens Voice για τα αγαπημένα του Χανιά

Οι πρώτες μου αναμνήσεις από τα Χανιά είναι συνυφασμένες με το πόλο. Θυμάμαι ότι ο τότε προπονητής της εθνικής ομάδας ήταν Χανιώτης και στην ηλικία περίπου των 15-16 ετών πηγαίναμε στο νησί για το camp προετοιμασίας. Ήταν οι πρώτες φορές που ταξιδεύαμε χωρίς τους γονείς μας και ένιωθα ενθουσιασμό και συγχρόνως ελευθερία. Αυτό το συναίσθημα που βρίσκεσαι με τους φίλους και τους συναθλητές σου και εξερευνάς, όσο σου επιτρέπεται, το νησί, ενώ παράλληλα κάνεις αυτό που αγαπάς. Αυτό το συναίσθημα είναι ανεκτίμητο!

Μεγαλώνοντας, τα Χανιά αποτελούν για μένα αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό. Όταν έγινα 22-23 ετών άρχισα να πηγαίνω στο νησί, που σου κλέβει την καρδιά από την πρώτη κιόλας στιγμή, συστηματικά. Είχα δημιουργήσει δυνατές φιλίες με ανθρώπους που κατάγονταν από το νησί – δεν μπορεί κανείς να το εξερευνήσει μόνο με μια επίσκεψη, γι’ αυτό και σχεδόν κάθε καλοκαίρι από τότε το ραντεβού μου είναι σταθερό. Είχα την τύχη οι ντόπιοι φίλοι μου να με γυρνάνε παντού, σε κάθε στενάκι, να κάνουμε στάσεις στα πιο ωραία μέρη, να δοκιμάζουμε ωραία τοπικά εδέσματα και να κάνουμε βουτιές σε καθαρά νερά. Στο μέρος αυτό, άλλωστε, έχεις πάντα πολλά πράγματα να κάνεις.

Ο διεθνής πολίστας Γιάννης Φουντούλης
Beach fun στα Χανιά για τον διεθνή πολίστα Γιάννη Φουντούλη

Οι διαδρομές του Γιάννη Φουντούλη στα Χανιά

Τα τελευταία χρόνια εξακολουθώ να πηγαίνω με φίλους από τον υγρό στίβο ή την οικογένειά μου στο νησί τουλάχιστον μία εβδομάδα κάθε καλοκαίρι. Στα Χανιά βρίσκονται μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του κόσμου. Αγαπημένη μου τα Φαλάσαρνα, που αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο φημισμένους προορισμούς. Εκεί έγινε και ο γάμος του φίλου και συναθλητή Μάριου Καπότση. Παρ’ ό,τι είχα πάει με χειρουργημένο χέρι βρεθήκαμε εκεί με τα παιδιά και περάσαμε αξέχαστες στιγμές, από τις πιο ωραίες αναμνήσεις που έχω. Μου αρέσει να πηγαίνω στα Φαλάσαρνα και να κάθομαι από το πρωί μέχρι το βράδυ, να βλέπω το ηλιοβασίλεμα, να κάνω τις βουτιές μου, να περνάω απέναντι με το καραβάκι στη Χρυσή Ακτή και στο τέλος να κάνω μια στάση στο εστιατόριο Γραμβούσα – έναν φανταστικό χώρο που τρώμε πάντα νοστιμιές, ενώ το περιβάλλον του είναι όμορφο και προσεγμένο. Αξίζει να δοκιμάσει κανείς στάκα, αλλά και πεντανόστιμα κρέατα.

Μετά σειρά έχει μια βόλτα στην πόλη κάτω στο παλιό λιμάνι, μέρος μαγικό. Αγαπημένος προορισμός όταν βρισκόμαστε στο λιμάνι είναι το Palazzo Almare Restaurant, ιδανικό για να συνδυάσει κανείς ποτό και φαγητό (λαχταριστά κρέατα όσο και φρέσκα ψάρια). Για πότο πάμε σε κάποιο μπαράκι, όπως το Senso, παρ’ ότι δεν είμαι και πολύ φαν των βραδινών εξόδων.

Το Ελαφονήσι, ο Μπάλος και το Μαράθι είναι επίσης παραλίες που επισκεπτόμαστε πάντα, ενώ μετά τις βουτιές στην τελευταία αξίζει σίγουρα μια στάση για φαγητό στον Πατρελαντώνη. Πάμε κάθε χρόνο, είναι το δικό μας σταθερό ραντεβού. Από την πλευρά των Σφακιών ωστόσο, δεν έχω πάει ακόμη, είναι στο πρόγραμμα για την επόμενη φορά. 

Τα Χανιά σημαίνουν για μένα χαλάρωση, ξεγνοιασιά και όμορφες αναμνήσεις. Τώρα που βρίσκομαι στο τελείωμα της καριέρας μου νοσταλγώ κάπως το ότι έχω «μεγαλώσει εκεί» και νιώθω τυχερός για όσα έχω ζήσει σε αυτό το μαγευτικό μέρος. Η Κρήτη είναι ένας ξεχωριστός τόπος. Υπάρχουν τόσες ομορφιές εκεί που νομίζω ότι δεν γίνεται να μην εντυπωσιαστείς, αν την επισκεφτείς.

Την ώρα που πέφτει ο ήλιος
Ένα κλικ με το ηλιοβασίλεμα. Ο Γιάννης Φουντούλης στα Χανιά

 * Ο Γιάννης Φουντούλης είναι διεθνής πολίστας, αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Πόλο, που θα διαγωνιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.