Ταξιδια

Billie Kark: «Στις Σπέτσες έχω περάσει τα περισσότερα καλοκαίρια της ζωής μου»

Η μουσικός και τραγουδοποιός εξηγεί γιατί οι Σπέτσες είναι οικογενειακή υπόθεση

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 924
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Billie Kark
Οι Σπέτσες της Billie Kark

Σπέτσες: Ένας τόπος αριστοκρατικός, ζωντανός, με πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις

Στις Σπέτσες έχω περάσει τα περισσότερα καλοκαίρια της ζωής μου, μια και εκεί μένει ο παππούς και η γιαγιά μου, οι θείοι και τα ξαδέρφια μου. Είναι οικογενειακή υπόθεση. Το θεωρώ λίγο παρεξηγημένο νησί, κυρίως λόγω του νεοπλουτισμού που υπάρχει τα τελευταία χρόνια και του «μας κλέβει τα φώτα» η Ύδρα. Πολύς κόσμος πιστεύει ότι δεν είναι επισκέψιμο on a budget, κάτι το οποίο δεν θεωρώ ότι ισχύει. Είναι ένας τόπος αριστοκρατικός, ζωντανός, με πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις, όπως για παράδειγμα το Spetsathlon και την Αρμάτα τον Σεπτέμβρη.

Για εμένα η στιγμή που ξεχωρίζω στις Σπέτσες είναι η γιορτή του Άγιου Μάμα, στις 2 Σεπτεμβρίου. Κάθε χρόνο, ανήμερα, τα παιδιά του νησιού φτιάχνουν καραβάκια σ’ ένα εκκλησάκι πάνω στη θάλασσα και έπειτα τα αφήνουν στο νερό. Θυμάμαι, περνούσα και εγώ τις διακοπές μικρή φτιάχνοντας το καραβάκι μου και κάθε χρόνο ήταν και όλο και πιο εντυπωσιακό. Γενικά, αυτό που μου προσφέρουν οι Σπέτσες είναι η ηρεμία μου. Είναι μικρό νησί, αλλά ακόμα και όταν πήζει από τουρίστες δεν είναι αποπνικτικό, όπως τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων.

Το αγαπημένο μου μέρος για κολύμπι είναι ο Γαρύφαλλος, ένας μικρός πανέμορφος κόλπος δίπλα στο σπίτι μου. Ωστόσο, οι καλύτερες παραλίες βρίσκονται στο πίσω μέρος, όπως η Αγία Παρασκευή και οι Άγιοι Ανάργυροι. Η πρώτη είναι για τους φυσιολάτρες, ενώ η δεύτερη είναι οργανωμένη και έχει περισσότερα πράγματα να κάνεις. Αν είσαι πιο ρομαντικός, μπορείς να επισκεφτείς και τη σπηλιά του Μπεκίρη, εκεί που ερωτεύτηκαν η Καρέζη και ο Μπάρκουλης στο «Τζένη Τζένη».

Σχετικά με το φαγητό, η αλήθεια είναι πως συνήθως τρώω σπίτι. Βέβαια, αν θέλω να φάω κάπου καλά, θα πάω στον Καπελογιάννη ή στο Μουράγιο, στο παλιό λιμάνι. Για κάτι πιο οικονομικό και κάζουαλ, προτιμώ τα μαγαζιά στην Πλατεία Ρολογιού.

Αν κάποιος δεν έχει ξαναέρθει στο νησί, σίγουρα πρέπει να κάνει μια βόλτα στον λόφο με τα γλυπτά της Ναταλίας Μελά. Να επισκεφτεί, επίσης, το άγαλμα του Μπαρμπάτση και το μουσείο της Μπουμπουλίνας, όσον αφορά στα ιστορικά αξιοθέατα. Να μην ξεχάσει όμως να περάσει από το παλιό λιμάνι, το Ποσειδώνιο, και για κλείσιμο να πιει ένα ποτό στο Spetsa Bar.

Billie Kark
Billie Kark

* Η Billie Kark είναι μουσικός-τραγουδοποιός. Τα τραγούδια της συνδυάζουν ηλεκτρονική μουσική με παραδοσιακούς ήχους (κυρίως της Ηπείρου).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.