Ταξιδια

Ταξίδι γεύσεων

H Α.V. ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και δοκιμάζει τοπικές γεύσεις και τα καλύτερα προϊόντα

Στελλίνα Καρρά
ΤΕΥΧΟΣ 303
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λευκές µελιτζάνες, φάβα, άνυδρα ντοµατάκια και καπαρόφυλλα από τη Σαντορίνη

Φακές Εγκλουβής και σαλάµι αέρος από τη Λευκάδα

Λαδοπαξίµαδα και θυµαρίσιο µέλι (του συνεταιρισµού) από τα Κύθηρα

Σταµναγκάθι στα Χανιά

Αρσενικό (εξαίρετο κεφαλοτύρι) από τη Νάξο

Γλυκά κουταλιού και προϊόντα µαστίχας από τη Χίο

Μανιτάρια από τα Γρεβενά

Χαλβαδόπιτες (Κορρέ) και λουκούµια από τη Σύρο

Σύγλινο από τη Μάνη

Εξαιρετικά µοσχάτα κρασιά από τη Σάµο

Φασόλια (ελέφαντες και γίγαντες) από τις Πρέσπες

Chevre πιπεράτο από το Μέτσοβο

Σύκα από την Κύµη Ευβοίας

Κρόκος από την Κοζάνη

Αλάτι από την Καλλονή Μυτιλήνης

Ταλαγάνι (τυρί για σαγανάκι, που µοιάζει µε το χαλούµι) από τη Μεσσηνία

Πατάτες από το Κάτω Νευροκόπι

Άγρια τρούφα από τα βουνά της Πίνδου

Λούζα από τη Μύκονο

Καθούρα (τυρί από κατσικίσιο γάλα) από την Ικαρία

Απάκι (καπνιστό χοιρινό) από την Κρήτη

Λιαστή ντοµάτα από την Τήνο

Ελιές θρούµπες από τη Θάσο