Ταξιδια

Νίκος Παππάς: «Bόρεια Εύβοια, χωρίς βραδινό μπάνιο στα ιαματικά νερά της Αιδηψού δεν γίνεται»

Ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γράφει για τον τόπο που μεγάλωσε

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 924
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Εύβοια του Νίκου Παππά

Ο Νίκος Παππάς ξέρει πού θα φάτε νόστιμα, πού θα κολυμπήσετε μόνοι και ποια είναι τα μυστικά του τόπου του 

Η Βόρεια Εύβοια έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου γιατί είναι ο τόπος καταγωγής μου. Εκεί μεγάλωσα, έκανα τις πρώτες μου παρέες, ήταν η βάση μου μέχρι την ηλικία των δεκατεσσάρων. Στον Σύλλα Αιδηψού ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ και αυτό είναι κάτι που με συνδέει ακόμα περισσότερο με το νησί.

Προσπαθώ να επισκέπτομαι την Εύβοια κάθε καλοκαίρι, επειδή εκεί αισθάνομαι πραγματικά σαν το σπίτι μου, εκεί καταφέρνω και ηρεμώ πραγματικά. Είναι η διαφυγή μου από τους έντονους ρυθμούς και τη ζωή της Αθήνας. Κάθε φορά που πηγαίνω νιώθω αυτό το όμορφο οικογενειακό κλίμα, πάντοτε τρώω καλό φαγητό και  περνάω χρόνο με τους παιδικούς μου φίλους. Τι άλλο να ζητήσω; Όταν το επιτρέπει ο καιρός επισκέπτομαι με το φουσκωτό τα Λιχαδονήσια, αυτό το εξωτικό σύμπλεγμα μικρών νησιών με τις υπέροχες παραλίες. Γαλαζοπράσινα νερά, χρυσαφένια άμμος και ωραία φύση όπου και αν κοιτάξεις. Νομίζω δεν υπάρχει πιο όμορφο μέρος για να κολυμπήσεις και να χαλαρώσεις, είναι ένας μαγικός συνδυασμός και η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις για το καλοκαίρι. Και επειδή τι θα ήταν οι διακοπές χωρίς καλό φαγητό, πάντοτε κάνω μια στάση στην ταβέρνα ο Πόντιος, στα λουτρά της Αιδηψού. Χαμογελαστοί άνθρωποι, παραδοσιακές γεύσεις και σε μικρή απόσταση από το σπίτι μου – ένα μέρος στο οποίο πηγαίνω χρόνια και είμαι συναισθηματικά δεμένος, μου έχει χαρίσει πολλές και κυρίως νόστιμες στιγμές.

Η Bόρεια Εύβοια ήταν και θα είναι πάντα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου - Του Νίκου Παππά

Για όποιον αποφασίσει να επισκεφτεί πρώτη φορά τη βόρεια πλευρά της Εύβοιας, πρέπει οπωσδήποτε να κάνει βραδινό μπάνιο στις ιαματικές πηγές της Αιδηψού και φυσικά μία σύντομη επίσκεψη στα Λιχαδονήσια. Αλλά και ένα διάλειμμα για φαγητό στο εστιατόριο 40 Πλατάνια, να μην ξεχάσει να δοκιμάσει και το τσίπουρό μας.

Έχω πολλές αναμνήσεις από το νησί, δεν ξέρω αν αυτή τη στιγμή μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. Αυτό το μέρος ήταν και θα είναι πάντα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου.

*O Nίκος Παππάς είναι πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας και σήμερα ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.