Ταξιδια

Στη Σχοινούσα πας παντού με τα πόδια

Να κάνεις τον γύρο του νησιού µε καϊκάκι που θα σε πάει σε απομονωμένες παραλίες

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 924
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχοινούσα: άποψη από το λιμάνι
Σχοινούσα © Φώτης Φωτόπουλος / Unsplash

Σχοινούσα: Τι να δεις, πού να κολυμπήσεις, πού να μείνεις και πού να φας το καλοκαίρι του 2024.

250 άνθρωποι όλοι κι όλοι μένουν μόνιμα και όλο τον χρόνο στη Σχοινούσα, σ’ αυτόν τον παράδεισο των Κυκλάδων που κατοικείται ήδη από την αρχαιότητα. Όμως, στο πέρασμα των χρόνων, λόγω των επιδρομών των πειρατών, εγκαταλείφθηκε και άρχισε να κατοικείται και πάλι από τα μέσα του 19ου αιώνα κυρίως από οικογένειες που έρχονταν από την Αμοργό. Λιμάνι είναι το Μερσίνι και οι δύο οικισμοί του νησιού η Χώρα (ένα χλμ. από το λιμάνι) και η Μεσσαριά.  

Σχοινούσα: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες και φαγητό

Τι να δεις στη Σχοινούσα

Τη Σχοινούσα µπορείς να τη γυρίσεις και µε τα πόδια – πολλά και εύκολα µονοπάτια για πεζοπορία. Ξεκίνα από τη Χώρα για το μονοπάτι που οδηγεί στις Βάργιες, το πιο ψηλό σημείο του νησιού με την απίστευτη θέα. Για αναρρίχηση, να πας στο φαράγγι του Χάρακα. Δες και τις δύο πειρατικές σπηλιές κοντά στο λιµάνι, του Μανιάτη και των Ψαράδων.  

Πού να κολυμπήσεις στη Σχοινούσα

Να κάνεις τον γύρο του νησιού µε καϊκάκι που θα σε πάει σε απομονωμένες παραλίες σαν το Σιφνέικο, τον Γερολιµιώνα και τη Νήσο Φείδου. Να πας στην απάνεμη Αλυγαριά κοντά στη Χώρα αλλά και στη δημοφιλή παραλία Τσιγκούρι µε beach bar, ταβέρνα, ενοικιαζόµενα και φοβερή θέα στην Ηρακλειά και την Ίο. Στην παραλία του Λιόλιου µε τα γαλαζοπράσινα νερά και τα αρµυρίκια υπάρχει και ταβέρνα. Η Ψιλή Άµµος «βλέπει» στην Αµοργό, το Μερσίνι είναι στην πίσω πλευρά του λιµανιού, µε καφέ και εστιατόριο.  

Πού να φας στη Σχοινούσα

Η Σχοινούσα διαθέτει αρκετά παραδοσιακά ταβερνάκια, αλλά και σε πιο γκουρµέ στιλ, λόγω της τουριστικής ανόδου. Από το πρωί ξεκινάς για καφέ και γλυκά στο καφενείο της Χαράς (2285072026) που ξεχωρίζει για την παρεΐστικη ατμόσφαιρά του. Η φιλόξενη Κυρά Ποθητή (2285076615) με τις θαλασσινές αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις της είναι σταθερή αξία. Να πας και στο Deli (6977409758) με τη φοβερή θέα στο Αιγαίο (και για πρωινό), στο Μελτέμι (2285071947)με τις φημισμένες μεγάλες μερίδες για παραδοσιακή κουζίνα και ψητά.

∆ήμος: 2285071170
Λιμεναρχείο (Νάξου): 2285022300
Ιατρείο: 2285071385

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.