Η Άνδρος του Μπάμπη Ζιντίλη
«Όσο για την αγαπημένη μου ταβέρνα στο νησί είναι η Αγιά Μαρίνα στο Στιβάρι. Ταυτισμένη, θα έλεγα, με τα παιδικά μου χρόνια»

Ο pastry chef Μπάμπης Ζιντίλης γράφει για τη δική του Άνδρο
Αν μιλάμε για το αγαπημένο μου νησί, στο οποίο τα τελευταία 7 χρόνια τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο θα βρεθώ εκεί, μιλάμε σίγουρα για την Άνδρο. Το αγαπώ πολύ αυτό το νησί… Για τους ανθρώπους του, γιατί έχει πολλά κρυφά σημεία για τα οποία πρέπει να ψαχτείς γερά για να τα βρεις –ρωτάω τους ντόπιους, τον μανάβη, τον ψαρά–, γιατί όταν τα βρίσκεις πάντα σε αποζημιώνουν, γιατί ακόμα διατηρεί χαλαρούς ρυθμούς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως άμα θες δεν μπορείς να ζήσεις και πιο έντονα. Σε όλα τους όμως έχουν ακόμα ποιότητα, είτε φας σε ένα ταβερνάκι που μαγειρεύει μια γιαγιά είτε πιεις ένα ποτό στο κοσμικό μπαρ της Χώρας.
Για χαλαρή απογευματινή βόλτα θα πάω στη Χώρα και στα παλιά Χασάπια, όπως τα λέγανε οι παλιοί Ανδριώτες, στο Νeo Βar. Η καλύτερη pizza του νησιού μαζί με προσεγμένα cocktails. Δεν χάνεις πουθενά!
Αν σε ενδιαφέρει να ζήσεις μια πραγματικά νησιώτικη εμπειρία προτείνω ανεπιφύλακτα τη βαρκάδα με τον καπετάνιο Γιώργο Μαμάη, που θα τον βρεις στο λιμάνι του Μπατσιού. Βουτιές, παιχνίδια, όμορφες εικόνες, με αποκορύφωμα το να ψαρεύεις αχινούς και μετά από λίγο να τους απολαμβάνεις στο κατάστρωμα με λεμονάκι και κρασάκι. Μοναδικές στιγμές!
Αν βρίσκομαι τη συγκεκριμένη ημέρα στο νησί θα επισκεφθώ σίγουρα το πανηγύρι στη Βουρκωτή. Από τα πιο ψηλά σημεία στο νησί. Νομίζω γύρω στα 900 μέτρα είναι το υψόμετρο. Θέα, παραδοσιακή μουσική, ντόπια προϊόντα και πολύ δροσιά. Θέλει μπουφανάκι.

Για ένα ωραίο μπάνιο προτείνω την παραλία της Πλάκας. Έχει κάτι τρομερά μικρά σπιτάκια που τα χρησιμοποιούσαν τα παλιά χρόνια οι ψαράδες για να προφυλαχθούν όταν ανέβαζε καιρό η θάλασσα. Τώρα έχουν διαμορφωθεί σε πανέμορφα παραθεριστικά σπίτια. Αξίζει την επίσκεψη.
Όσο για την αγαπημένη μου ταβέρνα στο νησί είναι η Αγιά Μαρίνα στο Στιβάρι. Ταυτισμένη, θα έλεγα, με τα παιδικά μου χρόνια. Πλαστική καρέκλα, το κύμα να σου έρχεται στα πόδια, καλαμαράκι και ουζάκι. Τι άλλο αναζητάς στις στιγμές της καλοκαιρινής σου ξεγνοιασιάς, αν όχι μνήμες;
*O Μπάμπης Ζιντίλης είναι pastry chef.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ταξιδιωτικό ιστόρημα
Ο Απρίλιος είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε τους κερασώνες
Μπορεί το ασπράδι του αυγού να στεριώσει γιοφύρια;
Ένα ταξιδιωτικό ιστόρημα
Οι επιχειρηματίες του τουρισμού κατηγορούν τον Τραμπ ότι διώχνει τον κόσμο δημιουργώντας αφιλόξενο κλίμα, πολιτική αστάθεια και ανασφάλεια για ορισμένες ομάδες
Εικόνες από ένα ταξίδι ζωής στη Λατινική Αμερική
Οι θρησκευτικές παραδόσεις και τα έθιμα παραμένουν ζωντανά
Σουίτες υψηλής αισθητικής στο πιο εμβληματικό σημείο του νησιού
Μπότηδες, μόβ φωτισμός στο Λιστόν και πολλές λιτανείες υπό τους ήχους των Φιλαρμονικών
Οι γεύσεις του νησιού που θέλετε να δοκιμάσετε
Τι αποκαλύπτουν τα εντυπωσιακά νέα τερματικά για μια χώρα που δε φημιζόταν μέχρι σήμερα για τις αερομεταφορές της
Βγήκε 2η ανάμεσα στα 100 μέρη του πλανήτη με τις πιο γευστικές γλυκές προτάσεις
Τα κολομβιανά αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείς
Μια ταξιδιωτική και πολιτισμική εμπειρία
Τι δείχνουν οι προκρατήσεις για την τουριστική κίνηση στο νησί
Το νησί της Καλυψώς στα αφιερώματα διεθνών μέσων - Αυξανόμενο τουριστικό ενδιαφέρον
Πώς γιορτάζουν τις ημέρες της ορθοδοξίας στην κωμόπολη της Πιερίας
Τα βασικά περουβιανά «must» που πρέπει να επισκεφθείς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.