Ταξιδια

Το ειδυλλιακό bar στην Κυπαρισσία που έχει όλα όσα ζητά κανείς

Το «Sunset Bar», το θεαματικό σποτ για θεαματικά ηλιοβασιλέματα, με τα ακόμα θεαματικότερα κοκτέιλ

Μανίνα Ζουμπουλάκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Sunset bar στο Λιμάνι Κυπαρισσίας: Ένας ιδανικός προορισμός για εκδρομή.

Παρά την καχυποψία που έχουμε όλοι οι βόρειοι για την Πελοπόννησο, η άτιμη έχει καταπληκτικά μέρη. Η Κυπαρισσία είναι ένα τέτοιο καταπληκτικό μέρος: στα Βορειοδυτικά του Νομού Μεσσηνίας, στην επαρχία Τριφυλλίας, πάνω στη θάλασσα, η κωμόπολη είναι καταφύγιο της χελώνας Καρέτα-Καρέτα, πατρίδα του ποιητή Μιχάλη Κατσαρού και τουριστικό θέρετρο που συνεχώς ανεβαίνει, μαζί με την Πελοπόννησο ολόκληρη.

Στην γραφική Κυπαρισσία λοιπόν, στην άκρη του λιμανιού, είναι το θεαματικό μπαρ με τα ακόμα θεαματικότερα κοκτέιλ πάνω στο κύμα. Λέγεται «Sunset» και συνδυάζει την πολύ προσεγμένη μουσική, τη θέα (στο Ιόνιο) και την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα διακοπών… η οποία ατμόσφαιρα είναι ανακουφιστική από τώρα, νωρίς-νωρίς, πριν πλακώσει ο κόσμος και πριν τις μεγάλες ζέστες. Η Κυπαρισσία η ίδια, στα 255 χιλιόμετρα από την Αθήνα, εκτός από παραλία, θάλασσα και πράσινο τοπίο, έχει ένα Φράγκικο Κάστρο στο όρος Ψυχρό και ενδιαφέρουσα ιστορία – εδώ, στην ισχυρή Κυπαρισσιέντα της αρχαιότητας, ήταν το βασίλειο της Πύλου, με τον Νέστορα τον σοφό βασιλιά και την στρατιά της Πύλου (βλέπε: πολιορκία της Τροίας, στην «Ιλιάδα»). Η πόλη έχει περάσει από σαράντα κύματα, από σπουδαίο λιμάνι πέρασε στην αφάνεια, μετά την επανάσταση του 1821 άρχισε να συνέρχεται, και ανθίζει τα τελευταία χρόνια χάρη στον τουρισμό, κυρίως εσωτερικό.

Αν θέλετε να συνδυάσετε μια μικρή εκδρομή με βραδινά ποτά πάνω στο κύμα και ίσως ένα μπάνιο στη θάλασσα (άμα δεν είναι κρύα), η Κυπαρισσία και το «Sunset» σας περιμένουν με ανοιχτές ομπρέλες (παραλίας). Κι όσο κι αν επιμένουμε οι Βόρειοι ότι εμείς έχουμε καλύτερες θάλασσες από την Πελοπόννησο, παραδεχόμαστε (με λίγο ζόρι) ότι αυτή άτιμη εκτός από ωραία τοπία, έχει σχεδόν πάντα καλό καιρό, πιο υψηλές θερμοκρασίες από ότι ο βορράς, άρα και πιο φιλόξενα νερά αυτή την εποχή.

Sunset cocktail bar, Λιμάνι Κυπαρισσίας, 6906163063.