Ταξιδια

Isla Brown Corinthia: κάνουμε check-in στη φιλοσοφία la isla bonita

Οι διακοπές σου ξεκινούν σε λιγότερο από 1 ώρα

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
26’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Isla Brown Corinthia

Isla Brown Corinthia: Το πρώτο πεντάστερο resort της Brown Hotels στην Ελλάδα στους Αγίους Θεοδώρους

Υπάρχει καλύτερη λέξη από την εκδρομή; Μια λέξη που ενσωματώνει τη χαλάρωση, την καλή παρέα, την αναζωογόνηση, τις όμορφες στιγμές και το καλό φαγητό. Μία τέτοια εκδρομή υπόσχεται –και κάνει πράξη- το Isla Brown Corinthia. Και το καλύτερο; Με εύκολη πρόσβαση, μόλις 40 λεπτά από την πόλη των Αθηνών και μόλις κάποια δευτερόλεπτα από τη θάλασσα.  

Το ραντεβού δίνεται στο Brown Acropol στην Ομόνοια Παρασκευή πρωί και από εκεί ξεκινάμε για τον προορισμό μας: το νέο και πρώτο πεντάστερο resort της Brown Hotels στην Ελλάδα, που βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους- ή αλλιώς Saint Thodor, όπως συνήθιζε να λέει ένας συνάδελφος, γιατί στα αλήθεια θυμίζει κάποιο εξωτικό νησί που μας μύησε στο la isla bonita. Πριν καν το καταλάβω είχαμε φτάσει. «Κυριολεκτικά δίπλα», σκέφτηκα. Ο χώρος ήταν όμορφος και μαρτυρούσε ότι ξεκινάει ένα τριήμερο απόλαυσης.  

Δε γινόταν να μην εστιάσω στην παράξενα όμορφη αρχιτεκτονική του ολόλευκου κτηρίου, με τις ακανόνιστες γραμμές και τους κυματισμούς, που έμοιαζαν με παγωμένη μελωδία, ένα κτίριο που όπως έμαθα υπογράφει η Elastic Architects. Η βραβευμένη αρχιτεκτονική ομάδα αποκατέστησε το προϋπάρχον κτήριο, το ιστορικό ξενοδοχείο Χανικιάν  της δεκαετίας του ’70 και του έδωσε νέα ζωή, παίρνοντας έμπνευση από την ιστορία του τόπου, το υδάτινο και το γήινο στοιχείο. Το εξωτερικό θυμίζει βότσαλα που αστράφτουν κάτω από το ελληνικό φως, τοποθετημένα σε πύργο Zenga- μια ιδέα που είχε ο αρχιτέκτονας όταν είδε τη μικρή του κόρη να παίζει με βότσαλα στην παραλία του Isla Brown.

Η υψηλή αισθητική δεν συναντάται μόνο στον εξωτερικό χώρο, αλλά χαρακτηρίζει τόσο τους κοινόχρηστους χώρους- lobby, εστιατόριο, μπαρ, όσο και τα δωμάτια, που η επιλεγμένη χρωματική παλέτα παραπέμπει στο τοπικό ηφαίστειο, Σουσάκι, που υπήρχε στην περιοχή πριν εκατομμύρια χρόνια.


Παίρνουμε τις κάρτες μας και δεν βλέπω την ώρα να κάνω βουτιά στο αφράτο κρεβάτι που υποψιάζομαι ότι με περιμένει. “Open sesame!” γράφει το κλειδί του δωματίου –ένα από τα 166- και πραγματικά ανοίγει ένα θησαυρό. Έχετε ξαναδεί μπανιέρα δίπλα στο κρεβάτι; Με το που την είδα, το μυαλό μου είχε ήδη ορίσει το βραδινό πρόγραμμα: bubble bath, κρασί και μουσικούλα. Τι άλλο να ζητήσω; Το κρεβάτι σε μέγεθος super king size- και με τα μαξιλάρια να ακολουθούν το ίδιο μοτίβο-μου χάρισε έναν από τους καλύτερους ύπνους. Από την πραγματικότητα με επανέφερε εκείνο το mail σε αναμονή που έπρεπε να απαντηθεί- όχι και ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις το Σάββατο σου. Δεν πειράζει όμως γιατί το Isla Brown είχε φροντίσει για το κατάλληλο “work from ho-tel”, από το ευρύχωρο σαλόνι με τραπεζαρία που διέθετε η executive σουίτα. Η λέξη πολυτέλεια φάνταζε λίγη στην όψη αυτού του υπερσύγχρονου και καλαίσθητου δωματίου. 

 Isla Brown Corinthia Executive Suite

Η καλή ημέρα, από το πρωί φαίνεται ή καλύτερα από το πρωινό της. Ο μπουφές του πρωινού ήταν από τους πιο νόστιμους και με μεγάλη ποικιλία που έχω συναντήσει σε resort. Από φρούτα και λαχανικά- πιο fit επιλογές, έως λαχταριστές ομελέτες, αλλαντικά τυριά και φυσικά πολλές γλυκιές επιλογές. Στα must try- κατά τη γνώμη μου- ήταν τα scrambled eggs, το βούτυρο με γεύση φραμπουάζ, τα καυτά κρουσάν και τα αφράτα mini pancakes. Όλα αυτά τα νόστιμα μέχρι τις 12 μμ, πράγμα που σημαίνει ότι το Isla Brown δεν υποστηρίζει τη χρήση ξυπνητηρίων στις διακοπές- και είναι κάτι που μας βρίσκει σύμφωνους και μας αρέσει πολύ! if you snooze, you don't lose! 

Αμέσως μετά, το πρόγραμμα είχε boat tour, με την ομάδα της Blue Stories να μας ξεναγεί στον Αργοσαρωνικό κόλπο- τι ωραία που γυάλιζε η θάλασσα. Μετά την περιήγηση, είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε και watersports (θαλάσσιο σκι, tubes, flyboard, sea bob, jet ski, κ.ά.) αλλά εγώ προτίμησα να λιαστώ στην αναπαυτική ξαπλώστρα στην πισίνα- ή μάλλον στις πισίνες, καθώς διαθέτει και μια ρηχή για τους μικρούς μας φίλους –υπάρχει και παιδικό πάρκο- ή για όσους θέλουν να βουτούν από τη μέση και κάτω ίσα ίσα για να δροσιστούν.

Isla Brown Corinthia

Στο χώρο αυτό, μπορείς να σερβιριστείς από το snack bar- το burger είναι πολύ γευστικό, ενώ η ταβέρνα βασισμένη στην παραδοσιακή αλλά και μοντέρνα μεσογειακή γαστρονομία, προσφέρει νόστιμα θαλασσινά πιάτα αλλά και κρεατικές επιλογές.

Not to miss είναι το cocktail bar. Να μην τα πολυλογώ, ένα άπερολ στην infinity πισίνα, ήταν ό,τι πρέπει για να περάσω το απόγευμά μου με θέα θάλασσα και τον μοναδικό κήπο με αιώρες και άνετα poofs.

Ο κήπος στο Isla Brown Corinthia

Ωστόσο, τα βλέμματα τραβάει- και δικαίως, το μπαρ στο εντυπωσιακό rooftop των 550 τ.μ. που μοιάζει να αιωρείται. Μοιάζει όμως και με κατάστρωμα κρουαζιερόπλοιου, καθώς από εκεί έχεις την αίσθηση ότι μπορείς να αγγίξεις την θάλασσα, ενώ στέκεσαι στην πλώρη. Στο δάπεδο, αντί για ξύλο ή πλακάκι, έχει νερό, οπότε μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε και ως ένα πλωτό μπαρ- fancy! Δηλαδή μπορείς να πας και με μαγιό. 

Αφού χαλαρώσαμε, φάγαμε, ήπιαμε, κάναμε ηλιοθεραπεία και ξαναφάγαμε, ήρθε η δύσκολη ώρα του αποχαιρετισμού, την οποία και ανέβαλα όσο περισσότερο γινόταν. Κάπου στις 7 μ.μ. της Κυριακής, πακέταρα, έκανα check out και από το δωμάτιο και από το απόλυτο ζεν και πήρα το δρόμο της επιστροφής. Άχαρες αυτές οι κυριακάτικες επιστροφές, πόσο μάλλον αν έχεις ξεφύγει τελείως από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Τόσο πολύ ξέφυγα από το τρίπτυχο που σκοτώνει: άγχος, πίεση, δουλειά, που άφησα το laptop μου στη reception- true story. Ξαναγύρισα, το πήρα και ήπια ένα gin tonic στο μπαρ κάτω από το έναστρο ουρανό- σκέτη μαγεία. Σκέφτηκα να το αφήσω και πάλι, αλλά είχα ήδη βρει άλλους τόσους λόγους για να ξαναέρθω. Isla Brown, σε ευχαριστώ. Ήταν το πιο γεμάτο opening του καλοκαιρού!

Για περισσότερες πληροφορίες για το Isla Brown Corinthia, αναζήτησε την επίσημη ιστοσελίδα του, όπου ισχύουν ειδικές τιμές για κρατήσεις όλο το χρόνο, καθώς και long stay offers.  Συγκεκριμένα αυτή την περίοδο ισχύει η κάτωθι προσφορά: κάθε 3η διανυκτέρευση δώρο για πραγματοποίηση κρατήσεων μέχρι και 31/05 για διαμονές έως και τον Ιούνιο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.