Ταξιδια

Συνταγές από τα νησιά

Ο Χριστόφορος Πέσκιας μας δίνει μια πασίγνωστη συνταγή των Σπετσών

Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σκορπίνα αλά Σπετσιώτα

Υλικά 4 σκορπίνες 1 κιλό η κάθε μία καθαρισμένες, 200 ml ελαιόλαδο, 300 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκ. σκόρδο λιωμένες, 1 ½ κιλό ντομάτες ζεματισμένες και ψιλοκομμένες, ½ ματσάκι μαϊντανό, ½ ματσάκι δυόσμο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για 15΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και 2΄ αργότερα τις ντομάτες. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά (περίπου 1½ ώρα) και η σάλτσα να μελώσει. Προσθέτουμε μαϊντανό και δυόσμο και ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ψάρια. Αλατοπιπερώνουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί. Ψήνουμε για 30΄ σκεπασμένα στους 120°C. Σερβίρουμε με βλίτα βραστά ή πατάτες τηγανητές.