Ταξιδια

Doryssa Seaside Resort: Ένα ξενοδοχείο- ζωντανό μουσείο στη Σάμο

Είναι από τα πρώτα μεγάλα τουριστικά καταλύματα στην Ελλάδα και μόλις το πρώτο στο νησί της Σάμου

A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Doryssa Seaside Resort στη Σάμο είναι ένα πραγματικό χωριό με τα όλα του

Αυτό το ξενοδοχείο έχει πίσω του μία πολύ ιδιαίτερη ιστορία, η οποία αρχίζει το 1977 με την ανέγερσή του. Είναι από τα πρώτα μεγάλα τουριστικά καταλύματα στην Ελλάδα και μόλις το πρώτο στο νησί της Σάμου. Το ξενοδοχείο ανοίγει, πάει καλά, όμως οι ιδιοκτήτες δεν επαναπαύονται. Αντίθετα, έχουν μία εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα: να χτίσουν από την αρχή μέχρι το τέλος του, και με κάθε λεπτομέρεια, ένα ολόκληρο … χωριό. Σκέφτονται, πως με αυτό τον τρόπο κι έπειτα από δεκαετίες οι επισκέπτες του μέλλοντος θα μπορούν να ζήσουν την εμπειρία ενός αυθεντικού χωριού στις αρχές τις δεκαετίας του ’80! Και πράγματι, αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση στο Doryssa Seaside Resort.

Εδώ έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο εμπειρίες φιλοξενίας: Από τη μία υπάρχει το κεντρικό κτίριο, με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του ’70, τα πολυτελή δωμάτια, το υψηλό design, ένα ξενοδοχείο, δηλαδή, όπως το έχεις συνηθίσει. Και από την άλλη υπάρχει ένα ξενοδοχείο… χωριό! Πραγματικό χωριό, με τα όλα του: την πλατεία, το καφενείο του, το μίνι μάρκετ, τα μαγαζάκια (σ.σ. να επισκεφθείς οπωσδήποτε το κατάστημα με τα κεραμικά ντόπιου τεχνίτη), το πλυσταριό, και φυσικά την εκκλησία του. Μάλιστα, η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, όπως ονομάζεται, έχει στολιστεί με τις αγιογραφίες του κ. Κάιλα, αγιογράφος γνωστός για την εξειδίκευσή του πάνω στην τεχνοτροπία του fresco. Υπάρχει ακόμη και ένα λαογραφικό μουσείο που καταγράφει όλα τα επαγγέλματα της μεταπολεμικής Σάμου, εκθέτοντας αντικείμενα από τους τελευταίους ανθρώπους που εξάσκησαν το (συνήθως εξαφανισμένο πια) επάγγελμα.

Από ένα χωριό, προφανώς δεν λείπουν τα σπίτια του. Μόνο που εδώ, τα σπίτια είναι τα δωμάτια του ξενοδοχείου! Κάθε δωμάτιο είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με την αρχιτεκτονική των πραγματικών Σαμιώτικων οικισμών, και ενώ εξωτερικά μοιάζουν με σπίτι, εσωτερικά είναι πλήρως εξοπλισμένα, προσφέροντας στους ενοίκους τους άνεση 5 αστέρων.

Το Doryssa Seaside Resort διαθέτει επίσης πλήθος εστιατορίων (όπως το Asterias Seaside Experiense όπου θα φας φρέσκια pasta και πίτσα, το ασιατικό Unan Asian Fusion ή το πιο γαστρονομικό εστιατόριο “Pnoe”), μια παραλία ακριβώς μπροστά στις εγκαταστάσεις του, δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους (παιδικές χαρές, γήπεδο 5Χ5, watersports, spa, γυμναστήρια κ.α.) και όλα αυτά είναι όμορφα και αναγκαία. Αλλά πόσο συχνά έχεις την ευκαιρία να μείνεις σε ένα αυθεντικό ελληνικό χωριό, βγαλμένο από τη δεκαετία του ’80;

INFO
Πυθαγόρειο, Σάμος
2273088300
www.doryssa.grFacebook Doryssa Hotels & Resorts
Instagram doryssa.hotels