- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
H Κίμωλος του Πλάτωνα Παπαγιαννόπουλου
«Όλα άσπρα και παστρικά και φούξια μπουκαμβίλιες ανθισμένες»
O Πλάτων Παπαγιαννόπουλος μας μιλάει για την δική του Κίμωλο
Το φετινό μου καλοκαίρι ξεκίνησε με ένα ταξίδι στη μαγευτική Κίμωλο. Ένας προορισμός που θα μου μείνει αξέχαστος. Έφτασα στο νησί με την «παντόφλα» που πήρα από τα Πολλώνια στο ΒΑ άκρο της Μήλου και από τη στιγμή της άφιξης μου δεν σταμάτησα να απολαμβάνω την υπέροχη φιλοξενία των κατοίκων και την ομορφιά αυτού του τόπου.
Ευγενικοί, φιλόξενοι και χαμογελαστοί κάτοικοι που χαίρονταν όταν βλέπουν επισκέπτες, ετοίμαζαν τα μαγαζιά τους ενώ οι νοικοκυρές μαγείρευαν με ανοιxτά πόρτες και παράθυρα με τις μυρωδιές από τις κουζίνες τους να σου σπάνε τη μύτη.
Ελλάδα όμορφη! Όλα άσπρα και παστρικά και φούξια μπουκαμβίλιες ανθισμένες. Ήπια ένα ελληνικό καφεδάκι στο καφενείο του νησιού και στη συνέχεια περπάτησα όλα τα στενάκια για να εξερευνήσω το νησί.
Οι μαγικές παραλίες του νησιού είναι απερίγραπτης ομορφιάς, σαν να κολυμπάς συνέχεια σε πισίνα. Τόσο διαυγής και καθαρή είναι η θάλασσα. Αν σε βγάλει ο δρόμος σου μέχρι εκεί αξίζει να πας στο Ρέμα με τα καταγάλανα νερά, στη Γούπα, σ’ ένα πολύ ήσυχο κόλπο με ψαρόβαρκες, στον Καρρά με τα τρομερά νερά και τον βράχο που μοιάζει με ελέφαντα, και φυσικά μην παραλείψεις να επισκεφτείς τη γνωστή σε όλους παραλία της Αλυκής και τα Πράσσα με την υπέροχη λευκή παραλία.
Για ουζάκι και τσίπουρο στο χωριό επισκέφθηκα τις Κυκλάδες ένα μικρό κουτουκάκι με τέλεια μεζεδάκια.
Φαγητό στο λιμάνι έφαγα στο εστιατόριο του Νίκου, το Κύμα. Πολύ ωραίο σεβίτσε και πεντανόστιμη χταποδοσαλάτα με πλιγούρι. Στο χωριό έφαγα στον Αυγουστή που έχει το Μελτέμι, γκουρμέ κουζίνα με την πιο ωραία θέα σε όλο νησί, καθώς και στον κύριο Αποστόλη που έχει την ταβέρνα Καλή καρδιά με παραδοσιακά φαγητά που αξίζει να δοκιμάσετε, όπως κατσικάκι στη γάστρα και τυροπιτάκια που δεν θα ξεχάσετε ποτέ!
Στο Καλαμίτσι, μετά τις βουτιές, αξίζει να δοκιμάσετε φρέσκο μπαρμπούνι στην ομώνυμη ταβέρνα, ολόφρεσκιες σαλάτες από το μποστάνι του κυρίου Στέλιου, καθώς και φρέσκα αγγουράκια, ντομάτες και φασολάκια με γεύση από άλλη εποχή. Στην Αλυκή στο εστιατόριο Σάρδης έφαγα την καλύτερη αστακομακαρονάδα και μοναδική ψαρόσουπα με φρέσκο ψάρι.
Για παγωτό επισκέφτηκα το παγοτοπωλείο Stavento στο χωριό ενώ στο λιμάνι, δίπλα ακριβώς από το Κύμα, δοκίμασα τα τρομερά γλυκά του ζαχαροπλαστείου Ραβέντι.
Το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος !
Μαζί με το συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα αξίζει να απολαύσετε τα δροσερά κοκτέιλ και ποτά στην Αγορά. Θα με θυμηθείτε.
*Ο Πλάτων Παπαγιαννόπουλος είναι μοντέλο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2 τυχεροί συνδρομητές της COSMOTE με το plus one τους
Εμπνευσμένες από την ελληνική μυθολογία, στεγάζονται σ’ ένα πλήρως αναπαλαιωμένο αρχοντικό στo διεθνώς βραβευμένο χωριό των Αρχανών
7.000 επισκέπτες σε έξι ημέρες λειτουργίας
Αποθέωση για το νησί των Σποράδων
Τα μαύρα νερά λίμνης, τα επιβλητικά βουνά που είναι χιονισμένα στις κορυφές, το πολικό ψύχος, η απόλυτη σιγή του τοπίου και τα ξύλινα σπιτάκια
Περπατώντας στα χειμωνιάτικα μυστικά του Αποκόρωνα
Το εκτενές αφιέρωμα για το ελληνικό νησί
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν διακοπές το φθινόπωρο ή σε δροσερά μέρη
Τα δώρα της A.V. στους αναγνώστες της: 5 μοναδικές διαμονές σε υπέροχα ξενοδοχεία
Αν νομίζετε ότι πρόκειται για κάποιο νησί, κάνετε λάθος
Με αφορμή ένα γλυκύτατο ταξιδιωτικό άρθρο στην Athens Voice
«Προσφέρει τη χαρά της εξερεύνησης και της αληθινής απόδρασης»
Το νησί της Αφροδίτης και των συναισθημάτων
Το World Pass powered by Telekom, μας ταξίδεψε στο τουρνουά gaming «T-Esports Championship»
Ο συγγραφέας Άρης Σφακιανάκης μας ταξιδεύει ως τη χιονισμένη κορυφή του Αραράτ
Κορυφαίος βιώσιμος προορισμός για τους Βρετανούς
Κάθε Νοέμβριο, το νησί ευγνωμονεί τον Άγιο Σπυρίδωνα, γιατί σε αυτόν οφείλει τη σωτηρία της
Ένα ταξίδι στο μεταίχμιο Αφρικής και Ευρώπης
Εξερευνήστε φαράγγια, λίμνες και εθνικούς δρυμούς με σεβασμό στη φύση και τη βιοποικιλότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.