Ταξιδια

Σκόπελος Guide

Γραφικά σοκάκια, χαριτωμένες αυλές και εκατοντάδες εκκλησάκια

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
24494-57460.jpg

Τι να δεις

Περιπλανηθείτε στον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας και τα γραφικά σοκάκια της. Θα δείτε γειτονιές με μπουκαμβίλιες, φρεσκοασβεστωμένους τοίχους, χαριτωμένες αυλές. Ανεβείτε στο ενετικό Κάστρο της αρχαίας Πεπάρηθου. Ανάψτε κανένα κερί στα εκατοντάδες εκκλησάκια και τα μοναστήρια. Επιβάλλεται μια επίσκεψη στη Γλώσσα (αν δεν την επιλέξετε για τόπο διαμονής), στο «Θαλάσσιο Πάρκο Βόρειων Σποράδων», στο μικρό Κλήμα των ελάχιστων κατοίκων, στο πέτρινο φρούριο του 10ου αι. και στο μικρό φυσικό λιμανάκι του Mπλο. Στα Σεντούκια ψάξε τους πειρατικούς λαξευτούς τάφους και στο Λαογραφικό Μουσείο εκθέματα του αρχαίου τοπικού πολιτισμού. Εξαίσιο ηλιοβασίλεμα θα δείτε πάνω από τον Πάνορμο.

Πού να κολυμπήσεις

The beach grand slam: Βελανιός, Στάφυλος, Αγνώντας, Λιμνονάρι, Αμμουδίτσα, Πάνορμος, Αντρίνα, Μηλιά, Καστάνι, Νεράκι, Φτελιά, Χέβολο, Καλύβες, Αρμενόπετρα, Δάφνη, Λουτράκι, Κούτρια, Περιβόλι, του Χοντρογιώργη, Μαυράκι, Βαθιάς, Γλυστέρι, Γλυφονέρι, Σάρρες, Σταλάματα και η μικρή στου Αϊ-Γιώργη το νησάκι.

Πού να φας και να διασκεδάσεις

Στην κορυφή του Κάστρου, το ουζερί Ανατολή είναι το πιο διάσημο τόσο για τα φαγητά του όσο και για τη ρεμπέτικη μουσική και τα live του. Άλλωστε, η Σκόπελος είναι παραδοσιακό ρεμπέτικο νησί. Κατά τα άλλα, οι σκοπελίτικες γεύσεις είναι θρυλικές και διάσημες ανά το πανελλήνιο. Σκοπελίτικες πίτες, λουκουμάδες, χαμαλιά, αβγάτο είναι εδέσματα που απαντώνται μόνο εκεί. Για τη διασκέδασή σου, στο παλιό λιμάνι θα βρεις το Μερκούριο (24593), σε ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό με εξαιρετική θέα, μουσικές όλου του κόσμου και δροσερά cocktails. Φεύγοντας, ζήτησε ένα cd με τις μουσικές του για να αναπολείς τις όμορφες στιγμές που πέρασες.

Πού να µείνεις

Στο Aegean Wave-Faros στο Λουτράκι της Γλώσσας (33700), στο Πρίγκιπας Στάφυλος (22775) στον Στάφυλο, στο Liofoto, ένα χλμ. από το λιμάνι.

Kωδικός: 24240

Αστυνοµία: 22235

Λιµεναρχείο: 22180

Δήµος: 22205

Πρώτες βοήθειες: 22222

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.