Ταξιδια

Kallichoron Art Boutique Hotel: Αξέχαστη εμπειρία διακοπών στην πανέμορφη Αστυπάλαια

Εδώ θα ζήσετε «μία ανεπιτήδευτη πολυτέλεια βασισμένη στο ελληνικό καλοκαίρι που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από παιδιά»

A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Kallichoron Art Boutique Hotel: Υψηλής ποιότητας, «πράσινη» διαμονή στην Αστυπάλαια

Εκεί που τα Δωδεκάνησα συναντούν τις Κυκλάδες, η ονειρική Αστυπάλαια περιμένει τους εκλεκτούς καλεσμένους της. Εξίσου ονειρικό και το Kallichoron Art Boutique Hotel, το ξενοδοχείο που έγινε case study από την Google για την πράσινη φιλοσοφία του και τις πρακτικές και την αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων (διεθνής πιστοποίηση Green Key Εcolabel &success stories by Google).

Η ιστορία ξεκινάει πριν 10 χρόνια, το 2014, όταν η Μαρία Μαυρουδή και η Καρολίνα Αλκαλάι αποφασίζουν να δημιουργήσουν το Kallichoron Art Boutique Hotel: έναν καλαίσθητο χώρο, όπως υποδηλώνει το όνομά του, που θα προσφέρει μία προσωποποιημένη εμπειρία διαμονής με έμφαση στην αυθεντική νησιώτικη φιλοξενία.

Η Μαρία μας μίλησε για τις ρίζες αυτού του οράματος, όταν ήταν παιδί, το πλοίο έφτανε τα ξημερώματα, ταξιδιώτες με άλλον προορισμό θαμπώνονταν από την ομορφιά της Αστροπαλιάς με το επιβλητικό της Κάστρο να δεσπόζει στη Χώρα, αποβιβάζονταν και τελικά έμεναν στην Αστυπάλαια για μέρες. Τα καταλύματα δεν ήταν επαρκή και οι κάτοικοι τους φιλοξενούσαν στα σπίτια τους. Κάπως έτσι ο τυχαίος περαστικός γινόταν φιλοξενούμενος!

Με τον ίδιο τρόπο καλωσορίζουν τον επισκέπτη στο Kallichoron. Η μοναδική αυτή απόλυτα προσωποποιημένη εμπειρία φιλοξενίας ξεκινάει με το παραδοσιακό αστυπαλίτικο πρωινό Grandma's Breakfast, τη βραβευμένη υπηρεσία πρωινού του Kallichoron που διαμορφώνει ο κάθε επισκέπτης μέσα από το tablet του δωματίου του, όπως και μπορεί να ενημερωθεί αντίστοιχα για όλα τα facilities του ξενοδοχείου. Το πρωινό σερβίρεται στο δωμάτιο χωρίς έξτρα επιβάρυνση έως τις 12.00, για να μην ξεχνάμε ότι είμαστε σε διακοπές!

Όπως εξηγεί η Καρολίνα «στόχος είναι να προσφέρουμε στους φιλοξενούμενους μία ανεπιτήδευτη πολυτέλεια βασισμένη στο ελληνικό καλοκαίρι που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από παιδιά».

Ακόμα και τα κατοικίδια στο Kallichoron αντιμετωπίζονται ως φιλοξενούμενοι. «Όλο το operations του ξενοδοχείου έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι τετράποδοι φίλοι μας να νιώθουν καλοδεχούμενοι και να απολαμβάνουν τις διακοπές τους με την οικογένειά τους. Φροντίζει ο Καζανόβας γι’ αυτό, το μαύρο λαμπραντόρ και Chief Fetch Officer του Kallichoron!», εξηγεί η Μαρία.

Η θέα από όλα τα δωμάτια του Kallichoron μαγευτική, αφού βρίσκεται στο πλέον κεντρικό σημείο της Χώρας. Οι επιλογές των δωματίων και των διαμερισμάτων είναι ποικίλες για να εξυπηρετούν μικρές ή μεγάλες συντροφιές και όλα είναι πλήρως εξοπλισμένα με σύγχρονες ανέσεις. Στις προσωποποιημένες παροχές ο επισκέπτης μπορεί ακόμα να απολαύσει από premium υπηρεσίες concierge, συνεδρίες μασάζ και wellness μέχρι και ατομική συνεδρία με διατροφολόγο! Στον χώρο του ξενοδοχείου υπάρχει Fine Art Shop, δανειστική βιβλιοθήκη αλλά και επιτραπέζια παιχνίδια, γιατί ο ποιοτικός χρόνος είναι σημαντικός στο Kallichoron.

Extra Info: Με μια εκλεκτή φιάλη κρασιού από το All day Café  & Wine Bar και τη μαγευτική θέα του Κάστρου που ντύνεται τα χρώματα του δειλινού, η εμπειρία είναι συγκλονιστική.

Ε-bike rental: Στο ξενοδοχείο διατίθενται ηλεκτρικά ποδήλατα για να εξερευνήσετε κάθε γωνιά του νησιού!

INFO
Αστυπάλαια, Χώρα, 2243061935, 6936889888
www.kallichoron.gr
Facebook kallichoron
Instagram Kallichoron Art Boutique Hotel