Ταξιδια

Fipster: «Στο Κουφονήσι είχα προγραμματίσει να μείνω για τέσσερις ημέρες, τελικά έμεινα δύο εβδομάδες»

Ο YouTuber γράφει για το νησί με το πιο νόστιμο φαγητό και τους καλόκαρδους ανθρώπους

A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 924
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα Κουφονήσια μού έχουν χαρίσει άπειρες εικόνες, με πολλά γέλια και μεθύσια

Η αγάπη μου για το Άνω Κουφονήσι ξεκίνησε όταν ήμουν 16 χρονών, τότε που το επισκέφτηκα πρώτη φορά και κατάλαβα τι σημαίνει χαλάρωση. Αυτό το χρωστάω στην Τάνια, το άτομο που διαβάζαμε μαζί στο φροντιστήριο και προσπαθούσαμε να προετοιμαστούμε για τις πανελλήνιες. Την φίλη μου που πήγαινε εκεί κάθε καλοκαίρι, και πριν από περίπου δεκατέσσερα χρόνια μου πρότεινε να πάω και εγώ. Είχα προγραμματίσει να μείνω για τέσσερις ημέρες, τα χρήματά μου ήταν αρκετά για τόσες, όμως τελικά έμεινα δύο εβδομάδες. Έτρωγα κάθε μέρα ένα σουβλάκι και έζησα τις πιο όμορφες διακοπές. Μέχρι τότε είχα ταξιδέψει σε πολλά μέρη με τους γονείς μου, όμως δεν είχα ξανανιώσει πουθενά αυτή την ενέργεια.

Για τα επόμενα έξι χρόνια πήγαινα κάθε καλοκαίρι – τότε δεν ήταν ακόμα τόσο δημοφιλής προορισμός και μπορούσες να τον απολαύσεις δίχως συνωστισμό και φασαρία. Θυμάμαι, ήταν 15 Αυγούστου και στην παραλία βρισκόμασταν μόνο δέκα παρέες. Αυτό τώρα είναι σχεδόν ουτοπικό. Η σχέση που έχω δημιουργήσει με το νησί είναι πολύ προσωπική, αποτελεί το safe place μου και όταν συνειδητοποίησα πόσο τουριστικό είχε γίνει, σταμάτησα να το επισκέπτομαι. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά ένιωθα σαν να είχαμε «τσακωθεί». Στην πορεία αποδέχθηκα τον νέο χαρακτήρα του, κατάλαβα πόσο μου έλειπε και ξεκίνησα να πηγαίνω πάλι.

Αν κάτι ξεχωρίζω στο Κουφονήσι είναι ότι δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο. Μπορείς να πας παντού περπατώντας, να κάνεις μια μεγάλη βόλτα και να μαγευτείς από την ομορφιά του, τα γαλαζοπράσινα νερά και φυσικά να δοκιμάσεις το πεντανόστιμο φαγητό του. Οι άνθρωποι εκεί είναι τόσο φιλόξενοι, τόσο ανοιχτόκαρδοι, σου δημιουργούν ένα αίσθημα ασφάλειας και σου μεταδίδουν μια πολύ θετική αύρα

Η παραλία Φοίνικας έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, είναι το μέρος που θα κάνεις όλη μέρα βουτιές, θα γευτείς παραδοσιακές γεύσεις στο ταβερνάκι που υπάρχει πιο δίπλα και κυρίως, θα ηρεμήσεις. Έχω πολλές αναμνήσεις σε αυτή την παραλία και συνεχίζω να δημιουργώ καινούργιες. Φαγητό, κολύμπι, ποτό και η ζωή στα καλύτερά της. Νομίζω πως η ιδανική περίοδος για να επισκεφτείς το Κουφονήσι είναι τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο, τότε που είναι πιο χαλαροί οι ρυθμοί του και μπορείς να το εξερευνήσεις όπως του αξίζει. 

Αν δεν έχεις ξαναπάει, προτείνω να περπατήσεις όλο το νησί, έστω μια φορά. Είναι μια διαδρομή που θα την απολαύσεις και θα σε βάλει σε mood διακοπών. Για μπάνιο και φωτογραφίες που θα θυμίζουν καρτ ποστάλ κατευθύνσου στη φυσική πισίνα του νησιού, στο Γάλα, η οποία έχει σχηματιστεί από βράχια και θυμίζει υδάτινη καρδούλα. Το απόγευμα, μια στάση στο Καλόφεγγο για φαγητό είναι αυτό που χρειάζεσαι, ενώ για ποτό και θέα το ηλιοβασίλεμα συνέχισε στον Μύλο. Οπωσδήποτε μια επίσκεψη στη χώρα του νησιού, διάλειμμα για καλό σουβλάκι στο Παράθυρο, και για φαγητό με την παρέα στις Μικρές Κυκλάδες.

Το Κουφονήσι είναι ένας μοναδικός τόπος. Μπορείς να πας με παρέα, με τον/τη σύντροφό σου, μπορείς και μόνος. Πιστεύω πως η χρoνιά που το ανακάλυψα μου άφησε τις πιο δυνατές αναμνήσεις. Συγκεκριμένα, τη στιγμή που έφτασα στο λιμάνι και αντίκρισα την ομορφιά της παραλίας Άμμος μαγεύτηκα. Εκείνη την ημέρα πέρασα όλο το απόγευμα εκεί με τους φίλους μου, δεν κάναμε απολύτως τίποτα, απλώς αράζαμε και ένιωθα απόλυτα ευτυχισμένοι. Ήταν και η χρονιά που έκανα το καλύτερο μαύρισμα! Το Κουφονήσι μού έχει χαρίσει άπειρες εικόνες, με πολλά γέλια και μεθύσια. Είναι το μέρος που η ψυχή μου γαληνεύει.

*Ο Φίλιππος Ιωάννου (Fipster) είναι Έλληνας YouTuber. Στα φετινά βραβεία MAD VMA κέρδισε το βραβείο Social Media Hero.