- CITY GUIDE
- PODCAST
-
35°
Συνταγές από τα νησιά
Ο Γιώργος Βενιέρης, Φολεγανδριώτης στη καταγωγή, μας στέλνει μια συνταγή με ματσάτα, τα χειροποίητα ζυμαρικά του νησιού
![43861-98572.jpg 43861-98572.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/43861-98572_0.jpg)
![24480-57411.jpg 24480-57411.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2012/07/23/24480-57411.jpg)
Ματσάτα Φολεγάνδρου με κόκορα και κατσικίσιο τυρί
Υλικά για 4 άτομα 1 κόκορας, 2 κλαράκια δεντρολίβανο, 1 πράσο, 3 καρότα, 2 κρεμμύδια, 2 lt μαυροδάφνη, 5 κόκκους μπαχάρι, 1 ξύλο κανέλα. Για τα ματσάτα, 500 γρ. αλεύρι, 150 γρ. ξυνόγαλο, 10 γρ. λάδι, αλάτι, πιπέρι, 100 γρ. νερό
Εκτέλεση Κόβουμε τον κόκορα σε μερίδες, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τιναχτό λίγο αλεύρι. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για να πάρει σκούρο χρώμα, τον βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά. Αφού σοταριστούν τοποθετούμε ξανά τον κόκορα. Συμπληρώνουμε μπαχαρικά και αρωματικά και προσθέτουμε μαυροδάφνη. Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1 ½ ώρα. Για τα ματσάτα, βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ, εκτός από το νερό, τα χτυπάμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό (μπορεί να χρειαστεί κι άλλο). Ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και κόβουμε σε λωρίδες, στρογγυλοποιούμε με το χέρι και βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Το φαγητό πρέπει να κρυώσει μέσα στη σάλτσα του για τουλάχιστον 1 ώρα και μετά το ξεψαχνίζουμε και το σερβίρουμε με τα ματσάτα και το κατσικίσιο τυρί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναψυχή και διασκέδαση με επιλογές για όλη την οικογένεια
Ο μουσικός και κιθαρίστας γράφει για το νησί που σου φρεσκάρει το μυαλό και την ψυχή
Η σχεδιάστρια κοσμημάτων σε ένα κείμενο για το νησί που ακόμα κι αν δεν επιστρέψεις ξανά θα είναι για πάντα στην καρδιά σου
Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής γράφει για την Ελούντα που γνώρισε μετά το Ντα Λουζ και αγάπησε για πάντα
Η ιστορικός τέχνης γράφει για το νησί με την ιδιαίτερη αύρα
Ένας Ισλανδός γράφει για τη Φολέγανδρο της ψυχής του και την άπιαστη ελληνική γλώσσα
Ένα από τα λιγότερο γνωστά κεφάλαια της ιστορίας του γκρουπ - Η απόπειρα εκμετάλλευσης από τη χούντα
18 στρέμματα, 80 τροχόσπιτα, 60 σκηνές, ντουζιέρες, τουαλέτες, κουζίνες, καφέ, ταβέρνα, beach bar και χώρο εκδηλώσεων
Μια διαφορετική εξόρμηση κι ένα ανθρώπινο όνειρο που έγινε πραγματικότητα
Ιδανική για όσους αναζητούν έναν ήρεμο προορισμό μακριά από την πολυκοσμία
Φεύγοντας, μια στάση στα τσιπουράδικα του Βόλου επιβάλλεται. Άλλωστε, είναι τα πιο γνωστά σε όλη την Ελλάδα!
Έχει πολύ καλό φαγητό, αρχαιολογικούς χώρους και μια έρημο, που μπορείς να την περπατήσεις
Το κλασικό κυκλαδίτικο νησί κρύβει απαράμιλλη ομορφιά και ενδείκνυται και για διακοπές μακράς διαρκείας
«Με το που την αντικρίζεις, παθαίνεις κόλλημα μαζί της»
Ο οικονομολόγος γράφει για την Πύλο, «το μέρος που μένει ανεξίτηλα χαραγμένο στο μυαλό κάθε ταξιδιώτη»
Βουτιές στα Φαλάσαρνα, το Ελαφονήσι, τον Μπάλο και το Μαράθι, αλλά και ραντεβού σε ωραία στέκια για φαγητό και ποτό
Δεν θα ξεχάσω το πρώτο βράδυ στο Φαλατάδο και εκείνη τη θάλασσα στα Καλύβια
Ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης γράφει για την παραλία που πάνε μόνο όσοι την επιλέγουν
Υπάρχει ένα νησί που μπορεί να σε κάνει να κρατήσεις από το χέρι το παιδί που υπήρξες κάποτε
Οι θύμισες του ηθοποιού από τον τόπο του παππού του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.