Ταξιδια

DJ DELEASIS: «Η Πάρος είναι από μόνη της μια ιστορία έρωτα»

«Με το που την αντικρίζεις, παθαίνεις κόλλημα μαζί της»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 924
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
DJ DELEASIS

Ο DJ DELEASIS γράφει για την Πάρο, το καλοκαιρινό του σπίτι, που, όχι, παρά το trendy άσμα, δεν το νοικιάζει σε άλλον

Όταν χαράζει στο Αιγαίο είναι όμορφα σου λέω, ειδικά αν είσαι στην Πάρο. Για εμένα τα καλοκαίρια μου = Πάρος. Είναι το δεύτερό μου σπίτι, ένα σπίτι που «δεν θα νοικιαστεί σε άλλον» και ας τρεντάρει τώρα αυτό. Είναι το μέρος που έχω τις περισσότερες παιδικές αναμνήσεις. Μάλιστα, τα τελευταία 10 χρόνια πηγαίνουμε σερί. Και υπάρχει λόγος…

Η Πάρος είναι από μόνη της μια ιστορία έρωτα. Με το που την αντικρίζεις, παθαίνεις κόλλημα μαζί της. Και με το που την αποχωρίζεσαι, δίνεις υπόσχεση πως θα γυρίσεις σύντομα και αυτό το σύντομα είναι πιο σύντομα απ' όσο νόμιζες. Και εκεί που σιγά σιγά αποφασίζεις ότι πρέπει να γυρίσεις και άλλα νησιά, να σου πάλι, επιστρέφει σε εντελώς διαφορετικές φάσεις της ζωής σου, για να σε κάνει να βιώσεις κάθε φορά και κάτι καινούριο, να ανακαλύψεις ακόμη μια γωνιά, να ζήσεις ακόμη μια τρελο-ιστορία, γιατί πολύ απλά αυτό το νησί δεν σε αφήνει να το βαρεθείς, δεν σε αφήνει να το ξεπεράσεις. Και ξέρω ότι θα πηγαίνω μέχρι να το σιχαθώ. Άρα… για πάντα.

Προτείνω την Πάρο με κλειστά τα μάτια. Για τον κόσμο της, τα μαγαζιά της, το vibe της. Το νησί σού ’χει παντού μπλε, για να βουτήξεις μέσα του. Αγαπημένο μέρος για μπάνιο είναι οι Κολυμπήθρες, και όχι φυσικά επειδή κάνω water sports. Fun fact, μοιάζουν όντως με κολυμπήθρες. Οι γρανιτένιοι βράχοι που αγκαλιάζουν την παραλία, λαξευμένοι από το θαλασσινό νερό που περνά από πάνω τους όλα αυτά τα χρόνια, σχηματίζουν καλοσχηματισμένες κολυμπήθρες. Τα νερά είναι γαλάζια, ρηχά και απάνεμα και η παραλία αμμουδερή. Ακολουθεί η Σάντα Μαρία, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του νησιού, σε ένα γραφικό ακρωτήρι, μέσα σε έναν μεγάλο κόλπο με θέα τη γειτονική Νάξο. Έχει ψιλή άμμο, η οποία θυμίζει πούδρα με χρυσό χρώμα. Αγαπώ και την ατέλειωτη Χρυσή Ακτή, που μπορείς να ξεκινήσεις τη βόλτα σου by the sea το πρωί και να περιπλανιέσαι μέχρι το απόγευμα ξυπόλητη/ξυπόλυτος με ένα μαγιό.

DJ DELEASIS

Αγαπημένο μου φαγητό μακράν είναι η ρεβυθάδα της καλής μας φίλης κυρίας Χριστιάνας στον Αμπελά – δεν έχεις ξαναφάει τέτοιο πράγμα. Ό,τι κι αν έχω φάει στην Πάρο δεν συγκρίνεται με αυτό το πιάτο, που, εκτός από τη νοστιμάδα του, διαφέρει γιατί σερβίρεται με αγάπη. Καλό φαγητό, του «δρόμου», όμως, υπάρχει και στην πιο δυνατή παιδική μου ανάμνηση. Είναι οι ντόντες, τα καλαμπόκια στη Νάουσα. Ήταν και είναι από τις πιο αγαπημένες μου και ανέμελες στιγμές στο νησί.

Φέτος θα μας βρείτε στο all day Chora στην Παροικιά, κάθε Τετάρτη, από τις 23:00. Είμαι εκεί από αρχές Ιουνίου. Είναι η πρώτη φορά που παίζω μουσική στο νησί που τόσο αγαπώ. Είμαι πάρα πάρα πάρα πολύ χαρούμενος. Χαίρομαι πολύ –ναι, το ξαναλέω– που ο κόσμος με αγαπάει και μου το δείχνει και είμαι εκεί για να τον κάνω να περνάει καλά και να διασκεδάζουμε παρέα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Εννοείται πως από το πρόγραμμα δεν θα λείπει το νέο hit της Κατερίνας Λιόλιου, «Νοικιάστηκε». Γίνεται; Δεν γίνεται! Ραντεβού στο πιο όμορφο νησί των Κυκλάδων, για να «κοιτάμε τη δική μας τη θέα αγκαλιά». Θα με βρεις στα decks!

* Ο DJ  DELEASIS είναι ο Σταμάτης Μαυράκης. Ο πιο viral Έλληνας DJ, πραγματοποιεί καλοκαιρινό τουρ σε νησιά της Ελλάδας και τη Χαλκιδική.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.