Ταξιδια

Ελίνα Τζένγκο: «Σεπτέμβρη, στις Καβουρότρυπες, τη Χαβάη της Ελλάδας»

Εκεί που δεν υπάρχει ούτε μία πινακίδα στον δρόμο, για να σε βοηθήσει να βρεις αυτόν τον μικρό παράδεισο

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 924
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ελίνα Τζένγκο στη Χαλκιδική
Η πρωταθλήτρια του ακοντισμού Ελίνα Τζένγκο στη Χαλκιδική

Η πρωταθλήτρια του ακοντισμού Ελίνα Τζένγκο γράφει για τη δική της Χαλκιδική, λίγο πριν την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Η αλήθεια είναι ότι τους καλοκαιρινούς μήνες το αγωνιστικό μου πρόγραμμα είναι τόσο βεβαρημένο που δεν υπάρχει χρόνος για διακοπές... ειδικά φέτος με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Όμως έχω το προνόμιο να ζω μόνιμα στη Χαλκιδική (στη Νέα Καλλικράτεια) κι έτσι βρίσκω κάποιες στιγμές που μπορώ να χαλαρώσω σε κάποια από τις πολλές και καταπληκτικές παραλίες της.

Αγαπημένη μου είναι η επονομαζόμενη και «Χαβάη της Ελλάδας», οι Καβουρότρυπες. Τα μαγικά και πεντακάθαρα νερά, ειδικά τον Σεπτέμβριο που έχει ελαττωθεί κατά πολύ ο κόσμος και εμείς έχουμε τελειώσει την αγωνιστική μας σεζόν, είναι μακράν η καλύτερή μου επιλογή. Ακόμα και το ότι μπορείς να κάτσεις στα βραχάκια και να αποφύγεις όλη τη διαδικασία της αμμουδιάς εμένα μου αρέσει. Όπως μου αρέσει και το ότι δεν υπάρχει ούτε μία πινακίδα στον δρόμο που να βοηθάει να βρεθεί αυτός ο «μικρός παράδεισος». Μια τσάντα με φρούτα, μπάρες, αντηλιακό και ένα βιβλίο είναι τα μόνα που χρειάζομαι εκεί. Για τα υπόλοιπα αναλαμβάνει η ησυχία και η ηρεμία του φυσικού τοπίου. Και όπως λέμε όλοι εδώ… σαν τη Χαλκιδική δεν έχει!

* Η Ελίνα Τζένγκο είναι πρωταθλήτρια στο αγώνισμα του ακοντισμού. Θα συμμετέχει για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.