Ταξιδια

Μητσοτάκης: To πιστοποιητικό εμβολιασμού ως fast travel lane

«Θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε ξανά και να επιτρέψουμε στους πολίτες (της Ευρώπης) να κινούνται ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς από χώρα σε χώρα».

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Άρθρο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρεται στο πώς θα βοηθήσει ένα κοινά συμφωνημένο πιστοποιητικό εμβολιασμού στην ΕΕ στην αναζωογόνηση των ταξιδιών

Για τη δημιουργία μιας λωρίδας ταχείας κυκλοφορίας για τα ταξίδια (fast travel lane) για όσους διαθέτουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού μιλά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο που δημοσιεύεται στα αγγλικά στην πανευρωπαϊκή ιστοσελίδα Euractiv και στα γερμανικά στην ιστοσελίδα Das Morning Briefing.

Θέμα του άρθρου είναι η πρόταση της Ελλάδας για τη δημιουργία ενός κοινά συμφωνημένου, πρότυπου ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ, το οποίο δεν θα οδηγεί σε κανέναν περιορισμό της ελευθερίας να ταξιδεύουμε, αλλά αντιθέτως θα μπορούσε να οδηγήσει στην λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, όπως την αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, γράφει μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Ο περιορισμός της ελευθερίας και της ευημερίας μας κατά τη διάρκεια αυτής της τρομερής πανδημίας είναι οδυνηρός και χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Η πανδημία του κορωνοϊού μας έφερε θλίψη, προκάλεσε απομόνωση και επηρέασε όχι μόνο την υγεία μας, αλλά και την εργασία μας, τις προοπτικές και τις κοινωνικές νόρμες. Κάναμε μια απαραίτητη και συνειδητή θυσία με στόχο να σώσουμε όσες περισσότερες ζωές μπορούμε».

Σημειώνει πως ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας είναι η διασύνδεση ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού με την ανεμπόδιστη από τους ισχύοντες περιορισμούς μετακίνηση, όταν ταξιδεύουμε. Και αυτό μπορεί να γίνει πράξη στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο τρόπος σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι «μέσω της εισαγωγής σε ολόκληρη την ΕΕ ενός κοινά συμφωνημένου και τυποποιημένου, πρότυπου ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε ξανά, αναζωογονώντας τον τουρισμό και την ψυχαγωγία, και να επιτρέψουμε στους πολίτες (της Ευρώπης) να κινούνται ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς από χώρα σε χώρα. Θα τοποθετηθώ υπέρ μιας τέτοιας ρύθμισης στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αυτή την εβδομάδα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.