Ταξιδια

Γιώργος Βαγιαννίδης: «Για να γνωρίσεις τη Σκόπελο, νοίκιασε βάρκα!»

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού γράφει για το νησιωτικό του καταφύγιο

A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 924
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης δεν γράφει απλώς για τη Σκόπελο, αλλά σε συμβουλεύει πώς να γνωρίσεις το νησί σαν ντόπιος!

Πρώτη φορά βρέθηκα στη Σκόπελο πριν από περίπου δέκα χρόνια, με την οικογένειά μου. Από τότε πηγαίνω ξανά και ξανά και θα συνεχίσω να την επισκέπτομαι, όπως φαίνεται, για πολύ καιρό. Το ραντεβού μας είναι σχεδόν πάντα σταθερό, αρκετά νωρίς το καλοκαίρι, όταν θεωρητικά ξεκινά η σεζόν, τότε που το νησί δεν πλημμυρίζει με τουρίστες και μπορείς να το απολαύσεις σαν ντόπιος.

Μακριά από τη βουή της πόλης η Σκόπελος είναι ιδανική για χαλάρωση και ηρεμία, πολύ σημαντικό για τις διακοπές μου. Στα συν, υπάρχει πρόσβαση από το λιμάνι του χωριού μου, τον Άγιο Κωνσταντίνο, που σε πάει απευθείας εκεί, όποτε η μετακίνηση είναι πιο σύντομη και εύκολη – σημαντικό στοιχείο για κάποιον που έχει πάντα ολιγοήμερες διακοπές όπως εγώ, μια και μετά ξεκινάει η επίσημη προετοιμασία.

H πρωτεύουσα των Σποράδων είναι νησί μαγευτικό για μένα, το ξεχωρίζω για την πλούσια, καταπράσινη βλάστησή του, τις ακτές με τα συγκλονιστικά νερά που σε κάνουν να θες να βουτάς ξανά και ξανά. Το πράσινο και γαλάζιο νησί –όπως το αποκαλούν οι περισσότεροι– διαθέτει από τις ομορφότερες παραλίες της χώρας. Αγαπημένη μου ο Πάνορμος με τα καταγάλανα νερά και τα βότσαλα. Η παραλία έχει ωραία θέα, ενώ το να απολαμβάνεις το ηλιοβασίλεμα εκεί είναι φανταστική εμπειρία που δύσκολα την ξεχνάς.

Μια καλή λύση για να απολαύσεις το νησί είναι να νοικιάσεις βάρκα, θα κάνεις βουτιές από παραλία σε παραλία και θα απολαύσεις τον βυθό. Επίσης μπορείς να κάνεις καταδύσεις, καγιάκ και sup, να θαυμάσεις τα εντυπωσιακά τοπία, τις όμορφες πεζοπορικές διαδρομές και να εξερευνήσεις τα γραφικά χωριά τριγύρω. Τη Χώρα αξίζει κανείς να την περπατήσει, να τριγυρίσει στα σοκάκια ανάμεσα σε καλντερίμια και να θαυμάσει την αρχιτεκτονική των παραδοσιακών της σπιτιών. Για φαγητό θα πρότεινα το Κύμα του Αιγαίου με πεντανόστιμα πιάτα, θαλασσινά και ωραίες επιλογές κρασιών, αλλά και για τη φανταστική θέα που σε αποζημιώνει.

Επόμενος προορισμός: ξανά και ξανά Σκόπελος!

* Ο Γιώργος Βαγιαννίδης είναι ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού. Χάρη στο γκολ του στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Άρη και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος 2024.