Ταξιδια

Casa Cook Samos: Ένα ξενοδοχείο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

Δεν είναι χτισμένο για να αποξενώνει ή να ξεχωρίζει τους ενοίκους του, αλλά για να τους φέρνει πιο κοντά μεταξύ τους

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Casa Cook Samos: Ένα ξενοδοχείο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

Το Casa Cook Samos, εκτός από όλες τις παροχές φιλοξενίας ενός ξενοδοχείου, έχει δηλαδή και μια κοινωνική προέκταση

Τα περισσότερα ξενοδοχεία του κόσμου είναι σχεδιασμένα για να υποδέχονται εφήμερους ενοίκους. Απρόσωπα. Αποξενωμένα. Περίκλειστα. Ακριβώς σαν τις σύγχρονες κοινωνίες. Το Casa Cook Samos, όμως, δημιουργήθηκε για να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού. Βλέπεις, υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά ήδη από τον σχεδιασμό του: δεν είναι χτισμένο για να αποξενώνει ή να ξεχωρίζει τους ενοίκους του, αλλά για να τους φέρνει πιο κοντά μεταξύ τους. Πώς το πετυχαίνει αυτό; Πρώτα απ’ όλα με την αρχιτεκτονική του.

Casa Cook Samos: Ένα ξενοδοχείο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

Πριν την ανέγερση του ξενοδοχείου οι αρχιτέκτονες του αρχιτεκτονικού γραφείου Block 722, που ανέλαβε τον σχεδιασμό, επισκέφθηκαν το νησί και περιηγήθηκαν στα χωριά του. Αντλώντας έμπνευση από αυτή την περιήγηση αποφάσισαν να ενσωματώσουν δύο στοιχεία της σαμιώτικης αρχιτεκτονικής στον τελικό σχεδιασμό: τις καμάρες, αλλά και την… πλατεία του χωριού. Δημιούργησαν, λοιπόν, έξι υδάτινες πλατείες γύρω από τις οποίες απλώνονται τα συνολικά 128 πολυτελή δωμάτια του ξενοδοχείου. Μια γειτονιά, δηλαδή, που ευνοεί την οικειότητα μεταξύ των κατοίκων της.

Casa Cook Samos: Ένα ξενοδοχείο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

Το ίδιο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες δομές του ξενοδοχείου. Το bar (που ονομάζεται “Parea”) είναι εξοπλισμένο με έναν τεράστιο καναπέ, αρκετά μεγάλο για να ενώσει σε μία παρέα είκοσι άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων, ενώ στο κέντρο του υπάρχει πάντα αναμμένη μια φωτιά – μια παραπομπή στις εποχές που οι άνθρωποι μαζεύονταν γύρω από τη φωτιά για ασφάλεια, αλλά και για επικοινωνία. Επίσης, αξίζει να τονίσουμε ότι το Casa Cook Samos έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη βιωσιμότητα, πρόκειται για ένα eco friendly και plastic free ξενοδοχείο, που εναρμονίζεται πλήρως με το φυσικό περιβάλλον γύρω του. Για παράδειγμα, στις οροφές των δωματίων έχει γίνει φύτευση ελληνικών φυτών, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από τη χλωρίδα της Σάμου.

Casa Cook Samos: Ένα ξενοδοχείο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

Αλλά το πιο ξεχωριστό, το πιο όμορφο που συμβαίνει σε αυτό το ξενοδοχείο είναι ότι όλη αυτή η φιλοσοφία της ενότητας, της επικοινωνίας, της συνύπαρξης εφαρμόζεται έμπρακτα: γύρω από ένα τραπέζι, όπου οι μέχρι πριν λίγο άγνωστοι συνδαιτυμόνες θα γίνουν φίλοι μαγειρεύοντας μαζί, τρώγοντας μαζί, σερβίροντας ο ένας τον άλλον. Αυτό είναι το περίφημο Samian Dinner που συμβαίνει κάθε Κυριακή στην παραλία του ξενοδοχείου. Εδώ στήνεται μία μεγάλη ψησταριά, όπου ψήνονται λαχανικά, ψάρια σαμιώτικα και ντόπια κρέατα, και μαγειρεύονται επί τόπου πολλά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Ο στόχος είναι να σηκωθείς, να μαγειρέψεις, να βοηθήσεις στην προετοιμασία, όπως ακριβώς θα το έκανες και στο σπίτι ενός φίλου. Η μαγειρική ομάδα του ξενοδοχείου βεβαίως και είναι εδώ, αλλά ο ρόλος της είναι υποστηρικτικός, μια που σκοπός είναι όλοι όσοι θα βρεθούν σε αυτό το δείπνο να έρθουν πιο κοντά μεταξύ τους, μέσα από μία μοναδική σύνδεση που μόνο η μαγειρική και το φαγητό προσφέρει.

Casa Cook Samos: Ένα ξενοδοχείο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

Να γιατί διαφέρει τόσο πολύ το Casa Cook Samos… Εκτός από όλες τις παροχές φιλοξενίας ενός  ξενοδοχείου, προσφέρει και κάτι ακόμα πολύ πιο σημαντικό, έχει δηλαδή και μια κοινωνική προέκταση. Είναι η ανάγκη να βρεθούμε ξανά ο ένας δίπλα στον άλλον – αυτό χρειαζόμαστε όλοι μας σήμερα, περισσότερο από ποτέ.

Casa Cook Samos: Ένα ξενοδοχείο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο

INFO
Ποτοκάκι, Πυθαγόρειο, Σάμος, 2273440300
www.casacook.com
Facebook Casa Cook Hotels
Instagram casacookhotels

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.