Ταξιδια

Telegraph: Μετά τον κορωνοϊό πάμε στην Ελλάδα για διακοπές

Και συγκεκριμένα, στην Τήνο και τη Σκόπελο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοσιογράφος της Telegraph προτείνει την Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Τήνο και τη Σκόπελο, για διακοπές μετά την περιπέτεια του κορωνοϊού.

«Η πρώτη χώρα που θα επισκεφτώ μετά τον κορωνοϊό; Δεν υπάρχει ανταγωνισμός». Με αυτό τον τίτλο του στο άρθρο του, ο Όλιβερ Σμιθ της βρετανικής εφημερίδας Telegraph προτείνει αναμφίβολα την Ελλάδα ως τον πρώτο προορισμό διακοπών μετά την περιπέτεια με τον κορωνοϊό.

Ο ίδιος γράφει πως μπορεί εδώ και μια εβδομάδα, οι διακοπές στο εξωτερικό να αποτελούν παρελθόν για τους Βρετανούς, αλλά ο Σμιθ δηλώνει πως έχει να δει ήλιο από πέρυσι. Μάλιστα, ενημερώνει πως είναι σε εθελοντική καραντίνα από τις 9 Μαρτίου όταν παρουσίασε ελαφρά συμπτώματα κρυολογήματος και υπό τον φόβο του Covid-19 έμεινε σπίτι. Έτσι, ακύρωσε τις προγραμματισμένες για την προηγούμενη εβδομάδα διακοπές του στη Χιρόνα της Ισπανίας, όπως και αυτές που είχε προγραμματίσει για τα τέλη Μαΐου στις Λίμνες της Βορείου Ιταλίας και την  Ελβετία. Και δεδομένου της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη συγκεκριμένη περιοχή, ο αρθρογράφος της Telegraph αναφέρει ότι θα κάνει να το σκεφτεί πολύ καιρό μέχρι να επισκεφθεί ξανά την Ιταλία.

Έτσι, αναρωτιέται: Ποιος θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός προορισμός για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αναμφίβολα, η Ελλάδα, απαντά ο Σμιθ.

«Τα περισσότερα μοναστήρια στα νησιά διαθέτουν υπέροχες αυλές όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα  ενώ δίπλα θα υπάρχει και κάποιο παρεκκλήσι γεμάτο με εικόνες. Αν είστε τυχεροί μπορείτε να βρεθείτε σε μοναστήρι που θα διαθέτει έναν μοναχό», γράφει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στην Telegraph.

Μάλιστα, δίνει και tips για το φαγητό και περιγράφει την ιδανική ελληνική ταβέρνα: «Θα πρέπει να είναι οικογενειακή, να έχει  αρκετές γάτες – μία από τις οποίες είναι συνήθως έγκυος. Το τραπέζι να καλύπτεται από ένα τεράστιο χάρτινο τραπεζομάντηλο που θα μένει στη θέση του καθώς θα το κρατάνε πλαστικά μανταλάκια. Η αλατιέρα θα πρέπει να έχει μέσα της ρύζι και το μενού να περιλαμβάνει απαραιτήτως τζατζίκι, ντολμάδες, τηγανητό κολοκύθι, σουβλάκι, κλέφτικο, στιφάδο, χωριάτικη σαλάτα, καλαμάρι και τυρόπιτα. Η ρίγανη θα βρίσκεται παντού». «Το κρασί θα πρέπει να είναι ανησυχητικά φτηνό, να σερβίρεται με το λίτρο και να βελτιώνεται κάθε φορά που δοκιμάζεις το φαγητό», προσθέτει.

Όσο για τις παραλίες, ο δημοσιογράφος της Telegraph προτείνει τις πιο ερημικές, που περιτριγυρίζονται από βραχώδεις καταπράσινους όγκους και ενδεχομένως να διαθέτουν μια μικρή ταβέρνα που σερβίρει φρέσκο ψάρι και κρύα μπύρα. «Τι άλλο χρειάζεστε;», αναρωτιέται ο Όλιβερ Σμιθ που ως αγαπημένο προορισμό των Κυκλάδων αναφέρει την Τήνο και των Σποράδων τη Σκόπελο.