Ταξιδια

Μυθικό τοπίο και πολυτελή διαμονή στο Cape Sounio

Στο Σούνιο, η σύγχρονη αισθητική συναντά το ιστορικό κύρος
Χαρά Αλεξανδροπούλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Cape Sounio: Πολυτελής διαμονή στην Αθηναϊκή Ριβιέρα με θεά στο Αιγαίο

Μακριά από κόρνες και κόκκινα φανάρια, οι ημέρες των διακοπών κυλούν πάντα πιο όμορφα, όσες κι αν είναι αυτές. Για εσένα που δεν έχεις πολύ χρόνο αλλά έχεις πολύ ανάγκη από μια εξόρμηση σε ένα σκηνικό φυσικής ομορφιάς και χαλάρωσης, μην πας μακριά, η λύση που ζητάς μπορεί να βρίσκεται πολύ πιο κοντά από ότι νόμιζες.

Σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το Cape Sounio έχει πάρει τη θέση του αντικριστά με τον Ναό του Ποσειδώνα αντανακλώντας την καθηλωτική του λάμψη. Η ανανεωμένη αλλά και σύγχρονα κλασική μορφή του πολυτελούς resort  βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το κύρος του εμβληματικού ιστορικού μνημείου φέρνοντας δύο τόσο μακρινές εποχές τόσο κοντά μεταξύ τους με κοινό τους σημείο την απαράμιλλη ομορφιά τους.

Μέσα σε ένα σκηνικό απόλυτης ηρεμίας, το Cape Sounio δεσπόζει με σεβασμό τόσο στη φύση όσο και στον αρχαιολογικό χώρο και αποτελεί τον κατάλληλο προορισμό για όποιον αναζητά ημέρες και βραδιές ποιοτικής χαλάρωσης μακριά από τους ρυθμούς της  πόλης. Οι μυθικές επιρροές, η ποιότητα εξυπηρέτησης και η μαγευτική ενέργεια του τοπίου προσδιορίζουν την εμπειρία της αυθεντικής φιλοξενίας, της κοσμοπολίτικης ευδαιμονίας και της μοναδικής γαλήνης που αναζητούσες με αποτέλεσμα η αποφόρτιση από την καθημερινότητα και το πιθανό άγχος να γίνεται πριν καλά καλά το καταλάβεις.  

Τα αμφιθεατρικά κτισμένα bungalows με το λεπτομερές design, προσφέρουν την ιδανική οπτική στη θέα του Κόλπου του Σουνίου και στο παρθένο πευκόδασος. Σουίτες και βίλες με ιδιωτικές πισίνες αιθέριας αισθητικής, προσεγμένα φτιαγμένες να εναρμονίζονται με το γήινο τοπίο, σε καλούν να απολαύσεις στιγμές αναψυχής, σαν κινηματογραφική απόδραση με πρωταγωνιστή, όμως, εσένα. Το φως του Αττικού ήλιου είναι καλοδεχούμενο στους εσωτερικούς χώρους resort αλλά και στους εξωτερικούς κήπους, αναβαθμίζοντας έτσι την καλή σου διάθεση όπου κι αν είσαι.

Η πανσέληνος πίσω από το ναό του Ποσειδώνα είναι μία από τις πιο γνωστές εικόνες της υφηλίου και το Cape Sounio αποτελεί τον ιδανικό τρόπο να απολαύσεις τη θέα αυτή όσο και τα ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα, στο έπακρο. Τα signature cocktails και τα γευστικά συνοδευτικά τους απογειώνουν την εμπειρία των καλοκαιρινών θεαμάτων που προσφέρει απλόχερα η φύση.

Οι δραστηριότητες που παρέχει το resort σίγουρα θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Το Ploε είναι το απόλυτο σημείο μέσα στο πευκόδασος για να ενισχύσεις ή να ανακτήσεις την ευεξία σου. Με πρωτοποριακές θεματικές natural θεραπείες και παραδοσιακά remedies αλλά και με μια πλούσια γκάμα προϊόντων περιποίησης Dr.Barbara Sturm, ο χώρος του Ploε αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για yoga, fitness και αναζωογόνηση στη φύση. Για να ικανοποιήσεις και την πιο δραστήρια πλευρά σου, το Cape Sounio έχει επιμεληθεί ξεχωριστές εμπειρίες όπως εξορμήσεις στην ύπαιθρο, αθλήματα και θαλάσσιες εξερευνήσεις όπως snorkeling και kayaking στο Ναό του Ποσειδώνα καθώς και προσωποποιημένα experiences ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε επισκέπτη.

Όσον αφορά τα παιδιά, υπάρχει ειδική επιμέλεια για αυτά με δραστηριότητες σε χώρο για δημιουργική απασχόληση καθώς και μια αποκλειστικά kid's pool για μικρές ηλικίες.

Το Αιγαίο ξεκινά από το την παραλία του Cape Sounio όπου τα κρυστάλλινα νερά του επιτρέπουν στους φιλοξενούμενους του συγκροτήματος να απολαύσουν τον καθαρό βυθό. Κι επειδή, ως γνωστόν, οι βουτιές ανοίγουν την όρεξη, στα πέντε εστιατόρια του resort θα βρεις ό, τι τραβάει η όρεξή σου καθώς όλα σου προσφέρουν ένα γαστρονομικό ταξίδι που δεν μπορείς να αρνηθείς. Το μυστικό τους; Οι αγνές πρώτες ύλες τους από τοπικούς παραγωγούς, τα προϊόντα από τα μποστάνια που βρίσκονται μέσα στην έκταση του ίδιου του ξενοδοχείου καθώς και από προϊόντα που φέρνουν οι ψαράδες της περιοχής .

Το "The Restaurant", το εστιατόριο στην επιβλητική βεράντα του resort, έχει ως σκηνικό του τον φωτισμένο Ναό του Ποσειδώνα καθώς και την τύχη της επιμέλειας του Μεσογειακού menu του από τον executive chef, Σάκη Τζανέτο. Η φιλοσοφία του; Πιάτα από καρδιάς, πιάτα υψηλής τεχνικής και δημιουργικής διάθεσης που θα ικανοποιήσουν κάθε γευστική προτίμηση.

Το Yali, είναι η γαστρονομική επιλογή που παρέχει ένα ολοκληρωμένο θαλασσινό ταξίδι γεύσεων και χαλάρωσης σε ένα τοπίο που αλλάζει χρώματα αναλόγως την ώρα που θα το επισκεφτείς. Με φρέσκο ψάρι και θαλασσινά που συνδυάζονται με καλό κρασί και την αλμύρα δίπλα να δροσίζει την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, η dining εμπειρία σου μένει αξέχαστη.

Μια ημέρα στα Cape Sounio ολοκληρώνεται με το Αιγαίο στα πόδια σου και για θέα σου ο αρχαίος μυθικός ναός σε φόντο ροζ, πορτοκαλί και ελαφρύ γαλάζιο που αναμειγνύεται με τις αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος, μέχρι ο ήλιος να κάνει την βουτιά του και να τον διαδεχτεί μία από τις δροσερές βραδιές της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Απαράμιλλη αρχιτεκτονική, εντυπωσιακή αισθητική και πρωτοποριακές υπηρεσίες συνιστούν ένα μοναδικό συνδυασμό υψηλών παροχών που αξίζει να χαρίσεις είτε στον εαυτό σου είτε και σε αγαπημένα σου πρόσωπα.

Αν νιώθεις πως ο χρόνος δεν είναι αρκετός, μη τον σπαταλάς σε άσκοπες μακρινές μετακινήσεις. Ήλιος, θάλασσα, καλαισθησία και η εγγύηση ποιότητας του κορυφαίου ξενοδοχειακού Ομίλου Grecotel, είναι αρκετά για να συνθέσουν μια ιδανική εξόρμηση που δε θυμίζει Αττική. Κλείσε τώρα την επόμενή σου εξόρμηση ακόμα και για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Μην πας μακριά, πήγαινε στο Cape Sounio.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου