Ταξιδια

Αλόννησος, ένας προορισμός που θα σου μείνει αξέχαστος

Εύκολα προσβάσιμο νησί για πολλές δραστηριότητες, προπάντων όμως χαλάρωση

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 924
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αλόννησος: Τι να δεις, πού να κολυμπήσεις, πού να μείνεις και πού να φας το καλοκαίρι του 2024

Αλόννησος, ένας προορισμός για κάθε ηλικία, ένας προορισμός που θα μείνει αξέχαστος σε όλους. Εύκολα προσβάσιμο νησί με τακτικά ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τον Βόλο, τον Άγιο Κωνσταντίνο και την Κύμη. Ψάρεμα, πεζοπορία, καγιάκ, κανό, καταδύσεις είναι μόνο κάποιες δραστηριότητες που μπορείς να απολαύσεις στο νησί. Προπάντων, όμως, χαλάρωση!

Πού να πας 
Δεν γίνεται να μην επισκεφτείς το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο, το μεγαλύτερο της Ευρώπης με έκταση 2.200 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Εκεί θα συναντήσεις τεράστια ποικιλία ζώων και φυτών, μαγευτικά χερσαία και θαλάσσια τοπία, καθώς και αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία. Ορισμένες περιοχές είναι προσβάσιμες για τους επισκέπτες, όπου μπορούν να κάνουν ελεύθερες καταδύσεις ή απλά να χαλαρώσουν κολυμπώντας. Το κατάλληλο μέρος για τους φυσιολάτρες. Στο Πατητήρι, το λιμάνι και σημερινή πρωτεύουσα τουνησιού, να επισκεφθείς το μοναδικό Μουσείο Πειρατείας στην Ελλάδα. Πήγαινε στον Βότση με τη γραφική του παραλία και τα παραμυθένια στενά δρομάκια, στην ειδυλλιακή Χώρα, καθώς και στα Καλαμάκια, τον τελευταίο οικισμό κατά μήκος της ακτής, 12 χλμ. βορειοανατολικά από το Πατητήρι.

Πού να κολυμπήσεις
Παραλίες μικρέ και μεγάλες, οργανωμένες και μη. Για όσους αποζητούν ένταση και ζωντάνια, η κοσμική παραλία Χρυσή Μηλιά με το ψιλό βότσαλο είναι η κατάλληλη επιλογή. Ο Άγιος Δημήτριος είναι ιδανικός για όσους θέλουν να βγάλουν τις τέλειες φωτογραφίες, ενώ το Κοκκινόκαστρο είναι σημείο χαλάρωσης. Ο Ρουσούμ Γυαλός με τα γαλαζοπράσινα νερά που βρίσκεται κοντά στο Πατητήρι, προσφέρει επίσης στιγμές ηρεμίας, ενώ ο πιο οργανωμένος Λεφτός Γυαλός διαθέτει απίστευτη θέα τα δύο ερημονήσια, τα Δύο Αδέρφια.

Άγιος Δημήτριος © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Πού να φας
Πέρα από τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, απαραίτητο είναι να δοκιμάσετε τη φημισμένη τυρόπιτα της Αλλονήσου, καθώς και το ρυζόγαλο. Υπάρχει ποικιλία εστιατορίων σε πολύ γραφικά σημεία του νησιού. Καλές επιλογές είναι το Μελτέμι (2424065755) στην παραλία του Μεγάλου Μουρτιά,  η Φαβέλα στο Πατητήρι (2424066062), αλλά και ο Ελαιώνας στην παραλία Λεφτός Γιαλός (24240066066).

∆ήμος: 2424350201
Αστυνομία: 2424065205
Λιμεναρχείο: 2424065595
Ιατρείο: 2424065208