Ταξιδια

Έλλη Κοκκίνου: «Στη Μήλο της χρυσαφένιας άμμου και του διαστημικού Σαρακίνικου»

Η τραγουδίστρια γνώρισε το νησί μετά τις πρώτες καραντίνες και δεν το ξέχασε ποτέ

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 924
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μήλος της Έλλης Κοκκίνου

Η Έλλη Κοκκίνου γνώρισε τη Μήλο στην εποχή που μπορούσε να την απολαύσει απερίσπαστη

Επισκέφθηκα πρώτη φορά τη Μήλο το καλοκαίρι του 2020, το πρώτο καλοκαίρι μετά τον covid και τις καραντίνες. Το νησί, που σίγουρα θα επισκεφθώ ξανά, συνδυάζει το κυκλαδίτικο τοπίο με τα ηφαιστειακά βράχια και τις απίστευτες παραλίες. Λόγω της πανδημίας, εκείνη την περίοδο υπήρχαν ελάχιστοι επισκέπτες. Μάλιστα, στην Πλάκα, την πρωτεύουσα του νησιού, ήταν ανοικτό μόνο ένα εστιατόριο, ενώ κλειστά ήταν και τα περισσότερα μαγαζιά. Αν και η κατάσταση ήταν «περίεργη», απόλαυσα τις ομορφιές της Μήλου απερίσπαστη.

Οι παραλίες «μαγικές», άλλες σαν λάδι και άλλες ιδανικές για παιχνίδι με τα κύματα. Ανάμεσα στα μέρη που ξεχώρισα είναι το Σαρακίνικο, με το διαστημικό τοπίο, που ενδείκνυται για βουτιές από τα βράχια, το Κλέφτικο, με τα παραδεισένια νερά και τους λευκούς βράχους, η Τρυπητή, όπου υπάρχουν και οι μοναδικές κατακόμβες που σώζονται στην Ελλάδα, το Κλήμα, όπου βρέθηκε η διάσημη Αφροδίτη της Μήλου, ο Προβατάς με τη χρυσαφένια αμμουδιά και η Φυριπλάκα με τα πολύχρωμα ηφαιστειακά πετρώματα.

Γραφικά ταβερνάκια με νόστιμο φαγητό, αλλά και μαγαζιά για δροσερά cocktails, υπάρχουν παντού. Μου άρεσαν πολύ αυτά στα Πολλώνια, όπου  επίσης μπορείς να νοικιάσεις σκάφος για «απόδραση» στη γειτονική Κίμωλο ή στο νησάκι Πολύαιγος με τα τιρκουάζ νερά, αλλά και να δεις την ανατολή του φεγγαριού.     

* Η Έλλη Κοκκίνου είναι τραγουδίστρια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.