Ταξιδια

Η Σκόπελος του Σπύρου Mαργαρίτη

«Η Σκόπελος έχει τοπική μικροζυθοποιία, η οποία κάνει πραγματικά νόστιμες μπίρες και έχει στήσει και το κατάλληλο σκηνικό για να τις συνοδεύει»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 836
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Σπύρος Μαργαρίτης στη Σκόπελο

Ο Σπύρος Μαργαρίτης, τηλεοπτικός παρουσιαστής, content creator και ραδιοφωνικός παραγωγός στον Athens Voice radio 102,5 γράφει για τη δική του Σκόπελο

Δεν καταλαβαίνω πώς η Σκόπελος δεν βουλιάζει κάθε καλοκαίρι κατά 2-3 πόντους, από τον κόσμο. Ο συνδυασμός εύκολης πρόσβασης, πρασίνου παντού γύρω σου (θα δεις πευκοδάση να «βουτάνε» στις παραλίες σε ολόκληρο το νησί) και λογικών τιμών για πολύ τίμιες υπηρεσίες, μου φαίνεται άχαστος.

Έχοντας γράψει τα παραπάνω, να σου πω ότι δεν έχω καμία σχέση, συνεργασία ή φοβερό δέσιμο με το νησί ή τα όσα θα ακολουθήσουν. Απλά πέρασα γνήσια όμορφα και χαλαρωτικά όταν βρέθηκα εκεί και είπα να μοιραστώ τι δεν πρέπει να χάσεις κατά τη γνώμη μου.

Φαγητό στο «Ανατολή» στο Κάστρο. Θα πάρεις αυτό ακριβώς που περιμένεις από ένα μαγαζί με σεβασμό και μαστοριά στους classic ελληνικούς μεζέδες. Σαν κι αυτούς που θυμάσαι απ’ όταν ήμασταν μικρά, που από τη γευστική ικανοποίηση μπορούσες να τρέχεις 45 λεπτά ασταμάτητα γύρω από τα τραπέζια και να παραδόθεις σε βαθύ ύπνο απόλυτης αγαλλίασης στα τραπεζοκαθίσματα της ταβέρνας. Εμείς είχαμε πετύχει και live κομπανία να ερμηνεύει τα κατάλληλα τραγουδάκια, κάτι που απ’ ό,τι καταλαβαίνω είναι σύνηθες για το μαγαζί. Κλείσε τραπέζι για να μη βρεθείς στην αναμονή.

Ο Σπύρος Μαργαρίτης στη Σκόπελο

Η Σκόπελος έχει τοπική μικροζυθοποιία, η οποία κάνει πραγματικά νόστιμες μπίρες και έχει στήσει και το κατάλληλο σκηνικό για να τις συνοδεύει. Η Spira ήταν από τις go to λύσεις μας, για νωρίς ή αργά.

Στον «Μιχάλη», για να φας σκοπελίτικη πίτα, καλό είναι είτε να ξυπνήσεις από τους πρώτους στο νησί, είτε να πας από την προηγούμενη μέρα και να προπαραγγείλλεις. Φαντάζομαι ότι θα το αξίζει, κρίνοντας από τη ζήτηση και το τι λέγεται online, αλλά γι’ αυτό δεν μπορώ να σου μεταφέρω την εμπειρία από πρώτο χέρι. Σαν πρωτάρης άφησα τη δοκιμή για την τελευταία μέρα, οπότε ας σου γίνει η υπερβάλλουσα σιγουριά μου μάθημα, χωρίς να υποστείς το πάθημα.

Αν μαζευτείτε αρκετοί (γύρω στα 4 άτομα δηλαδή), το να νοικιάσεις βαρκάκι για να προσεγγίσεις τους αλλεπάληλους όρμους είναι δικαίως κλασική συμβουλή. Δεν χρειάζεται δίπλωμα χειριστή και το crash course που προσφέρουν οι σχετικές υπηρεσίες θα οδηγήσει σίγουρα στις γραφικότητες του να αποκαλείστε μεταξύ σας «καπετάνιε» και σε πραγματικά μοναδικές αναμνήσεις. Και παραδοσιακά αμαξάτα αν κινηθείς, πρέπει να σου πω ότι δεν βρέθηκα σε παραλία που να μη μου άρεσε, αλλά επειδή αυτά είναι υποκειμενικά και έχουν χιλιογραφτεί θα αφήσω πάνω σου την έρευνα, με τη συμβουλή να τσεκάρεις τον αέρα και να κινείσαι αναλόγως.

Το Skopelos Experience είναι μια άλλη ιδιαίτερη εμπειρία. Στον δρόμο για Πάνορμο θα συναντήσεις μια καντίνα στον ορισμό του «στη μέση του πουθενά». Αν είσαι στο νησί και για κάποιον λόγο πεθυμήσεις street food, εδώ θα το βρεις, μαζί με δραστηριότητες που θα έστηνε στην αυλή του εκείνος ο φίλος που ακούει reggae και τον Φλεβάρη. Έχει την πλάκα του. Η Καντίνα του Τάσου είναι το σωτήριο χαρτί που μπορείς να παίξεις τη βραδινή ώρα που θα χρειαστείς ένα σωστό και καθαρό σουβλάκι. Κατά τη γνώμη μου, η εμπειρία αναβαθμίζεται από το set up πλαστικών τραπεζοσκαμπό και τη (δυνητικά απαραίτητη) εγγύτητα στα βραδινά μαγαζιά.

Είναι ένα καταπράσινο νησί, το οποίο δεν λειτουργεί σε συνθήκες 1.700% πληρότητας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ομορφιά του τόπου και τη φιλοξενία των ανθρώπων του. Ελπίζω να σου αρέσει όσο μου άρεσε εμένα και να τη ζήσεις πριν φτάσει στο σημείο να πρέπει να κλείνεις 4 μήνες πριν πας.

* Ο Σπύρος Μαργαρίτης είναι τηλεοπτικός παρουσιαστής, content creator και ραδιοφωνικός παραγωγός στον Athens Voice radio 102,5 από Δευτέρα έως Παρασκευή 8 με 10 το βράδυ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πειραιάς - Μήλος - Ηράκλειο: 191 ναυτικά μίλια σε Αιγαίο και Κρητικό Πέλαγος
Πειραιάς - Μήλος - Ηράκλειο: 191 ναυτικά μίλια σε Αιγαίο και Κρητικό Πέλαγος

Ένα νέος προορισμός, η Μήλος, έχει προστεθεί στο παραδοσιακό δρομολόγιο Πειραιάς - Ηράκλειο φέρνοντας το νησί ακόμα πιο κοντά και αναβαθμίζοντάς το σε ακτοπλοϊκό κόμβο των Κυκλάδων

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.