Ταξιδια

H Σκιάθος στη λίστα του Lonely Planet με 12 υπέροχα νησιά της Ευρώπης για το καλοκαίρι του 2024

«Φανταστείτε την ελληνική παραλία των ονείρων σας», προτρέπει ο ταξιδιωτικός οδηγός

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Lonely Planet: 12 από τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης - Η Σκιάθος ανάμεσα στους προτεινόμενους τουριστικούς προορισμούς του διάσημου ταξιδιωτικού οδηγού.

Η Σκιάθος συγκαταλέγεται στους 12 ευρωπαϊκούς νησιωτικούς προορισμούς που προτείνει ο ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet σε σημερινό αφιέρωμα της στήλης Travel Stories.

Το πιο κοσµοπολίτικο νησί των Σποράδων πρωταγωνιστεί στο ταξιδιωτικό αφιέρωμα του Lonely Planet © Unsplash/Nick Karvounis

Σκιάθος: Στα 12 προτεινόμενα ευρωπαϊκά νησιά του Lonely Planet

Το αιγαιοπελαγίτικο νησί με τα γαλαζοπράσινα νερά το οποίο επιδεικνύει πάνω από 60 παραλίες, η γενέτειρα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις πολλών ως «αρχόντισσα των Σποράδων» διαθέτει όλα όσα αναζητά κανείς από την ελληνική παραλία των ονείρων του, σύμφωνα με τους συντάκτες του αφιερώματος.

Όπως αναφέρει το Lonely Planet, ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά της Ευρώπης είναι η εκπληκτική ποικιλομορφία των τοπίων της, στοιχείο το οποίο επεκτείνεται στα υπέροχα νησιά της.

«Είτε θέλετε να επισκεφθείτε ασβεστωμένα κτίρια που προσκολλώνται σε βραχώδεις γκρεμούς είτε να δείτε το βόρειο σέλας να φωτίζει τον ουρανό από ένα χιονισμένο νησί, η Ευρώπη διαθέτει το τέλειο σημείο».

Στη συνέχεια ο ταξιδιωτικός οδηγός συγκεντρώνει ορισμένα νησιά της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Lonely Planet: 12 από τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης

  • Κόρτσουλα, Κροατία
  • Σκιάθος, Ελλάδα
  • Σαρδηνία, Ιταλία
  • Κορσική, Γαλλία
  • Μινόρκα, Ισπανία
  • Σάαρεμααα, Εσθονία
  • Νησιά Λοφότεν, Νορβηγία
  • Γκότλαντ, Σουηδία
  • Τέσσελ, Ολλανδία
  • Νησιά Σκίλι, Αγγλία
  • Νήσος Σκάι, Σκοτία
  • Ίνισμορ, Ιρλανδία

Σκιάθος: Ένα πλούσιο σε ιστορία νησί με απίστευτη ακτογραμμή

Όπως αναφέρει το Lonely Planet στο δημοσίευμά του για τη Σκιάθο:

«Με τα μάτια κλειστά, φανταστείτε την ελληνική παραλία των ονείρων σας. Ένας αστραφτερός όρμος με βότσαλο; Μια λαχταριστή έκταση λευκής άμμου; Μια βραχώδης προεξοχή που αγκαλιάζει τη θάλασσα στο ηλιοβασίλεμα; Η Σκιάθος είναι όλα αυτά, και πολλά άλλα.

»Γενέτειρα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα του 19ου αιώνα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και μια σημαντική τοποθεσία κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, αυτό το πλούσιο σε ιστορία νησί με τα αρώματα πεύκου, βρίσκεται ακριβώς έξω από την ηπειρωτική Ελλάδα, στα μισά του δρόμου μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στις λαμπερές Σποράδες.

Η Σκιάθος διαθέτει όλα όσα αναζητά κανείς από την ελληνική παραλία των ονείρων του, σύμφωνα με το Lonely Planet © Unsplash/Nick Karvounis

»Η μικρή και χαλαρή πρωτεύουσα, η πόλη της Σκιάθου, αποκαλύπτει ένα συνονθύλευμα από δρόμους με λευκούς τοίχους και παραδοσιακή νησιώτικη αρχιτεκτονική, ενώ αρχαία μοναστήρια βρίσκονται κρυμμένα στα σκιερά βουνά και η απίστευτα όμορφη ακτογραμμή ξεδιπλώνεται κυματιστά, σε μια σειρά από χαρούμενα νήματα, που διανθίζονται από ελαιώνες.

Αποδράστε στη βόρεια ακτή στην άκρη του βράχου, της οποίας οι απόκρημνοι λόφοι παρασύρονται σε απομονωμένους κολπίσκους με ασημί βότσαλο, εκεί όπου οι οικογενειακές ταβέρνες σερβίρουν σαλάτες γεμάτες φέτα, χρυσαφένιες τραγανές τηγανιτές πατάτες και πιατέλες με εξαιρετικά φρέσκα θαλασσινά».