- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Συνταγές από τα νησιά
Ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης μάς στέλνει μια «πειραγμένη» συνταγή από τη Σαντορίνη
Φαβατοκεφτέδες με ζελέ ντομάτας
Υλικά 100 γρ. φάβα, 200-250 γρ. νερό, ½ καρότο σε κομμάτια, ¼ κρεμμύδι ξερό, 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, 1 φλιτζάνι άνηθο, δυόσμο και μαϊντανό, ½ κιλό σιμιγδάλι χονδρό για το πανάρισμα, ελαιόλαδο. Για το ζελέ 200 γρ. ντομάτες, λίγο αλάτι, 7,5 γρ. ζελατίνη (1,5 φύλλο μεγάλο)
Εκτέλεση Σιγοβράζουμε σε μικρή κατσαρόλα (πολύ καλά σκεπασμένη) τη φάβα με το νερό, το καρότο και το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει. Τα περνάμε από το μπλέντερ και, όταν κρυώσουν, προσθέτουμε σιμιγδάλι, μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι. Για το ζελέ, χτυπάμε στο μπλέντερ την ντομάτα με λίγο αλάτι. Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε λίγο την ντομάτα και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη. Βάζουμε σε μικρό μπολ και παγώνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο. Κόβουμε το ζελέ σε κυβάκια. Για τους φαβαδοκεφτέδες, πλάθουμε γύρω από το κάθε κυβάκι τη φάβα, πανάρουμε τους κεφτέδες στο χονδρό σιμιγδάλι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.