Ταξιδια

Αίγινα: 45 λεπτά από την Αθήνα

Παρακαλώ αποβιβαστείτε

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
ΤΕΥΧΟΣ 491
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
72795-161706.jpg

Η κυρα-Λούλα έχει ξυπνήσει από νωρίς και μαγειρεύει πάλι. Γεμιστά και μουστοκούλουρα. Μόλις έφτασα Αίγινα και έχωσα το κεφάλι μου στο βασιλικό στο περβάζι της. Σάββατο πρωί και το σπίτι της είναι γεμάτο. «Κάτσε, θα έρθει ο πορτοκαλάς τώρα, κάτσε να πάρεις δυο πορτοκάλια». Κάθομαι και σέρνω και τη βαλίτσα που έχω πάρει, λες και θα πάω υπερατλαντικό ταξίδι. Γιατί ποτέ οι μέρες και οι νύχτες στην Αίγινα δεν είναι αρκετές.

n

Ο Χρήστος μπροστά στο καΐκι - λαϊκή

Σε όποιον λέω ότι είμαι από δω χαμογελάει και αρχίζει τις ιστορίες· για ένα καινούργιο στέκι, μια μονοήμερη εκδρομή, για ένα διάσημο που ήρθε να μείνει μόνιμα εδώ. Λίγο πολύ όλους κάτι τους συνδέει με την Αίγινα. Έπρεπε να φύγω για να καταλάβω τι στο καλό βρίσκουν οι Αθηναίοι σαρανταπέντε λεπτά μακριά απ’ την πρωτεύουσα. Η καταραμένη συνήθεια σου κλείνει τα μάτια. Κοιτάς αλλά δεν βλέπεις. Η συνήθεια είναι αυτή που εξαφανίζει στενάκια που μυρίζουν ψητό χταποδάκι, μπουκαμβίλιες που ξεπετάγονται από μυστικές αυλές, περίτεχνα ακροκέραμα. Την Αίγινα τη γνώρισα όταν έφυγα.

n

Ο Στέλιος ο αμαξάς

«Έλα, my friend, βόλτα». Ορδές Κινέζων με ομπρέλες καταβροχθίζουν το νησί. Ο Στέλιος, ο αμαξάς, τους περιμένει με τον Νταή. Οι Κινέζοι κρατάνε στα χέρια τους χάρτες, φαίνονται ενθουσιασμένοι και πηγαίνουν προς τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φιστικοπαραγωγών Αίγινας για το περίφημο αιγινήτικο φιστίκι. Ζητούν από ένα σακουλάκι μισόκιλο ψημένο.

n

Η Νεκταρία με τα ζαρζαβατικά της

Προχωρώντας κατά μήκος, αν είναι πρωί βλέπεις ακόμα τους ψαράδες να φορτώνουν τις ψαριές, αν είναι μεσημεράκι χαζεύεις τα ονόματα των καϊκιών. Αγ. Νεκτάριος, Ελένη, Μαρία. Τα δύο τελευταία δεν είναι ψαροκάικα. Δύο δεν έχουν μέσα δίχτυα, αλλά ζυγαριές. Ο Χρήστος και η Νεκταρία είναι εν πλω 50 χρόνια. Δεν ταξιδεύουν όμως. Έχουν τις πιο διάσημες φρουταγορές στο νησί. Φρούτα που απλώνονται μέχρι τον πεζόδρομο. Θα δεις κάθε λογής. Καρπούζια, ροδάκινα, μπανάνες, «τώρα είναι της μόδας τα κεράσια. Όλοι κεράσια παίρνουν» λέει η Νεκταρία, καλτ φιγούρα του νησιού. Αιγινήτες και ξένοι, άλλοι πλησιάζουν για τα κεράσια, άλλοι για φωτογραφία.

n

Η Γιάννα στο ψαράδικό της

Απέναντι κόσμος συνωστίζεται στην ψαραγορά. Η κυρία Γιάννα λέει ότι ανοίγει από τις εξίμισι και μου δείχνει δύο αστακούς που ακόμα κουνιούνται. Πάντα έχει κόσμο η ψαραγορά. Ντόπιοι και ξένοι τρώμε ψάρια από κει. Πάρε την τσιπούρα σου και πήγαινέ την να στην ψήσουν στα ταβερνάκια, εκεί όπου συχνάζουν τουρίστες, διάσημοι και γάτες, ενώ ακούς ρεμπέτικα ή κάποιον οργανοπαίχτη ζωντανά. Οι λάτρεις του φρέσκου συναντιούνται στα τραπέζια του Γελαδάκη. Ένα καρότσι τριγυρνάει στα μαγαζιά, γίνεται λοταρία και κάθε μέρα κάποιος κερδίζει ένα καφάσι ψάρια. Στην μπροστινή μεριά της ψαραγοράς, πάνω στην παραλία, συνταξιούχοι, καθηγητές και μερακλήδες. Κάθονται στον Μοίρα, από τα ωραιότερα παραδοσιακά καφε-μεζεδοπωλεία του νησιού. Το πρωί ελληνικό καφέ, το βράδυ ούζο και μεζεδάκια.

n

Ο Ναός της Αφαίας

Δεν ξέρω τι απ’ όλα τραβάει τους Αθηναίους. Ίσως είναι τα σαρανταπέντε μόλις λεπτά από την πρωτεύουσα. Ίσως ο Ναός της Αφαίας, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία έγινε «άφαντη» η Βριτόμαρτις, κόρη του Δία και της Κάρμης, για να ξεφύγει από τον Μίνωα. Ίσως ο αρχαιολογικός χώρος της Κολώνας, η Ακρόπολη της Αίγινας και το Μουσείο του μεγάλου γλύπτη Χρήστου Καπράλου, στα Πλακάκια, ίσως η ερειπωμένη Παλαιοχώρα ή ο Άγιος. «Τhe best places to see», όπως λένε και στους τουρίστες οι αμαξάδες. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι μόνο αυτά. Είναι η γλυκιά η ώρα, λίγο πριν αρχίσει να σουρουπώνει που ο ουρανός γίνεται κόκκινος. Είναι αυτό το απαλό, ρόδινο φως που τύλιξε καλλιτέχνες, γλύπτες και ηθοποιούς και δεν τους άφησε να φύγουν ποτέ ξανά. Τον Νίκο Καζαντζάκη που βρήκε εδώ το ησυχαστήριό του και έγραψε την «Οδύσσεια». Τον Ελύτη, τον Μόραλη, τη Ζωρζ Σαρρή που εμπνεύστηκε τον «Θησαυρό της Βαγίας», την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ. Κάπου στο βουνό με θέα τον Σαρωνικό κόλπο, εγκαταστάθηκε τα τελευταία χρόνια ο γλύπτης Κώστας Βαρώτσος, το ίδιο κι η παρέα του «Παραπέντε», ο Τάκης Σπυριδάκης- χρόνια τον βλέπω στην παραλία του Μαραθώνα- γνωστοί δημοσιογράφοι που συναντιούνται στου Βατζούλια και πολλοί πολλοί άλλοι που καταφθάνουν τα σαββατοκύριακα σε άτυπα σελέμπριτι ραντεβού.

n

Το ντιζάιν κτίριο (μελέτη του αρχιτέκτονα Γιάννη Χαλκίδη) όπου παράγεται το λάδι «Philippos»

Το απαλό γλυκό φως του νησιού γοήτευσε και τον Ελληνοελβετό Philippe Poli, που αποφάσισε να μείνει στην Αίγινα και να φτιάξει στην Κυψέλη το εργοστάσιο λαδιού του. Ένα ντιζάιν κτίριο με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, που παράγει το λάδι «Philippos». Ελληνικό ελαιόλαδο επιλεγμένο από τον ίδιο προσωπικά, από ελαιώνες στην Πελοπόννησο και την Κρήτη σε μια υπέροχα σχεδιασμένη από τον Μίλτο Σκούρα μίνιμαλ συσκευασία. Ζώντας μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας, «αποφάσισα να μη σκορπιστώ κι άλλο» μου λέει. «Ήθελα να παρουσιάσω το ελληνικό λάδι στο εξωτερικό. Μέχρι πρόσφατα οι μεγάλες ποσότητες έφευγαν χύμα, γινόταν η εμφιάλωση και το λάδι παρουσιαζόταν σαν ιταλικό, αυτό με ενόχλησε». Τώρα το ελληνικό ελαιόλαδο εμφιαλώνεται και συσκευάζεται από την αρχή μέχρι το τέλος στην Αίγινα.

n

Τα καλοκαιρινά βράδια το νησί μυρίζει νυχτολούλουδο και γιασεμί. Όλα είναι κοντά, όλα συμβαίνουν στην παραλία. Ο κόσμος δεν σκορπίζεται, η νύχτα περπατιέται. Όσο προχωράς από το λιμάνι προς την Παναγίτσα ανεβαίνει και ο μέσος όρος ηλικίας. Κάπου στη μέση, στις ταβέρνες, στον Σκοτάδι, στον Τσία, στον Μπάμπη, φτάνει στο πικ του και μετά κατεβαίνει πάλι. Τα ραντεβού κλείνονται στη Ρέμβη, που πριν πας έχεις δει ήδη τα check in στο Facebook. Μετά θα βρεθούμε την Αυλή, στον Κλώνο, στο Beach, στο Heaven, στα Περδικιώτικα, στο Caps Lock, την καινούργια καλύτερη αυλή του νησιού. Στο Βαρτάν τις Κυριακές για vintage ελληνικά. Και την επομένη παραλία. Τα χθεσινά βλέμματα θα συναντηθούν ξανά στην Aeginitissa. Ρακέτες, μουσική, πάρτι και κοκτέιλ φιστίκι. Μέχρι τις οχτώ το απόγευμα, μέχρι να δύσει ο ήλιος. Και όταν περάσουν τα μεσάνυχτα πάλι κάτω, στην πόλη. Ραντεβού στην Παναγίτσα. Θα είμαι εκεί σε δέκα λεπτά, μην αργήσεις. Τα καλοκαιρινά σερί είναι τα καλύτερα. Το πρωί θα μας βρει κάπου αραγμένους. Φίλους και παλιούς συμμαθητές. Στο πεζοδρόμιο κάποιου φούρνου γεμάτο περιστέρια και φύλλα σφολιάτας. Στην Αίγινα το καλοκαίρι ερωτευόμαστε.

n

Το λιμανάκι της Πέρδικας

Και έρχονται και οι βραδιές του Αυγούστου, οι πιο ωραίες. Τότε που η Αθήνα αδειάζει και θα συναντηθούμε πάλι σαρανταπέντε λεπτά μακριά απ’ την πόλη, αυτή τη φορά για το 9ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ. 17 συναυλίες με 120 Έλληνες και ξένους διακεκριμένους ερμηνευτές, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στο «μαύρο θηρίο», το πιάνο, με την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ντόρας Μπακοπούλου. Το φεστιβάλ ανοίγει την αυλαία του με συναυλία μουσικής δωματίου με τη Lily Maisky στο πιάνο και τον Hrachya Avanesyan στο βιολί (8/8) και ολοκληρώνεται με συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με σολίστ το διάσημο Ιταλό Gabrielle Baldocci στο τέταρτο κοντσέρτο για πιάνο του Μπετόβεν (30/8). Ενώ στις 23 περιμένουμε και τη Δήμητρα Γαλάνη, στη μεγάλη συναυλία της στην παραλία της Αύρας.

Πάλι στην Αίγινα θα ξαναβρεθούμε. Ηθοποιοί, καλλιτέχνες, ντόπιοι, οι ψαράδες και οι γάτες τους. Γιασεμί και νυχτολούλουδο. Παρακαλώ, αποβιβαστείτε. Το πλοίο έχει άμεση αναχώρηση για Πειραιά.

Μη χάσεις!

Από Σεπτέμβρη, η δικαιολογία των Αθηναίων για να το σκάσουν, θα είναι το 6ο Fistiki Fest. Ένα τριήμερο που το νησί ντύνεται στα λευκά και γεμίζει εκδηλώσεις. Λευκά κιόσκια παντού, είδη και προϊόντα με πηγή έμπνευσης το φιστίκι. Το διάσημο αιγινίτικο φιστίκι, που από τις 18 μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου θα γίνει κόσμημα, παράσταση, γλυκό και πολλά άλλα που θα τα μάθετε από κοντά. Μέχρι τότε δείτε εδώ: www.aeginafistikifest.gr


Γλυκιά ζωή στην Αίγινα

Για φαγητό

Στην πόλη, στην Ακτή Τότη Χατζή 7 επάνω στην παραλία της Παναγίτσας θα βρεις τον Μπάμπη (23594) µε πολύ καλή ελληνική κουζίνα, ωραία διακόσµηση και εντυπωσιακά φωτισµένους φοίνικες, τραπεζάκια πάνω στο κύµα, ανοιχτά από τις 9 το πρωί. Στα «οπωσδήποτε» το χταπόδι «πουγκί» στη λαδόκολλα και το κοτόπουλο µε αιγινίτικο φιστίκι, ενώ πολύ νόστιμοι είναι και οι ψαρομεζέδες του. Να τον προτιμήσεις και για υπηρεσίες catering, αν χρειαστείς.

Μέσα στην πόλη και ο Μπακαλόγατος (Π. Ηρειώτη & Νεοπτολέµου, 22975 00501), τσιπουράδικο-µεζεδοπωλείο µε πολύ όµορφη (σαν παλιό µπακάλικο) διακόσµηση, συµπαθέστατους, πάντα χαµογελαστούς ιδιοκτήτες, φαγητό σπιτικά νόστιµο, πολύ καλές τιµές και γραφική αυλή.

Το Σχολείο (Φανερωµένης, απέναντι από το γήπεδο µπάσκετ, 6984 211728) είναι η πιτσαρία που θα αναζητήσεις, αν ψάχνεις για καλές, αυθεντικά ιταλικές πίτσες και τέλειες µακαρονάδες. Θα τις απολαύσεις στη δροσερή αυλή κάτω από τη µεγάλη λεύκα, σε καλές τιµές επίσης.

Μέσα στα γραφικά σοκάκια της πόλης είναι και η Ελιά (Κουµουνδούρου 4, 22975 00205) µε χαλαρωτικές µουσικές και αδυναµία στα jazz, blues, soul ακούσµατα. Ανοιχτά από το πρωί, για καφέ στη δροσερή –και λουλουδιαστή– αυλή.

Σηµείο αναφοράς στην κατηγορία των all day bar-restaurant η Αυλή (Π. Ηρειώτη 17, 26438), με ιστορία που κρατάει από το 1986. Από τα πιο γνωστά στέκια του νησιού, φέτος παρουσιάζει ένα ανανεωμένο μενού –δοκιμάστε μπιφτέκια ροκφόρ–, οι σαλάτες του είναι πάντα φρέσκες, ενώ οπωσδήποτε θα πρέπει να δοκιμάσετε και το τρομερό λικέρ φιστίκι.

Για καφέ, ποτό ή φαγητό σε μια πολύ όμορφη και δροσερή αυλή, που συχνά φιλοξενεί live. Για γλυκό («φιστικάτο», «φιστικίνι», αµυγδαλωτό) στο παλιότερο ζαχαροπλαστείο του νησιού και all time classic Αιάκειον (22249) κι ακόμα καλύτερα στο αίθριό του ακριβώς από πάνω.

Ο Τσίας στην παραλία της Αίγινας (23529), με ανανεωμένη κουζίνα. ∆ίπλα ο πασίγνωστος Σκοτάδης (24014), από τις καλύτερες ψαροταβέρνες µε φρέσκα ψάρια και τροµερή ταραµοσαλάτα.

Στη Σουβάλα, θα βρεις το Namaste (54210), ένα all day coffee bar & cocktail lounge, φιλόξενο, χαλαρό, με θέα στο γαλάζιο του αργοσαρωνικού. Θα σερβιριστείτε καφέδες και άλλα ροφήματα αλλά και διάφορα σνακ το πρωί και καλοφτιαγμένα cocktails το βράδυ, ενώ στο εστιατόριο Zaza θα απολαύσετε ιταλική κουζίνα με pasta, risottos και πεντανόστιμες πίτσες.

Στον Μαραθώνα: Η Όστρια (27682), με παράδοση άνω των 20 ετών, το πρωί θα σας ξυπνήσει με πλούσιο πρωινό και με ένα καλοφτιαγμένο καφέ και στη συνέχεια οι μυρωδιές από τη σπιτική της κουζίνα θα σας πάρουν τη μύτη. Μελιτζανοσαλάτα, γεμιστά, καλαμαράκια, χωριάτικες πίτες, σαλάτες με λαχανικά από τον κήπο τους, φρέσκα ψάρια από τους ψαράδες της περιοχής και άλλα πολλά, θα τα απολαύσετε σε τραπεζάκια στην παραλία, σχεδόν δίπλα στο κύμα, και αν είναι απόγευμα θα μαγευτείτε από την εντυπωσιακή εικόνα του ηλιοβασιλέματος.

Στην Πέρδικα: Ο Νόντας (61233), µε ιστορία από το 1936, είναι εξπέρ στις παραδοσιακές γεύσεις και στο ολόφρεσκο ψάρι.


Για καφέ & ποτό

Στην παραλία της Αίγινας θα βρεις το Caps Lock, ένα καλαίσθητο και με χαρακτήρα café food bar, που στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο παλιό σπίτι με μια πολύ όμορφη αυλή. Ανοιχτό από τις 8 το πρωί για καφέ και πρωινό, στη συνέχεια θα σας παρουσιάσει ένα πολύ προσεγμένο μενού με δροσερές σαλάτες, finger foods, πιάτα με ζυμαρικά και κρέατα, καθώς επίσης burgers και πίτσες. Είτε στην αυλή είτε στον εσωτερικό του χώρο, όπου τις μουσικές επιλέγει dj, μπορείτε επίσης να απολαύσετε το ποτό ή το κοκτέιλ σας.

Στο τέλος της παραλίας θα δεις το Inn On The Beach (Ακτή Τότη Χατζή 1, 6947 205283) που βρίσκεται σε ένα από τα πιο όµορφα σηµεία του νησιού, café beach club µε µεγάλη ξύλινη βεράντα, απίστευτα κοκτέιλ και από το πρωί γενναιόδωρες µερίδες καφέ.

Στο λιµάνι, το bar Ρέµβη (Λ. ∆ηµοκρατίας 51, 28605) για πρωινό, το µεσηµέρι για φαγητό και το βράδυ για µουσική και χορό.

Το cocktail-bar Βαρτάν (Π. Ηρειώτη 16) είναι στέκι από τα πιο αγαπηµένα του νεανικού κοινού. Στο ασφυκτικά γεµάτο στενάκι ο κόσµος χορεύει από house µέχρι electro 80s, ενώ συχνά συµµετέχει και σε rock παρτάκια µε djs.

Στην ίδια οδό θα βρεις και το καινούργιο cocktail bar Barrera, ανοιχτό από το απόγευμα έως αργά το βράδυ.

Για jazz, funk και soul µουσικές υπάρχουν και τα αγαπηµένα του νησιού Περδικιώτικα (Aφαίας 38), bar-restaurant µε στιλ και χαρακτήρα και όµορφο, «κρυφό» κήπο.

Στην Ακτή Τότη το Ελληνικόν Seaside (Χατζή 10) και λίγο πιο μέσα το Ellinikon Vintage (Καποδίστρια Ιωάννη 7, 6936 111213) για ελληνικά μέχρι πρωίας.

Παραλία Αιγινήτισσας: Η ζωή θα έπρεπε να είναι όπως κυλάει καθημερινά στο Aeginitissa beach & coctail bar (61082), που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στην ομώνυμη πανέμορφη παραλία: Βουτιά στη θάλασσα και πίσω στον ίσκιο για καφέδες και χυμούς το πρωί ή φαγητό δίπλα στο κύμα το μεσημέρι. Θα βρείτε σπιτικά μαγειρευτά αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από burgers – κλασικό, λαχανικών, με χαλούμι, με κοτόπουλο burger μουσακά και άλλα τέτοια ωραία. Να δοκιμάσετε και τα εκπληκτικά τους κοκτέιλ, όλα από φρέσκα φρούτα, ανάμεσά τους και το πολύ ιδιαίτερο Mohito φιστίκι που σερβίρεται μέσα σε ανανά. Το καλύτερο σημείο στο νησί για να δεις το ηλιοβασίλεμα.


Για να μείνεις

Στη Χώρα, οι Fistikies (23783), ενοικιαζόµενα –πλήρως εξοπλισµένα– διαµερίσµατα µε όλα τα κοµφόρ. Πανέµορφος κήπος, λουλούδια, φιστικιές, πισίνα µε υδροµασάζ και καλό σέρβις.

Λίγα µέτρα από το κέντρο της πόλης είναι η Ραστώνη (Στρ. Πετρίτη 31, 27039), µε 12 πολυτελή θεµατικά διαµερίσµατα.

Ένα χιλιόµετρο από το κέντρο της πόλης θα βρείτε το Hotel Danae (22424, www.danaehotel.gr), ένα φιλόξενο και ήσυχο ξενοδοχείο, που θα σας προσφέρει πάρα πολλές υπηρεσίες, από φύλαξη παιδιών έως τη διοργάνωση εκδρομών. Με 54 δωµάτια με θέα θάλασσα, μια μεγάλη πισίνα, snack bar και εστιατόριο και την παραλία μόλις στα 50 µ.

Στην Πέρδικα: Το Perdica Suites (61101) λίγα µέτρα από το λιµάνι, µε µεγάλα πολυτελή διαµερίσµατα που µπορούν να φιλοξενήσουν άνετα 2-5 άτοµα.

Ακόµα: Dionysia Rooms (61291) και Marie-Lena (61449).

Στην Αγία Μαρίνα ξεχωρίζει το ξενοδοχείο Κατερίνα (32075, www.katerinahotel.gr) µε 34 δωµάτια, πισίνα και snack bar, µόνο 300 µ. από τη θάλασσα.

Στη Σουβάλα: Το Hotel Xanthippi (52201, www.xanthippihotel.gr) µε 25 δωµάτια που όλα έχουν θέα, µε εξοπλισµένη κουζίνα και µεγάλη αυλή για µικρούς και µεγάλους.

Στον Μαραθώνα: Ostria (27677), με διαμερίσματα μονόχωρα και δίχωρα, πλήρη εξοπλισμό κουζίνας και μπάνιο, μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα ή τον κήπο και το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος: Είναι ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, κατεβαίνεις για μπάνιο κατευθείαν με το μαγιό.

Στη Βαγία: το Vagia Hotel (71179, www.vagiahotel.gr) Βραβευμένο από το tripadvisor για το 2014, γραφικό, με πλούσιο πρωινό και καλές τιμές.


Για να ψωνίσεις

Στην Ηλιαχτίνα (Π. Ηρειώτη 34, 24255), η Τίνα Κοτσώνη και ο Ευθύµης Στεργιούλας δίνουν δηµιουργικές εκδοχές στο σφυρήλατο χειροποίητο κόσµηµα. Η δουλειά τους διατίθεται σε επώνυµα καταστήµατα στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Μαζί τους στην Ηλιαχτίνα εκθέτουν τα κοσµήµατά τους και πολλοί άλλοι δηµιουργοί, σε τιµές πραγµατικά εξαιρετικές. Εδώ θα βρείτε και την ATHENS VOICE.

Στον Μούρτζη, στον πεζόδρομο της Παν. Ηρειώτη (27649), πίσω από την ψαραγορά, θα ανακαλύψετε τον παράδεισο του φιστικιού. Φιστίκια Αιγίνης καλλιεργημένα με φροντίδα και μεράκι, σε όλες τους τις μορφές (ψημένα με αλάτι ή χωρίς, άψητα, ψύχα), αλλά και πολλές γλυκιές λιχουδιές με βασικό συστατικό το φιστίκι. Προτείνουμε το περίφημο σπιτικό παστέλι από καβουρδισμένο σουσάμι και φιστίκια με μέλι αλλά και τον μπακλαβά τυλιχτό με φιστίκι, ενώ πεντανόστιμα είναι τα γλυκά του κουταλιού και οι μαρμελάδες.

Στο Think Pink (Σπύρου Ρόδη 36, 22970 29085), πέντε λεπτά από το λιµάνι, θα βρεις την ολοκληρωµένη συλλογή της Pink Woman και τα οµορφότερα κοµµάτια της Happenink σε πολύ προσιτές τιµές.

Στη Freyja (Χρ. Λαδά 7, 2297 500755), χειροποίητα κοσμήματα, ρούχα, σαγιονάρες και τσάντες, αλλά και μάρκες όπως Regalinas, Flossy και JuJuBe σε σούπερ τιμές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.