Ταξιδια

Καβάλα: Η «Villa Romantica» είναι… περίπου αυτό που λέει το όνομά της, ρομαντική, και βίλα

Τύφλα να έχει η Χαβάη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η αμμουδιά του «Villa Romantica» είναι μικρή, μια κουταλιά άσπρη άμμος ανάμεσα στα βράχια της Καβάλας

Η Καβάλα έχει 30 χιλιόμετρα παραλίας γύρω της, δώθε-κείθε, και το «Villa Romantica» βρίσκεται σε ένα μικρό, κουκλίστικο κομμάτι αυτής της παραλίας. Η «Villa Romantica» είναι… περίπου αυτό που λέει το όνομά της, ρομαντική, και βίλα.

Την οποία διαμόρφωσε η ιδιοκτήτρια Μαρία Καραμπουρνιώτη σε 7 κομψές σουίτες, σκαλωμένες πάνω από την τόση-δα παραλία, από τις ωραιότερες στο Παλιό. Μιλάμε για το Παλιό, πρώην προάστιο της Καβάλας, νυν κομμάτι της πόλης (η οποία εξαπλώνεται προς τα δυτικά), στρωμένο με αμμουδιές και μπιτς μπαρ για όλα τα γούστα από την ίδια την πόλη μέχρι την Ηρακλείτσα και την Πέραμο.

Όλα αυτά σας φαίνονται άσχετα αν δεν έχετε περάσει ποτέ από την περιοχή, οπότε προκύπτει το ερώτημα: γιατί να μην περάσετε; Αν ζείτε στην Μακεδονία, Ανατολική και Δυτική, ή στην Θράκη, το παραλιακό αυτό κομμάτι του Νομού Καβάλας είναι κουκλάκι ζωγραφιστό, τύφλα να έχει η Χαβάη,  που άλλωστε εκτός από τύφλα έχει και κάτι καρχαρίες σαν ελέφαντες.

Η «Villa Romantica» λοιπόν διαθέτει ένα κομψό μπαρ και ελαφριά θερινή κουζίνα, την οποία επιμελείται η σεφ Κωνσταντίνα Κατζομύτη, εμπνευσμένη ακόμα και με απλά πράγματα όπως οι σαλάτες ή τα τάκος, που καταφέρνει να τα απογειώνει. Οι πελάτες είναι μετρημένοι, γίνονται μέλη της οικογένειας, η ατμόσφαιρα είναι παρείστικη, νησιώτικη – όταν χαζεύεις τη θάλασσα ανάμεσα στα πεύκα είναι σα να βρίσκεσαι σε νησί.

Η θάλασσα βέβαια, ή όμως, είναι το συγκλονιστικό κομμάτι της ιστορίας, μπλε, τριζάτη, μοναδική, της κατηγορίας «δεν έχω λόγια» (αλλά ευτυχώς έχω φωτογραφίες). Η αμμουδιά του «Villa Romantica» είναι μικρή, μια κουταλιά άσπρη άμμος ανάμεσα στα βράχια, και ωραία επιβλητικά βράχια, με πεύκα από πάνω τους. Ένα από τα πιο ουάου, αλλά και ρομαντικά κομμάτια της ατέλειωτης Καβαλιώτικης παραλίας.

Info: «Villa Romantica»,Τηλέφωνο επικοινωνίας : +30 2510 441902 - Διεύθυνση: Μελίνας Μερκούρη 193, Παληό, Καβάλα, Email : info@villaromantica.gr  Καθημερινά ανοιχτά 10:00 με (περίπου) 00:30 με ελεύθερη πρόσβαση και για τους επισκέπτες

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου