Ταξιδια

Βίκυ Κουλιανού: «Στη Σαντορίνη, εκεί που σα να χορεύουν νεράιδες στην ομίχλη»

Το μοντέλο και ηθοποιός θυμάται, συγκρίνει και προτείνει ομορφιές του νησιού

A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 924
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Σαντορίνη των αντιθέσεων, των αλλαγών και της άγριας ομορφιάς, μέσα από τα μάτια της Βίκυς Κουλιανού

Η πρώτη φορά που επισκέφτηκα το «νησί των αντιθέσεων» ήταν πριν από δεκαπέντε χρόνια περίπου. Δυστυχώς τότε η πρόσβαση στη Φηρά γινόταν με γαϊδουράκια από το παλιό λιμάνι, κάτι που θα έλεγε κανείς πως είναι βάναυσο και τρομακτικό για τα ίδια τα ζώα. Το 2023 με μικρή παρέα αποφασίσαμε να ξαναπάμε στη Σαντορίνη για να απολαύσουμε τις διακοπές μας και κυρίως για να χαλαρώσουμε. Eυτυχώς είχαν γίνει αλλαγές στο νησί.

Η Σαντορίνη είναι ένας ιδιαίτερος προορισμός παρ’ ότι αποτελεί σήμερα ένα αρκετά δημοφιλές τουριστικό θέρετρο. To φυσικό της τοπίο έχει μια πολύ άγρια ομορφιά, απόκοσμη, ενώ η χαρακτηριστική αρχιτεκτονική των σπιτιών της είναι εντυπωσιακή. Έχει ένα διαφορετικό vibe από τα υπόλοιπα νησιά. Μ’ αυτή την περίεργη ομίχλη της κάποιες φορές μοιάζει σαν να χορεύουν στο νησί νεράιδες, ίσως είναι η υγρασία που πέφτει σαν πάχνη, αλλά κάνει το σκηνικό ονειρικό και μαγικό.

Είτε μείνει κανείς στα Φηρά, το μέρος που προτιμούν όσοι είναι λάτρεις του fine dining και του ποτού, είτε στην Οία, το κατάλληλο μέρος για να δει κανείς το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα –από τα ομορφότερα στο Αιγαίο–, μπορεί να απολαύσει το νησί. Η κάθε περιοχή μια έχει τη δική της χάρη. Μια βουτιά στις παραλίες Κόκκινη, Βουρβούλος, Περίβολος, Άσπρη που έχουν διαφορετικά χρώματα άμμου και καταγάλανα νερά είναι ιδανική. Για φαγητό εστιατόρια όπως το Selene, Μia’s, Lauda, Alali, Sphinx Wine είναι μερικά που ξεχωρίζουν. Μπορεί κανείς να περπατήσει στα μονοπάτια, στο χείλος της καλντέρας, να θαυμάσει την πανοραμική θέα, να πάρει τα καραβάκια από τον Αθηνιό ή τον Γιαλό για να μεταφερθεί στο ηφαίστειο, να κάνει κρουαζιέρα στην καλντέρα, να συμμετάσχει σε wine & tasting tours ή ακόμη και να ψωνίσει από κορυφαία brands μόδας σε κατάστημα στα Φηρά ή στην Οία.

Η Σαντορίνη έχει σίγουρα μια εκρηκτική ομορφιά που δύσκολα μπορεί κανείς να ξεχάσει, όπου κι αν πάει θα τον ακολουθεί.

* Η Βίκυ Κουλιανού είναι μοντέλο και ηθοποιός.