Ταξιδια

Η Κίμωλος γοητεύει πάντα τους επισκέπτες

Παραδοσιακή αρχιτεκτονική, λευκά σπιτάκια, στριφογυριστά σοκάκιακι ένα πέτρινο μανιτάρι - σήμα κατατεθέν του νησιού

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 924
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κίμωλος 2024: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες, φαγητό, διασκέδαση
© Unsplash / Despina Galani

Κίμωλος: Τι να δεις, πού να κολυμπήσεις, πού να μείνεις και πού να φας το καλοκαίρι

Η όμορφη χώρα της Κιμώλου, που πήρε το όνομά της από την κιμωλία στα πετρώματα που συναντά κανείς στο νησί, λέγεται Χωριό και θεωρείται από τις πιο χαρακτηριστικές των Κυκλάδων. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα λευκά σπιτάκια με τα μπλε παράθυρα, οι ασβεστωμένες αυλές και τα στριφογυριστά σοκάκια, οι μοναδικοί βραχώδεις σχηματισμοί, όπως το περιβόητο Σκιάδι, το εντυπωσιακό πέτρινο μανιτάρι, σήμα κατατεθέν του νησιού, γοητεύουν πάντα τους επισκέπτες.

Πού να κολυμπήσεις

Η Ψάθη, το λιµάνι της Κιµώλου, είναι και παραλία, ενώ το Ρέµα είναι η πιο κοντινή στο Χωριό. Οι οικογένειες προτιμούν την Αλυκή και την Μπονάτσα, στις οποίες μπορεί να πάει κανείς με τα πόδια. Τα Πράσσα είναι οργανωµένη µε λευκή άµµο και η παραλία Καράς φημίζεται για τα γαλαζοπράσινα νερά της. Φανταστική εμπειρία το νησάκι Πολύαιγος που μπορείς να προσεγγίσεις με σκάφος, κάνε και τον γύρο του νησιού για να δεις όλες τις απόκρημνες παραλίες.

Extra Tip: Σε όποια παραλία κι αν πας μπορείς να συνδυάσεις βουτιές με ανάγνωση και να δανειστείς το βιβλίο σου από την Ανοιχτή Δανειστική Βιβλιοθήκη του νησιού.

Πού να φας και να διασκεδάσεις

Η λαδένια, η αμαραθένια, η μελόπιτα, ο λαγός στιφάδο και η ντόπια κάπαρη είναι κάποιες μόνο από τις γεύσεις που αξίζει να δοκιμάσει κανείς στην Κίμωλο. Στο Meltemi View and Taste (2287051360), το εστιατόριο του σεφ Αυγουστή Γαλανού, που αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική. Θα το βρεις στη δυτική πλευρά της Χώρας, από όπου θα έχεις πανοραμική θέα του νησιού και του πελάγους, απολαμβάνοντας εξαιρετικά πιάτα και συνοδεύοντάς τα με κρασιά από τους κυκλαδίτικους αμπελώνες. Επισκέψου το Meltemi (2287051360), σε ένα από τα οµορφότερα σηµεία της χώρας, µε θέα σχεδόν σε όλο το νησί. Ελληνική κουζίνα στη µοντέρνα της εκδοχή, µε πολλά τοπικά προϊόντα και στο λιμάνι στο Wave  (2287051001), µπροστά στη θάλασσα της Ψάθης. Για ποτό στο Χωριό θα βρεις 4-5 καφέ µπαρ, όλα σε ένα δύο γραφικά σοκάκια, όπως το Barbe που φημίζεται για τα κοκτέιλ του (2287051085).

Τι να κάνεις

Tον γύρο του νησιού για να δεις τις «κρυφές» παραλίες του με το Captain Avgoustis, το τρεχαντήρι του καπετάν Αυγουστή – αν ο καιρός είναι καλός θα σε πάει και στην Πολύαιγο, το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί της Μεσογείου! Ανάμεσα στις βουτιές θα απολαμβάνεις τα απεριτίφ σου, ούζο, τσίπουρο και παγωμένη μπίρα, παρέα με κιμωλιάτικες νοστιμιές (6945454642, www.baycruises-kimolos.gr).

Να επισκεφθείς σίγουρα την κοντινή Μήλο! Από το λιμάνι της Ψάθης της Κιμώλου από νωρίς το πρωί έως το βράδυ το φέρι μποτ Οσία Μεθοδία πραγματοποιεί πολύ συχνά δρομολόγια, από και προς τα δύο νησιά, με το ταξίδι να διαρκεί μόλις 25 λεπτά. Δες λεπτομέρειες στο www.kimolos-link.gr.

∆ήμος: 2287051218
Ιατρείο: 2287051205
Αστυνομία: 2287051218
Λιμεναρχείο: 2287051071

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.