Ταξιδια

Ναύπλιο: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες και φαγητό

Η ιδανική ώρα στην πρώτη πρωτεύουσα της χώρας είναι το σούρουπο, κάνοντας περαντζάδα στον «Μεγάλο Δρόμο»

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 880
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ναύπλιο: Τι να δεις, πού να κολυμπήσεις, πού να μείνεις και πού να φας το καλοκαίρι.

Η ιδανική ώρα στην πρώτη πρωτεύουσα της χώρας, το Ναύπλιο, είναι το σούρουπο, κάνοντας περαντζάδα στον «Μεγάλο Δρόμο». Έπειτα θα διασχίσεις την Πλατεία Συντάγματος, τη μεγάλη αλάνα που μαζεύονται τα μπουλούκια για παιχνίδι και θα χαζέψεις στα γύρω μικρομάγαζα με τα χειροποίητα και τα παραδοσιακά προϊόντα. Θα περιπλανηθείς στα στενάκια περιμετρικά της πλατείας, ανάμεσα στα παλιά σπίτια με τα κεραμίδια του Ψαρομαχαλά και τους ξενώνες με τις πολύχρωμες ξύλινες πόρτες. Θα ανέβεις τα σκαλάκια μπροστά στη Φραγκοκλησιά και θα βρεθείς στο Ρολόι για να χαρείς την εντυπωσιακότερη θέα στα φώτα της πόλης. Λίγα μέτρα παραδίπλα θα βρεις την περιβόητη Εξέδρα, το μέρος όπου πάνε τα ζευγαράκια για φιλιά με θέα την απέραντη θάλασσα που φτάνει στο Μυρτώο Πέλαγος.

Πού να κολυμπήσεις

Καραθώνα και Αρβανιτιά για γρήγορη βουτιά εντός των τοιχίων, ενώ Πλάκα, Κονδύλι, Κάντια και Τολό στο 20λεπτο περίπου έξω από την πόλη. Μπορείς να κλείσεις και κρουαζιέρα με ντόπιους σκίπερς για να πας σε οποιαδήποτε ακρογιαλιά θέλεις χωρίς να περπατήσεις ή να κολυμπήσεις μέχρι εκεί.

Πού να μείνεις

Στο Ναύπλιο μπορείς να κοιμηθείς σε κουκλίστικες πανσιόν, όπως το Kallisti δίπλα στην ιστορική εκκλησία που δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας, τον Άγιο Σπυρίδωνα, ή το Castellano Hotel & Suites και το King Othon σε μια από τις πιο instagrammable γωνιές της πόλης.

Πού να φας

Σε κάθε δρόμο της παλιάς πόλης σε περιμένει και από ένα ταβερνάκι για ουζάκι και μεζέδες – έχε υπόψη το Πηδάλιο (2752022603) που θεωρείται ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης και αυτό που προτιμούν και οι ντόπιοι. Στο μενού θα βρεις κρεατικά, θαλασσινά, πιάτα ημέρας και ζυμαρικά, όλα φτιαγμένα με μεράκι και άριστες πρώτες ύλες.  Για ζουμερά, ριγανάτα καλαμάκια στου Καλλίνη (2752024408). Για τη μοναδική ίσως finedining εμπειρία θα επισκεφτείς το Valaora (698960 0200) στον δρόμο προς τον Φάρο. Μετά το φαγητό επιβάλλεται η στάση για παγωτό είτε στον Κουστένη είτε στον Ιταλό (Αntica Gelateria di Roma). Το Mediterraneo (2752097704) είναι το κατεξοχήν wine bar του Ναυπλίου, μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες όμως θα βρεις και στο 3sixty (2752028068) που ενδείκνυται για fine drinking καταστάσεις χάρη στην εξεζητημένη λίστα με τα κοκτέιλ του. Καφές και λουκουμάδες από τον Ξένον στην πλατεία Συντάγματος (2752097580).

Γενικό Νοσοκομείο: 2752098100
Αστυνομία: 2752098730
Λιμεναρχείο: 2752027022