Ταξιδια

Τι να μην κάνεις φέτος το καλοκαίρι

... και τι να φέρεις μαζί σου από τις διακοπές

114980-643438.jpg
Ελίζα Συναδινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
24565-57624.jpg

ΜΗΝ πεις «άσε, θα βγάλω λεφτά στο (μικρό) νησί που πάω, για να μην κουβαλάω στο ταξίδι»: πολλές φορές, στα μικρά νησιά, τα ATM κάνουν μέρες να εφοδιαστούν και μπορεί να σε αφήσουν με την πιστωτική στο χέρι και το δωμάτιο απλήρωτο.

ΜΗΝ πάρεις μαζί σου μαύρες πέτρες για σουβενίρ από την παραλία Μαύρα Βόλια στη Χίο. Είναι παράνομο!

ΜΗΝ πάρεις μαζί σου τις ρακέτες. Please, please, please, δοκίμασε φέτος να πάρεις ένα φρίσμπι. Είναι εξίσου διασκεδαστικό, αλλά δεν σπάει τα νεύρα όλης της παραλίας.

ΜΗΝ κουβαλήσεις όλη σου την ντουλάπα στο νησί, εκτός κι αν πας στην Ίμπιζα.

ΜΗΝ ανακοινώσεις στους 3.000 φίλους σου στο Facebook ποιες ακριβώς ημερομηνίες θα λείπεις, για αυτονόητους λόγους. Αυτό θα ’πρεπε να το ξέρεις ήδη, αλλά λέμε τώρα.

ΜΗΝ πιστεύεις ό,τι σου λένε. Όταν ο ξενοδόχος λέει δέκα λεπτά από την παραλία, ρώτα αν εννοεί με αυτοκίνητο, με τα πόδια ή με το bat mobile.

ΜΗΝ πας στη Δονούσα και κλείσεις δωμάτιο. Το πρώτο βράδυ θα θέλεις να το εγκαταλείψεις και να πας για camping στον Κέδρο ή το Λιβάδι, αλλά θα είναι αργά.


Τι να φέρεις μαζί σου από τις διακοπές

*Ψημένη ρακή από την Αμοργό

* Χαλβαδόπιτες από τη Σύρο

* Αμυγδαλωτά από τις Σπέτσες

* Σφουγγάρι από την Κάλυμνο

* Κάππαρη από την Τζια

* Φακές και σαλάμι αέρος από τη Λευκάδα

* Έναν Ιταλό από την Ίο.


3 κλασικές στιγμές του καλοκαιριού

Summer Moments # 1

Είσαι στο νησί, γυρνάς από την παραλία στοιβαγμένος στο ΚΤΕΛ, ο οδηγός παίζει στη διαπασών Πάριο και δεν είσαι καν στην Πάρο, σιχτιρίζεις από μέσα σου αλλά προσπαθείς να μην γκρινιάζεις γιατί είσαι ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Summer Moments #2

Δεν αναγνωρίζεις κανέναν άντρα μετά από 20 μέρες ελεύθερο camping, όταν αρχίσει να σκοτεινιάζει: έχουν όλοι μακριά μούσια. Πας κατά λάθος να αγκαλιάσεις κάποιον που δεν είναι ο γκόμενός σου. Ζητάς συγνώμη και απομακρύνεσαι διακριτικά.

Summer Moments #3

Ο ακαριαίος εκνευρισμός που σου προκαλεί φίλος που έρχεται να σε βρει, ενώ είσαι ήδη 3-4 μέρες στο νησί. Αυτός κινείται σε ρυθμούς Duracell, εσύ σε ρυθμούς μοναχού στο Θιβέτ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.