- CITY GUIDE
- PODCAST
-
35°
Συνταγές από τα νησιά
Ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης μάς στέλνει μια «πειραγμένη» συνταγή από τη Σαντορίνη
![43861-98572.jpg 43861-98572.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/43861-98572_0.jpg)
![24481-57412.jpg 24481-57412.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2012/07/23/24481-57412.jpg)
Φαβατοκεφτέδες με ζελέ ντομάτας
Υλικά 100 γρ. φάβα, 200-250 γρ. νερό, ½ καρότο σε κομμάτια, ¼ κρεμμύδι ξερό, 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, 1 φλιτζάνι άνηθο, δυόσμο και μαϊντανό, ½ κιλό σιμιγδάλι χονδρό για το πανάρισμα, ελαιόλαδο. Για το ζελέ 200 γρ. ντομάτες, λίγο αλάτι, 7,5 γρ. ζελατίνη (1,5 φύλλο μεγάλο)
Εκτέλεση Σιγοβράζουμε σε μικρή κατσαρόλα (πολύ καλά σκεπασμένη) τη φάβα με το νερό, το καρότο και το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει. Τα περνάμε από το μπλέντερ και, όταν κρυώσουν, προσθέτουμε σιμιγδάλι, μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι. Για το ζελέ, χτυπάμε στο μπλέντερ την ντομάτα με λίγο αλάτι. Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε λίγο την ντομάτα και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη. Βάζουμε σε μικρό μπολ και παγώνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο. Κόβουμε το ζελέ σε κυβάκια. Για τους φαβαδοκεφτέδες, πλάθουμε γύρω από το κάθε κυβάκι τη φάβα, πανάρουμε τους κεφτέδες στο χονδρό σιμιγδάλι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναψυχή και διασκέδαση με επιλογές για όλη την οικογένεια
Ο μουσικός και κιθαρίστας γράφει για το νησί που σου φρεσκάρει το μυαλό και την ψυχή
Η σχεδιάστρια κοσμημάτων σε ένα κείμενο για το νησί που ακόμα κι αν δεν επιστρέψεις ξανά θα είναι για πάντα στην καρδιά σου
Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής γράφει για την Ελούντα που γνώρισε μετά το Ντα Λουζ και αγάπησε για πάντα
Η ιστορικός τέχνης γράφει για το νησί με την ιδιαίτερη αύρα
Ένας Ισλανδός γράφει για τη Φολέγανδρο της ψυχής του και την άπιαστη ελληνική γλώσσα
Ένα από τα λιγότερο γνωστά κεφάλαια της ιστορίας του γκρουπ - Η απόπειρα εκμετάλλευσης από τη χούντα
18 στρέμματα, 80 τροχόσπιτα, 60 σκηνές, ντουζιέρες, τουαλέτες, κουζίνες, καφέ, ταβέρνα, beach bar και χώρο εκδηλώσεων
Μια διαφορετική εξόρμηση κι ένα ανθρώπινο όνειρο που έγινε πραγματικότητα
Ιδανική για όσους αναζητούν έναν ήρεμο προορισμό μακριά από την πολυκοσμία
Φεύγοντας, μια στάση στα τσιπουράδικα του Βόλου επιβάλλεται. Άλλωστε, είναι τα πιο γνωστά σε όλη την Ελλάδα!
Έχει πολύ καλό φαγητό, αρχαιολογικούς χώρους και μια έρημο, που μπορείς να την περπατήσεις
Το κλασικό κυκλαδίτικο νησί κρύβει απαράμιλλη ομορφιά και ενδείκνυται και για διακοπές μακράς διαρκείας
«Με το που την αντικρίζεις, παθαίνεις κόλλημα μαζί της»
Ο οικονομολόγος γράφει για την Πύλο, «το μέρος που μένει ανεξίτηλα χαραγμένο στο μυαλό κάθε ταξιδιώτη»
Βουτιές στα Φαλάσαρνα, το Ελαφονήσι, τον Μπάλο και το Μαράθι, αλλά και ραντεβού σε ωραία στέκια για φαγητό και ποτό
Δεν θα ξεχάσω το πρώτο βράδυ στο Φαλατάδο και εκείνη τη θάλασσα στα Καλύβια
Ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης γράφει για την παραλία που πάνε μόνο όσοι την επιλέγουν
Υπάρχει ένα νησί που μπορεί να σε κάνει να κρατήσεις από το χέρι το παιδί που υπήρξες κάποτε
Οι θύμισες του ηθοποιού από τον τόπο του παππού του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.